Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Posta si serviciile prestate.....

Postări Recomandate

Nu v - ar avantaja sa optati pentru livrarea pensiei pe card bancar ? ... Nu stiu , zic si eu ...

Am primit si inainte banii pe card bancar,numai ca transferind dosarul de la Bistrita la Timisoara,abia dupa ce se emite decizia pot sa duc un extras de cont insotit de anexa 1. Habar n-am de ce trebuie s-astept pina-n Ianuarie cind voi primi banii de pensie pe card. Pina atunci banii de pensie i-mi vor fi adusi de factorul postal. Sper sa am o ''intrevedere'' cu factoru' postal si sa-l intreb de ce a trebuit sa-mi fac atitia nervi si kilometrii intregi de la Casa de pensii, la Oficiul1 ,de la Oficiul 1 la Oficiul 6,cind putea foarte bine sa-mi lase o instiintare ca am fost cautat, ca n-am fost gasit si ca banii sint la oficiul de care apartinem.As fi mers la Oficiu si as fi ridicat banii,fara sa bat Timisoara in lung si-n lat. Simplu ca buna ziua. Apoi vreau sa-l intreb de ce atunci cind a adus plicul recomandat cu decizia ,nu mi-a lasat o instiintare. Daca facea totul cum trebuia facut, treburile erau rezolvate inca din noiembrie. Vreau sa-l vad ce-mi indruga,cum se justifica!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Merge mai prost ca acum 10 ani . Si acum 10 ani mergea mai prost ca acum 20 de ani . S - or moderniza ... nu zic nu . Nu stiu daca mai apuc , fizic vorbind . La mine toate coletele prin curierat ajung in ziua urmatoare . La fel si ce trimit . Primesc si trimit inclusiv sambata , sosesc luni . Am primit colet din America in 4 zile ... Problema ( pe care o vad eu ) cu Posta consta in numarul mic de angajati de la ghiseu . Unde tot pensionarul vine sa mai plateasca o factura , sa socializeze etc . De asemenea , amenzi , taxe locale , impozite , pensii etc . Mai vine si cate un nene de la vreo firma care are contract , de trimite 50 de plicuri ... borderou , chitante etc . Scrise " de mana " , la tastatura ... print matricial , semnat , rupt in doua etc . Bineinteles ca se baga prin fata , ca are contract . Cate un ghiseu cu 2 persoane la un cartier . Sambata nu servesc ... iar programul este 10 - 18 . 2 ore pauza ... Pe vremuri deschideau la 7 , inchideau la 20 . NU exista pauza , erau 2 schimburi . In fine ... cred ca nu inteleg eu sensul modernizarii . Probabil varsta ...

Va suparati daca imi spuneti si mie ce curier ridica pachete simbata si le livreaza luni, ar fi de mare folos de multe ori!? si o surpriza utila pentru mine.

Link spre comentariu

Am primit si inainte banii pe card bancar,numai ca transferind dosarul de la Bistrita la Timisoara,abia dupa ce se emite decizia pot sa duc un extras de cont insotit de anexa 1. Habar n-am de ce trebuie s-astept pina-n Ianuarie cind voi primi banii de pensie pe card. Pina atunci banii de pensie i-mi vor fi adusi de factorul postal. Sper sa am o ''intrevedere'' cu factoru' postal si sa-l intreb de ce a trebuit sa-mi fac atitia nervi si kilometrii intregi de la Casa de pensii, la Oficiul1 ,de la Oficiul 1 la Oficiul 6,cind putea foarte bine sa-mi lase o instiintare ca am fost cautat, ca n-am fost gasit si ca banii sint la oficiul de care apartinem.As fi mers la Oficiu si as fi ridicat banii,fara sa bat Timisoara in lung si-n lat. Simplu ca buna ziua. Apoi vreau sa-l intreb de ce atunci cind a adus plicul recomandat cu decizia ,nu mi-a lasat o instiintare. Daca facea totul cum trebuia facut, treburile erau rezolvate inca din noiembrie. Vreau sa-l vad ce-mi indruga,cum se justifica!

Am inteles . Sau ... am inteles " traseul " . Ca din el , n - am inteles de ce nu poate Casa de Pensii sa faca mutarea fara sa implice decizii si alte cele . Ma rog , n - am pretentia ca inteleg totul . De asemenea , n - am inteles comportamentul factorului postal . De fapt , le - am inteles pe amandoua . In cheie " romaneasca " . Am scris mai sus , am primit aviz de la Posta la 3 zile dupa ce am ridicat coletul . Asupra negasirii destinatarului la domiciliu , sant si in Ploiesti doua firme de curierat ... nu le dau numele ( public ) care au obiceiuri de genul . Eu nu lucrez cu ele , am primit colete de la expeditori care aveau contract cu ele . Am avut conflicte cu ambele ... ma rog , cu agentii . Pe unul l - am reclamat . Nu s - a intamplat nimic ... nu m - a bagat nimeni in seama . Ideea era ca agentul a trecut pe la adresa de livrare si n - a gasit destinatarul etc . Am intrebat daca s - a asigurat telefonic in prealabil . Bineinteles ca da ... asta pana am rugat sa arate apelul nepreluat ... si daca a facut livrari in zona . C - o fi , c - o patzi ... de fapt nu trecuse pe - acolo . Negasind raspunsuri ... am continuat discutia cu un etaj mai sus . Lumea e ( cateodata ) mica . Au aflat si cei de la sediul din Ploiesti ... acum au alt director zonal , si putini din fostii agenti . " Fostii intarziau " nejustificat livrarile ... lumea astepta rambursuri , marfurile expediate de magazine stateau 2 - 3 zile in depozit etc . Ma rog , chestia e de vreo 2 ani , nu mai stiu acum despre ... nu mai primesc colete decat de la cele 2 firme cu care am contract . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am patit-o si eu. Vazand ca nu soseste coletulsi nu ma contacteaza nimeni, sun la sediul curierului sa vad ce e cu pachetul. Acelasi raspuns pe care l-ati primit si dvs.: "V-a cautat curierul la telefon dar nu ati raspuns/aveati telefonul inchis" . Cand i-am intrebat de ce nu au trimis un mesaj inainte, in care sa spuna "Astazi, in intervalul cutare veti fi cautat pentru livrarea etc etc" au dat-o pe ocolite ca nu sant obligati si altele. Ce m-a enervat, este ca functionara cu are am vorbit, incerca sa ma convinga ca am fost sunat si eu nu am raspuns la telefon sau l-am avut inchis, cand eu am avut toata ziua telefonul la mine pentru ca stiau ca trebuie sa ma sune.

Link spre comentariu

Nici eu n-am inteles de ce trebuie sa ceri transferul dosarului in judetul in care ti-ai stabilit noul domiciliu. Nu stiu ce reguli au cei de la Casa de pensii ca sa pot comenta. Deasemenea nu stiu de ce-ar fi necesara decizia,intrucit m-am pensionat anticipat fara diminuarea pensiei. Totusi inclin sa cred ca in momentul in care dosarul ajunge la Casa de pensii, din judetul in care ti-ai stabilit noul domiciliu,acestia verifica dosarul de pensie pentru a se convinge ca toate cele trecute in dosar sint reale. In urma verificarii se emite o decizie,in care este trecuta data de cind incepe plata drepturilor(pensie,cupoane pentru reducere la mijloacele de transport in comun ,tren, autobuz,microbuz). In Timisoara si nu numai,pensionarii beneficiaza de gratuitate pe mijloacele de transport in comun, tramvai,troleibuz,autobuz.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Nu prea s - ar justifica ... banii vin toti de la Bucuresti . Acolo dosarele sant digitizate etc . In fine ...

Altfel , nu inteleg ce castiga cei care mint ca au cautat destinatarul ( vad ca practica e extinsa , dupa cum confirma si dl . TESSLA ) . Oare asa se face curieratul ? ... Interesant e ca firmele mari ( nu dau numele ... ) nu au astfel de apucaturi . Acum , cu black friday , am primit colete la ora 7 si ... seara . Agentul nu mai putea nici sa vorbeasca ( il cunosc de ceva ani ) ...

Link spre comentariu

Livreaza si ei toata ziua si nu au timp sa le duca pe toate. Si atunci cand ajung seara cu ele inapoi in depozit, banuiesc ca trebuie sa sa justifice cumva coletele nelivrate. Si atunci motiveaza ca nu au putut contacta destinatarul. Altii sunt corecti si te suna "Domnule astazi am avut foarte mult de munca si nu mai ajung la dvs. dar maine va livrez coletul".

Link spre comentariu

Problema ( pe care o vad eu ) cu Posta consta in numarul mic de angajati de la ghiseu . Unde tot pensionarul vine sa mai plateasca o factura , sa socializeze etc . De asemenea , amenzi , taxe locale , impozite , pensii etc .

În tarile cu apa calda platile se fac la banca.

Link spre comentariu

la mine in oras este apa fiarta tot timpul, mai putin o saptamina revizia anuala, iar la posta nu mai sint cozi de ceva ani, mai exact de cind s-au impuiat bancile. adesea sint singur in incinta. este un singur oficiu postal si serveste circa 25000 de locuitori. dar noi fiind ai mai in provincie, lumea stie sa foloseasca serviciile on line si nu vine la posta sa plateasca factura de mobil!

Link spre comentariu

În tarile cu apa calda platile se fac la banca.

Ma rog ... stiu cum e ( in unele ) . Chiar de la fata locului . Si la noi ar fi alternative : Pay - Point - uri , plata on - line cu card bancar etc . Sincer , nu am inteles de ce unii prefera sa stea cate o ora , sa plateasca o factura . Si nu numai persoane in varsta , care ( sa zicem ) ar fi oarecum timorate de metodele mai moderne . Mai ales ca la unele facturi , se aplica si o suprataxa ... e drept , oarecum modica . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări