Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Posta si serviciile prestate.....

Postări Recomandate

Nu cred ca ar fi bine . Ma rog , parere personala . De obicei concentrarea la un mare operator duce ( in Romania ) la scaderea calitatii serviciilor si cresterea tarifelor . Eu lucrez cu Fan si Urgent Curier , am contract cu ambele . De preferat Urgent Curier ... , ma am bine cu agentul de teren pe zona mea . Nu dezinteresat , dar modic oricum . 

Link spre comentariu

Din pacate si din ce-am observat, cam asa e: calitatea prestata de un curier este proportionala cu profesionalismul agentului care deserveste zona ta.

De ex. la Fan, acum cateva luni aveam un agent jalnic, primeai 3 SMS-uri in trei zile consecutive ca ai colet si-l primeai abia in a 4-a.

Printre alte scuze penibile invocate stiu ca la un moment dat mi-a spus ca n-a ajuns c-a avut examen la scoala... :rade:

Iar sa angajeze altii nu prea-i o solutie pe la noi... ca n-ai pe cine la salariile pe care probabil le ofera.

De cateva luni s-a schimbat agentul si treaba merge (aproape) ireprosabil.

Pt. Transilvania + Bucuresti apelez la o firma exclusiva pt. destinatiile astea si, pana acum, n-am ce comenta.

Link spre comentariu

Tot ce am avut de primit cu firmele mentionate , am primit in ziua urmatoare expeditiei . 2 - 3 exceptii ( adica dupa 2 zile ) in perioada Black Friday , cand sant efectiv capiati de nr . de colete ... le livreaza primele , marii retaileri au contracte substantiale . 

P.S. - agentii de teren sant sensibili la mici atentii ... , si au memorie buna . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

In Lugoj fancurierul au locatia la iesirea din oras spre autostrada, de la mine de acasa pana la ei exact 6km, x4=24 (du coletul vino inapoi, du-te dupa ramburs vino inapoi. Daca e sa iti ia coletul de acasa, te lasi de serviciu, cumparaturi si alte cele si stai numai acasa.

Asadar 24km care la o adica romaneste vorbind, hai sa trecem peste....dar apare problema cea ma grava...cand ajungi acolo cu coletul te iau aia in primire de parca ai fi un cersetor si le ceri un leu de paine.(sau spirt, ma rog). daca ai curajul sa ceri sa vorbesti cu seful e mai rau; un nesimtit cum rar mi-a fost dat sa vad, mai ca te scoate afara. Daca la asta adaug si modalitatea cum se distrug coletele trimise prin fk pentru mine aceasta firma nu exista. Prefer sa nu vand decat sa trimit ceva cu ei.

Link spre comentariu

La Posta nu am " glume " ... si nu stiu cum as putea sa am . Mai exact , la ce mi - ar fi de folos . La mine e clasic ... aviz ( la cutia postala ) , apoi coada ...

P.S. - prefer sa fiu " amabil " , ca traim in Romania ... , si sa scutesc timp , nervi , benzina etc . Totul se deruleaza acasa ... , colet , ramburs etc . La ora stabilita anterior ...

5 minutes ago, Stefan. said:

@gauss: P.S. - agentii de teren sant sensibili la mici atentii ... , si au memorie buna

Din păcate așa e și metoda funcționează bine la posta, pe testate.

Editat de gauss
Link spre comentariu

Posta romana mi se pare o institutie serioasa. Niciodata nu mi-a ratacit un colet ( fan curier da, urgent cargus da ), doamnele de la ghiseu sunt amabile ( le cunosc de multi ani si probabil s-a "legat" o prietenie ) iar coletele din China ( alea la plic ) mi le aduce acasa postarita ( o tinerica de 25 de ani foarte amabila ).  Vorbesc aici de Oficiu Postal care este situat in spate Editurii Academiei, in dreapta Casei Poporului.

Alex.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Spitfire a spus:

Se aude ca Fan-ul si Urgent Curierul vor fi cumparate de DHL. Probabil DHL-ul va servi ca desert si Posta Romana. Oricum, mult n-o mai duce, structura invechita, organizarea aberanta, management-ul defect isi spun cuvantul. A agonizat aberant de mult, oricum. Firme care sa trimita colete prin PR nu prea am vazut, fiindca Posta nu vine la sediu sa-ti ia coletul, plus hartogaria aferenta. La curier iti printezi AWB-ul intr-un minut, si la ora 16:00 e in fata firmei tale, scaneaza coletele tot intr-un minut si s-au dus.

Posta Romana fiind de stat, pretul pe care il platesti pentru trimiterea unui colet clar nu acopera costul transportului, e clar ca e subventionata, precum Metrorex-ul, de exemplu.

Buna

Posta va merge mult si bine in pierdere,la fel ca CFR-ul si alte firme de stat.

Sunt multe posturi bine platite pentru oamenii "lor".Niste incompetenti bineanteles care

intr-o firma condusa dupa regulile economiei de piata nu ar face fata.

Spor tuturor.

Alex

Link spre comentariu

Nu Posta Romana  e baza ... nu ca le - as tine partea . Pana acum  ceva ani a fost profitabila ... Cate posturi bine platite are ( cu lefuri nemeritate ) ? 10 . 50 , 100 ?  ...  Si mai sant si " la vedere " ... Nu prea m - as vedea postas  unde si - a rupt  draku' gatu' ...  la Cuca Macaii , unde nu ajung nici undele radio , cu geanta vara - iarna , sau functionara la vreun ghiseu , unde te imbolnavesti de nervi ... Macar impart pensiile oamenilor ... stiu , carduri etc . Sant si zone unde bancomatu' e mai rar ca oamenii cinstiti , amarati batrani care n - au pe nimeni , bolnavi - copti s.a. Eu sant mai  " entuziasmat " de privatii capitalisti pe banii statului  ... regiile autonome cu capital de stat . Si numele suna impotriva naturii ... Uite una la plesnake

https://a1.ro/news/social/se-cauta-angajati-salariul-este-21000-de-lei-lunar-si-nu-e-nevoie-sa-pleci-din-tara-vestea-buna-e-ca-nu-ai-nevoie-de-pregatire-sunt-sute-de-locuri-disponibile-id724715.html

Da , stiu ... avioane etc . Mai am o idee cu ce se mananca ... , am avut de - a face . Nu sant toti controlori de trafic . Cat o avea un functionar de  pe - acolo  ? Cat o fi cea mai mica leafa ? Care e numarul de angajati , care e structura salariala ? Ce lefuri au sefii , cati au functii de conducere , cati membri are consiliul de administratie ? Are vreunul ceva in comun cu aviatia ? ... macar cu filatelia in domeniu ? 

Sant zeci de asemenea regii , de unele n - au auzit decat angajatii ... Si mai fac ( toate ) un lucru bun . Externalizarea serviciilor ... , e vreo licitatie pentru acestea ? Si daca este , nu cumva castiga cine trebuie ? ... , de ajunge 5.000 RON de maturat un hol , si 1.000 RON " consumabilele "  ! Ma rog , simple intrebari ... nici nu stiu cum de mi - au venit in minte ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 4 ore, Spitfire a spus:

Se aude ca Fan-ul si Urgent Curierul vor fi cumparate de DHL. Probabil DHL-ul va servi ca desert si Posta Romana. Oricum, mult n-o mai duce, structura invechita, organizarea aberanta, management-ul defect isi spun cuvantul. A agonizat aberant de mult, oricum. Firme care sa trimita colete prin PR nu prea am vazut, fiindca Posta nu vine la sediu sa-ti ia coletul, plus hartogaria aferenta. La curier iti printezi AWB-ul intr-un minut, si la ora 16:00 e in fata firmei tale, scaneaza coletele tot intr-un minut si s-au dus.

Posta Romana fiind de stat, pretul pe care il platesti pentru trimiterea unui colet clar nu acopera costul transportului, e clar ca e subventionata, precum Metrorex-ul, de exemplu.

Doar nu crezi ca emagul duc ei coletele la posta ?  Si isi printeaza singuri AWB-ul.

Link spre comentariu

Daca s-a mai raspuns la intrebarea asta atunci cer scuze ca o repet, dar sunt exasperat deci si in egala masura curios:
Voua vi se intampla vreodata sa nu primiti coletele mici de pe ebay?

Ma refer la alea sub 10$ care sunt trimise direct la oficiile locale.

Eu sunt exasperat de faptul ca din tot ce comand rareori primesc ceva si zau ca m-am saturat sa tot pierd bani.

La unul din ele am primit si un numar de urmarire la care pe un tracking universal l-am vazut ca a sosit via turcia si ca pe 31 Ian a sosit in tara...

Daca fac sesizare la proasta romana mi se spune ca n-am numar de urmarire acceptat de ei, deci...

Tare greu mi-e sa cred ca doar mie mi se intampla asta, vreau sa stiu daca si cineva a mai patit la fel?

Am ajuns sa-mi fie teama sa mai comand ceva...zau ca e frustrant.

Editat de Marian
Link spre comentariu

Comanda si tu la dublu...probabil unul din personal are inclinatii spre electronica, si cum il tot tentezi cu componente, omul se aprovizioneaza.

De regula coletele sunt numarate si tinuta o evidenta stricta, din ce-am vazut prin oficiile vizitate.Imi e greu sa cred ca pot intra in oficiu 100 colete, si distribuite doar 99.Cele distribuite pe bune, au semnatura de primire pe hartiile lor. Daca cineva vrea s-o ia pe firul apei, e imposibil sa nu dibuie locul(omul) unde sunt ''triate'' neoficial.Daca nu faci praf, nu se opreste. Fa reclamatie de fiecare data la conducere (nu la dirigintele de oficiu, ca poate chiar ala e hotul), si chiar daca din prima n-o sa rezolve, o sa li se para si lor suspect ca apar atatea reclamatii la un singur punct de lucru.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
4 minutes ago, doru3160 said:

Comanda si tu la dublu...

Am facut asta si in zadar de multe ori.

4 minutes ago, doru3160 said:

probabil unul din personal are inclinatii spre electronica, si cum il tot tentezi cu componente, omul se aprovizioneaza.

Am banuit asta demult insa mi-am zis ca poate totusi sunt eu paranoic, dar alta explicatie nu prea exista.

Sunt destul de sigur ca "pierderea" are loc la blestematia aia de BSI, ce soseste la oficiul local primesc negresit.

Editat de Marian
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări