Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Posta si serviciile prestate.....

Postări Recomandate

Eu aș suspecta că cineva din personalul Poștei oprește anumite pachete din China sau E-Bay, fiind familiarizat cu mărfurile și fiind conștient că multă lume nu se deranjează să reclame neprimirea coletelor mici, mai ales că mulți deschid foarte ușor o dispută cu chinezul în condițiile în care chinezul de obicei e nevinovat.Eu am primit toate coletele din China până acum, unele mai repede iar altele mai târziu.Dar l-am avertizat pe poștașul local de fiecare dată după comenzi că voi avea în cel mult o lună de primit un colet din China.Așa, să nu aibă impresia că mi-e indiferent dacă nu ajunge un pachet de doi $$...

Un coleg zicea că multe colete se cam ,,pierd,, și la Vamă, unde coletele ,,suspecte,, sunt date de o parte, pentru control, mai ales dacă prețul declarat pare prea mic....

Un lucru e clar, a doua zi după comandă, chinezul confirmă de obicei plecarea mărfii....deci pe la noi se ,,pierd,, pachetele.

Editat de validae
Link spre comentariu

Se fura si la nivel mai mare .Pensii neduse la oameni batrani cu semnatura pe "stat"....intreba dirigintele oamenii daca au primit banii.Asa ca un colet de 10 euro ,mai ales daca este si ambalat aiurustic in pungulite si mai stiu eu in ce se pierde pur si simplu,sau....Cred ca o reclamatie la politie ar duce la o rezolvare a problemei (nu neaparat la gasirea marfurilor).

Link spre comentariu

Linistea dupa disparitia unui colet, fie el si mic, incurajeaza disparitia celor care vor mai veni.Daca se face praf, nu se vor recupera cele ''pierdute'' dar se va gandi mai mult inainte de a mai subtiliza inca unul, dupa scandal.Chiar daca nu au numar de urmarire, este tinuta o evidenta in acte.  Acolo ori se va gasi o semnatura de primire falsa, ori hartiile vor fi de negasit la oficiul final, dar se vor gasi ca plecate din punctul anterior. Nu exista sa se piarda, decat foarte rar, si asta tot din cauza neglijentei sau premeditarii.

Link spre comentariu

La mine, fostul poștaș călca cu fierul de călcat ziarele care aveau coduri de tragere la sorți cu premii și tăia colțurile pachetelor mai voluminoase să vadă ce conțin.Soția primea cărți și manuale școlare prin poștă și i-a pus în vedere de multe ori să nu mai umble în colete, iar până la urmă cineva i-a făcut și reclamație....a venit cineva ,,de sus,, și a întrebat în stânga și-n dreapta lumea, ce părere are despre poștaș.Unii l-au acuzat, alții i-au luat apărarea....până la urmă a ieșit la pensie din funcția de poștaș.

Link spre comentariu

Pacat ca nu gasesc pe la noi maruntisuri din alea, si nici prin locatii EU, n-ar mai trece prin BSI-ul ala amarat.
PS: In fapt pacat ca Mivarom nu aduc mai multe maruntisuri de pe ebay, n-am nici o indoiala ca ar face vanzare.

In cazul de fata am nevoie de afisaje de 20A LED, am comandat o multime de pe ebay, niciunul n-a sosit... asta e.

Link spre comentariu
1 hour ago, Marian said:

Daca s-a mai raspuns la intrebarea asta atunci cer scuze ca o repet, dar sunt exasperat deci si in egala masura curios:
Voua vi se intampla vreodata sa nu primiti coletele mici de pe ebay?

Ma refer la alea sub 10$ care sunt trimise direct la oficiile locale.

Eu sunt exasperat de faptul ca din tot ce comand rareori primesc ceva si zau ca m-am saturat sa tot pierd bani.

La unul din ele am primit si un numar de urmarire la care pe un tracking universal l-am vazut ca a sosit via turcia si ca pe 31 Ian a sosit in tara...

Daca fac sesizare la proasta romana mi se spune ca n-am numar de urmarire acceptat de ei, deci...

Tare greu mi-e sa cred ca doar mie mi se intampla asta, vreau sa stiu daca si cineva a mai patit la fel?

Am ajuns sa-mi fie teama sa mai comand ceva...zau ca e frustrant.

Am multe comenză de pe e-bay, toate sub 10-15$, deobicei se pierd 5-6% din ele, dar nu am avut niciodată probleme, la o simplă contactare a vânzătorului se rezolvă, ori retrimit, ori primesc banii înapoi. Vânzîtorul îl contactez cu întrebare despre produs, nu cu reclamație. Din câte am observat, coletele se pierd la vama Otopeni, nu la poștă. marea majolitate a coletelor ajung în termenul specificat de vânzător, 30-40% în 2-3 sțptămâni.

Link spre comentariu

Pachet expediat in decembrie 2018 cu cod de urmarire, intrat in tara pe 3 ianuarie.

A trecut de doua luni deja, nu am primit nici un aviz sau vre-o actualizare de o saptamana, doar se plimba prin oficiul postal si apoi a intepenit. Acum nu mai este blocat in BSI, desi acolo a stat din 3 ianuarie chiar daca ei nu au scris asta pe tracking, pachetul e fix in oficiul postal de la care trebuie sa il ridic, blocat de o saptamana, dar nu mai vine.

13.02.201911:03 Sosit in Romania - BSI Bucuresti

15.02.201912:44 Primit de la expeditor - BSI Bucuresti

20.02.201903:56 In prelucrare - BSI Bucuresti

20.02.201920:43 In prelucrare - Tranzit Bucuresti

20.02.201922:13 In prelucrare - Tranzit Bucuresti

21.02.201908:30 In prelucrare - Tranzit Constanta

21.02.201910:28 In prelucrare - Tranzit Constanta

21.02.201912:30 In prelucrare - Oficiul Postal Constanta 2

21.02.201912:42 Predat la factor - Oficiul Postal Constanta 2

22.02.201907:00 In prelucrare - Tranzit Constanta

22.02.201915:13 In prelucrare - Oficiul Postal Constanta 2

22.02.201915:14 In prelucrare - Oficiul Postal Constanta 2

22.02.201916:00 Programat pentru predare incepand cu aceasta data - Oficiul Postal Constanta 2 Program de functionare - Oficiul Postal Constanta 2: L-V: 08:00 - 19:00

22.02.201917:29 In prelucrare - Oficiul Postal Constanta 2

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Te duci la oficiu și îl ridici, mă mir că la voi e ciudat ce la mine a ajuns "normal'.

Tot colet din decembrie la mine apare ca reavizat de doua zile la oficiul din cartier, încă nu am primit primit primul aviz și reavizarea sigur o sa vina săptămâna viitoare, după ce ridic coletul 

Link spre comentariu
9 minutes ago, Stefan. said:

Te duci la oficiu și îl ridici, mă mir că la voi e ciudat ce la mine a ajuns "normal'.

Tot colet din decembrie la mine apare ca reavizat de doua zile la oficiul din cartier, încă nu am primit primit primul aviz și reavizarea sigur o sa vina săptămâna viitoare, după ce ridic coletul 

Faceam aia din prima secunda daca era posibil. Nici nu sti de cate ori m-am dus acolo si dupa o ora de stat la coada mi-a zis clar: "FARA AVIZ NU AVEM CE SA CAUTAM ! VINO CU AVIZUL !", apoi te trimite acasa cu coada intre picioare. Crezi ca primesc colete de ieri de azi ??

Tu crezi ca tantile alea stiu ce e aia cod de urmarire ?? Ele nici nu au calculator in fata, au un registru mare, un caiet imens cu tabele si numere si iti cauta numarul lor intern acolo, numar care nu corespunde cu nici un tracking-code.

Am avut si pachete furate din sediu de la ei, dupa avizare ! la care am fost fortat sa dau declaratie ca nu mai am nici o pretentie ca sa nu fiu tarat prin politie si plangeri ca parte vatamata, am primit si colete desfacute si sigilate cu sigilii Posta Romana din care lipseau obiecte, si colete intoarse pentru ca nu mi-au adus nici aviz nici reavizare, cutia postala goala si coletul se duce inapoi, si de asemenea am gasit si avize de la vecini sau alte blocuri alaturate la mine in cutie si cand le-am dus inapoi la ele le-au mototolit si aruncat la gunoi de fata cu mine (cine stie cate avize de-ale mele nu au suferit aceeasi soarta)... am trecut prin toate.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

La oficiul de cartier îți cere avizul? :rade:

Absolut orice colet intern sau extern îl pot ridica de la oficiul din cartier fara aviz.

La oficiul vama îmi cere mereu avizul dar de câteva ori nu am așteptat sa vina avizul și le-am zis: am pierdut avizul, ce e de facut? Oricum avizul sau reavizarea vine când are chef postarita. După le-am dat numărul de urmărire a durat 30 de secunde sa afle numărul trecut pe aviz.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări