informer Postat Mai 25, 2019 Partajează Postat Mai 25, 2019 (editat) Ooooo... m-am intristat acu`... sa fie o coincidenta ca exact din 26 mai? (imi cer scuze ca nu m-am uitat pe site in prealabil) Editat Mai 25, 2019 de informer Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 25, 2019 Partajează Postat Mai 25, 2019 1 oră în urmă, Stefan. a spus: @Marele Savant nu am absolut nimic cu nimeni, doar am raspuns și eu la ce am înțeles din textul Dvs. Departe de mine gandul sa am ceva cu Dvs. și chiar nu am răspuns într-o maniera malițioasă. Amazonul de US (daca despre el e vorba) nu percepe anticipat taxele vamale in pretul final, eu parca asa imi amintesc ca am patit, e ceva timp si nu sint foarte sigur! Ati citit si link-ul dat de mine referitor la acea taxa?? Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 25, 2019 Partajează Postat Mai 25, 2019 (editat) Coincidenta e usor dubioasa dar sigur e o coincidenta, orium traim in tara coincidentelor. Nu ma deranjeaza ca trebuie sa platesc diferite taxe si comisioane, ma deranjeaza ca suntem luati de fraieri. @Marele Savant am citit dar cu ce ma ajuta? Cred ca aia de la DHL trebuie sa citesca si sa cunosca legislatia, nu sa testeze clientul. Eu o sa transmit ce scrie acolo si pe ei o sa-i doara undeva si o tin pe a lor. Vedem luni ce o sa zica despre treaba asta. Asta nu pricep eu, de ce mereu ala de da banii trebuie sa faca si treaba alora de primesc banii. Editat Mai 25, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 25, 2019 Partajează Postat Mai 25, 2019 Asta e deja alta chestie. Eu v-am dat o informatie, este treaba dv. cum o folositi! Si cel mai bine ar fi sa va indreptati cu sesizarea spre Amazon! Pe factura ce acronim Incoterms aveti? De aici puteti trage concluzii in legatura cu o viitoare actiune! Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 25, 2019 Partajează Postat Mai 25, 2019 (editat) Multumesc pentru informatii. Trimit si catre Amazon, probabail ei o sa zica ca-mi trimit diferenta dupa ce fac dovata platii comisioanelor si traducerea in engleza. asa cum oligo... de la DHL vor traducerea in romana. Nu stiu unde gasesc acronim incoterms, pe "facatura" singurele infromatii utile sunt aici: ALL ITEMS IN THIS ORDER ARE SOLD BY AMAZON EXPORT SALES LLC (AES), UNLESS OTHERWISE NOTED. BY PLACING YOUR ORDER, YOU AUTHORIZE AES TO DESIGNATE A CARRIER TO CLEAR THE PACKAGE AND PAY THE IMPORT FEES ON YOUR (OR THE RECIPIENT'S) BEHALF. CUSTOMS DECLARATIONS WILL BE MADE IN THE NAME AND ON THE BEHALF OF YOUR (OR THE RECIPIENT'S) BEHALF BY THE DESIGNATED CARRIER. YOU CAN FIND THE COMPLETE TERMS AND CONDITIONS OF YOUR ORDER HERE Editat Mai 26, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
maxente Postat Mai 25, 2019 Partajează Postat Mai 25, 2019 (editat) 8 hours ago, Stefan. said: @Marele Savant ideea e că mi-au dat de ales, adică nu sunt obligat să le plătesc lor comisionul dar trebuie sa cunosc foarte bine procedurile (in ce cont de trezorerie sa plătesc, cui sa cer confirmarea platii, ce formulare trebuiesc și care cum stampilate de la banci) și totul în 3 zile. Probabil pentru o firma ce face importuri des astea sunt un fleac, dar pentru o simpla persoana fizica nu e chiar simplu). Ultima oară cand am vrut sa reduc osturile cu vama mi-am dat seama că tot pe acolo am ieșit (cu drumuri repetate, nervi ...) asa că mai bine fac că ei. Cate colete am luat eu prin dhl nu le-am dat nici-un comision. Nici mort nu am vrut sa le dau lor 84+tva pentru niste nimicuri si am impresia ca de aia te freaca asa ca sa ni se taie si apoi sa le dam lor comisionu. Uite factura de la chinezi tradusa de mine si dupa ce le-am trimis-o, mi-au dat instiintarea de plata cu conturile aferente Instiintare de plata VAMA_PF_4462935676.pdf Editat Mai 25, 2019 de maxente Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 25, 2019 Partajează Postat Mai 25, 2019 (editat) Acum 3 ore, Stefan. a spus: Multumesc pentru informatii. Trimit si catre Amazon, probabail ei o sa zica ca-mi trimit diferenta dupa ce fac dovata platii comisioanelor si traducerea in engleza. asa cum oligo... de la DHL vor traducerea in romana. Nu stiu unde gasesc acronim incoterms, pe "facutura" singurele infromatii utile sunt aici: ALL ITEMS IN THIS ORDER ARE SOLD BY AMAZON EXPORT SALES LLC (AES), UNLESS OTHERWISE NOTED. BY PLACING YOUR ORDER, YOU AUTHORIZE AES TO DESIGNATE A CARRIER TO CLEAR THE PACKAGE AND PAY THE IMPORT FEES ON YOUR (OR THE RECIPIENT'S) BEHALF. CUSTOMS DECLARATIONS WILL BE MADE IN THE NAME AND ON THE BEHALF OF YOUR (OR THE RECIPIENT'S) BEHALF BY THE DESIGNATED CARRIER. YOU CAN FIND THE COMPLETE TERMS AND CONDITIONS OF YOUR ORDER HERE Nici pe documentul de transport de la dhl nu era notat? e ciudat, de obicei dinspre sua nu prea se fac glume cu legislatia vamala! dar poate reusiti sa va recuperati banii platiti aiurea catre amazaon. Eu folosesc in majoritatea cazurilor cu dhl in relatia cu sua, dar aici (in UK) nu fac glume din astea! P.S. m-am uitat si eu pe o factura de la JLC, si in partea de jos, este trecut si ''Incoterm: DAP-Delivered at place''! la fel si pe unele de sua, dar de Amazon nu am, nu am cumparat de curind de pe amazoncom. P.P.S. ce vremuri! 16 dolari expeditia in Romania, am facut zilele trecute o simulare, pentru ca nu eram sigur unde voi fi saptamina viitoare si imi cereau 38 USD! Editat Mai 25, 2019 de Marele Savant Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 26, 2019 Partajează Postat Mai 26, 2019 (editat) @Marele Savant nu am primit încă pachetul. Ieri (sâmbătă) a sosit în țară și am primit un SMS cum că trebuie să le trimit mail cu CNP-ul. După ce am trimis mail cu CNP-ul am primit un alt email cu niste docx.uri (declarație pe propria răspundere, împuternicire in vamă, acord de prelucrarea datelor ..) ce trebuie completate și cu ce varianta îmi aleg din cele două disponibile. După acest email le-am retrimis un email cu alegerea mea și cu câteva întrebări, nu au mai răspuns în cursul zilei de ieri. Ce i-am întrebat? Pai mi-au zis sa le trimit înapoi documentul cu prelucrarea datelor dar acolo nu zice nimic că trebuie semnat sau altceva, nu exista loc de semnătură sau nume. In declarație zice sa scriu valoarea bunurilor. La Poștă Romana când am scris valoarea bunurilor a zis că nu e bine si că trebuie să trec totalul (cu transport + orice altceva am platit). Deci mai bine întreb înainte. Am ales varianta cu plata comisioanelor și nu le mai trebuie EORI-ul meu dar în împuternicire exista loc pentru EORI (puteau specifica: pentru varianta doi nu completați) s.a.m.d Poate sunt eu bătut în cap dar nu înțeleg de ce se alege varianta complicata a lucrurilor, e adevărat că până pui la punct o metoda e ceva de munca dar trebuie sa o faci astfel încât să-i fie ușor de înțeles și țăranului din capul satului. Acum deviez puțin de la subiect. Legat de aceasta zi "importanta" pentru Europeni și mai ales Români. De ce trebuiau ca întrebările pe tema justiție sa fie așa alambicate? Nu puteai scrie direct: vreți ca hoții și corupții sa o duca și mai bine ca până acum? Ei au dat-o cu bolta de trebuie să citești fiecare întrebare de doua ori și tot nu ești sigur că DA e răspunsul corect. Editat Mai 26, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
valivoi Postat Mai 26, 2019 Partajează Postat Mai 26, 2019 Prietenii stiu de ce.La fel cum sunt si legile ca sa o poata ''da la intors''. Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 29, 2019 Partajează Postat Mai 29, 2019 (editat) Mda, se pare ca m-am pripit dar nu e prima oara asa ca m-am obisnuit. Cer scuze Amazon si DHL, imi torn sare in cap si toate cele necesare. Ieri, dupa ce am asteptat toata ziua de luni un raspun la email, am decis sa sun la DHL. Dupa comunicarea numarului de urmarire duduia din celalalt capat al antenei mi-s spus: Aveti toate actele in regula. Eu, ca orice roman foarte zelos, zic: Pai nu am trimis actele, asteptam un raspuns de la Dvs. Duduia: puteti sa ne trimiteti imputernicirea vamala. (cred ca a zis asa sa scape de mine) Astazi la ora 10 dimineata coletul era deja la usa cu declaratia vamala in limba romana deja lipita pe colet si fara sa imi mai ceara alte hartoage / bani. @Marele Savant pe declaratia vamala sosita impreuna cu coletul am o chestie bifata DDP si multe chestii ce nu le inteleg + doua stampile de la DHL si vama romana. Editat Mai 29, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
Postări Recomandate