Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Posta si serviciile prestate.....

Postări Recomandate

Urgent cargus...mesaj ca livreaza intre 9 si 17. La ora 13 ma suna si ca tot omul ii spun ca am prostul obicei sa fiu la munca, dar voi face un efort sa fiu pe la 15.30 max 16 acasa.Trece vremea, il sun pe la 16 si imi spune ca mi-a trecut randul, si sa ma duc la sediul lor sa ridic ce am de ridicat. I-am spus ca platesc transport pt livrare la domiciliu, si daca vrea sa-l aduca bine, daca nu, sa-l faca retur. Avea ramburs pe el. Cu mare greutate s-a lasat convins sa vina mai aproape in zona, sa-l caut si sa recuperez coletul. Mi se pare cel putin nesimtit comportamentul, cata vreme in intervalul anuntat de ei (chiar daca nu tot intervalul), am putut fi gasit la domiciliu. Probabil tine de curier personal, pt ca am mai avut livrari de la firma asta si au fost mai intelegatori.De atunci m-am invatat minte si le dau adresa de la servici. Sper sa nu le dea prin cap sa livreze dupa ora 17...:rade:

Cu posta chiar n-am avut probleme, nici colete pierdute, nici avariate.Doar avizarea lasa de dorit...glumesc cu fetele de la posta ca am sa deschid o agentie de pariuri cand vine postasul cu aviz si cand nu.De cele mai multe ori, am aviz in cutie, dupa ce am ridicat coletul de la ghiseu.Alta data nu se mai oboseste nici asa.M-am obisnuit si il ignor.Alta treaba cu el nu am.Pensia voi lua-o pe card daca o apuc, numai sa nu-i mai vad mutra.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Cu livrarea la serviciu m-am lecuit, de câteva ori m-au sunat pe la ora 16, binențeles că nu mai lucram la ora aia.De un an însă, lucrez în ture 12/24 și nu se pune problema de livrat la serviciu, mai mult ca sigur curierul va veni când sunt liber......dar eu cel puțin de Fan Curier m-am lecuit.

Link spre comentariu

O mare aberatie marca  Posta Romana e ca nu accepta trimiteri de colete in cutii de carton pe care exista texte/imagini, cica faci...reclama!:mort

M-au pus sa lipesc bucati de hartie maron pe laturile cutiei cu scoci, altfel n-o puteau accepta. La firmele de curierat nu exista asemenea prostie, cutia poate fi si roz cu picatele verzi si sa scrie pe ea "Fumati Kent !", dar natural, chelului ii trebuie tichie de margaritar, dupa ce ca unele oficii postale mai au in functiune imprimante matriciale si monitoare CRT(da, in 2019!), lor le arde de principii de publicitate. Au intrat in anul mortii, se pare.

Link spre comentariu

Nu mor caii...

La mine am vazut colete in sacose, saci de menaj lipiti cu banda, si multe altele.Asta inseamna ca pe undeva nu tin cont de principiile cu reclama, sau aspectul coletelor.Posibil sa fie o regula interna, si o aplica doar cand si daca vor, functie de cine se prezinta cu ''obectul''.

Link spre comentariu

Posibil...poate de asta au facut galagie...daca se bucura la 1,9 lei, asta e...Posta Romana e pe acelasi palier de calitate a serviciilor cu CFR Calatori, doar.Ar fi si absurd sa ii banuim de eficienta, competitivitate, etc. Trimiterea unui colet de 300 grame, o mica cutie, costa 5,3 lei, iar trimiterea unui colet de 7,6 kg(cutie de aspirator de praf)  costa 8,1 lei.:92Doar cu 2,78 lei mai mult.Asta spune absolut totul despre managementul lor.

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Si  daca iti lua 25 lei erai mai bucuros? Sau foloseai un curier? Eu niciodata nu ma intreb de ce un serviciu e ieftin, atunci cand e ieftin.Am astupat si eu etichete din destinatia initiala a cutiei, care aveau si cod de bare.N-am protestat, am bagat doua fasii de banda de ambalaj si am evitat discutiile.Pana la urma, sunt prestatori de servicii si au dreptul sa impuna anumite conditii.Cui nu-i place, poate plati mai mult decat dublu la curier...care curier, fie vorba intre noi, s-a cam magarit de cand are comenzi garla.Am avut un schimb de replici cu o firma de curierat, si mi-a spus verde in fata, daca nu-mi place, sa nu le mai folosesc serviciile.Pt un privat, asta inseamna ca scurma in graunte, si daca pierde un client, ii doare la basca.Nu mai e deviza ca fiecare client trebuie sa fie multumit.De aia cand se poate, prefer posta.Macar e ieftin.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Folosesc si eu Posta . La primiri colete , cand n - am de ales . De obicei e aglomeratie crancena . S -a schimbat programul ( 10 - 19 , cu ora pauza ) . Pe vremuri deschideau la 6 , apoi la 7 dimineata . Deja ma obliga sa ma duc dupa colete la terminarea programului , inainte eram la 7 fara un sfert la usa ... Spuneam de aglomeratie . Pe langa chestiile specifice Postei , se platesc impozite , primiri de colete AVON , corespondenta oficiala ( trimiteri , ridicari ) , se achita facturi , se ridica alocatii , pensii etc . Daca prinzi ( inainte ) un distribuitor AVON , care are 20 de colete , sau unul care trimite corespondenta oficiala ( zeci de plicuri recomandate , fiecare cu chitanta lui ) , ai pus - o ... La mine la oficiu ( singurul din cartier ) sant doua ghisee ... , unul e permanent inchis , o tanti tot scrie diverse in spatele inscriptiei " Ghiseu inchis " . Doua oficiante ( una singura activa ... face tot ) , la coada sant minim 15 persoane . O jumatate sant pensionari care platesc facturi , cer explicatii etc . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Asa e, de cand au comasat oficiile si au redus personalul ca sa poata plati conducerea, aglomerarea e cuvantul de ordine.Bietele femei sunt trase in toate partile, doar pt ca un tembel numeste asta incarcare optima a postului.Nu s-a gandit nimeni ca asta se face de fapt pe timpul clientului.

Link spre comentariu

De cateva ori am renuntat , nu mai am rabdare si ma enervez repede . Persoane in varsta ... , ajung la ghiseu , mai intreaba una  - alta , apoi scot ochelarii , cauta facturile , le mai citesc , le pun in ordine etc . Si in zona sant Pay - Point - uri , inclusiv cu tanti care se ocupa de tot ... dureaza 2 minute maximum ( daca ai multe ) , de regula sub un minut . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pe astia inca ii mai inteleg, nu se descurca altfel sau nu se simt bine daca nu vorbesc cu careva.Nu poti prinde prea multi la o coada.Cel mai tare ma enerveaza cei cu 20 colete, care fac afaceri prin intermediul postei.Pai daca tot faci afaceri si ai castig, du-te nene la curier, si nu incurca lumea cu duzine de colete.Le-as face ghiseu special, cum are e mag, si i-as suprataxa  la mai mult de 3 colete. Si eu cand am cate unul din asta, renunt, si vin alta data, sau ma duc la alt oficiu daca am de trimis ceva, si nu de recuperat.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Conform regulamentului Postei , cei care au contract se pot " baga " prin fata , in mod legal . Eu n - am stiut , si acum cativa ani un nene m - a pagubit de un sut in kur . La propriu ... ma rog , dupa un schimb de cuvinte ... , m - a injurat si m - a facut bosorog . Am fost deranjat doar de injuratura , eu sufar la astea cu membrii familiei . Varsta ... , fiecare cea care i - a dat - o Dumnezeu . Ghinion de nesansa ... era iarna , si eu port 48 ( bocanci ) . 120 Kg , el vreo 60 ... un pustan fitzos din asta cu cercei etc . Nu ma simt mandru de intamplare , ba chiar din contra . Noroc ca bocancul si - a facut datoria , si l - a temperat . Cine stie ce mai iesea ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Se aude ca Fan-ul si Urgent Curierul vor fi cumparate de DHL. Probabil DHL-ul va servi ca desert si Posta Romana. Oricum, mult n-o mai duce, structura invechita, organizarea aberanta, management-ul defect isi spun cuvantul. A agonizat aberant de mult, oricum. Firme care sa trimita colete prin PR nu prea am vazut, fiindca Posta nu vine la sediu sa-ti ia coletul, plus hartogaria aferenta. La curier iti printezi AWB-ul intr-un minut, si la ora 16:00 e in fata firmei tale, scaneaza coletele tot intr-un minut si s-au dus.

Posta Romana fiind de stat, pretul pe care il platesti pentru trimiterea unui colet clar nu acopera costul transportului, e clar ca e subventionata, precum Metrorex-ul, de exemplu.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări