Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Posta si serviciile prestate.....

Postări Recomandate

Acum 6 ore, -Atlas- a spus:

La fel sunt si eu.Avantajul orasului mic.

Marti postasul mi-a scos un colet din China si m-a sunat.

Aha, deci sa inteleg ca Pitestiul e vreo mare metropola europeana. Cel putin asa inteleg dupa cum "merge" treaba la Posta / Vama.

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

Cred ca-i bine de mentionat cele DOUA valori ale unui colet: (1) suma pe care stim c-am achitat-o si (2) suma trecuta de chinez pe pachet... in majoritatea cazurilor este o mare diferenta intre ele.

Atat timp cat vamesul nu are chef sa desfaca si evalueze continutu` unui colet si accepta ce scrie chinezul, e bine... am trecut si eu de vama de multe ori in asemenea situatii.

Insa daca organul doreste sa verifice continutu` si eventual sa evalueze valoarea daca i se pare ca "dovada platii" este necorespunzatoare, legea este de partea lui.

Acu` sunt vamesi si vamesi...  

Si la mine ajung coletele la oficiul din sat... DAR A NU SE CONFUNDA, doar alea cu valoare declarata de chinez SUB $10... celelalte ajung la oficiul vamal din Timisoara nu la ala de cartier/comuna/sat.

Editat de informer
Link spre comentariu

Chiar asa...cat iei comision? La urmatoarea comanda, dau adresa ta din Dej si m-am scos.

Acum 33 minute, -Atlas- a spus:

Am fost intrebat doar ce e inauntru si atat.

Acum 4 minute, informer a spus:

vamesul nu are chef sa desfaca si evalueze continutu` unui colet si accepta ce scrie chinezul, e bine...

Nu mai e de mult asa...cere hartiile dupa care s-a facut plata, nici nu se uita la declaratia chinezului care poate fi in 99% din cazuri ''gift''.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
3 minutes ago, doru3160 said:

Nu mai e de mult asa...cere hartiile dupa care s-a facut plata, nici nu se uita la declaratia chinezului care poate fi in 99% din cazuri ''gift''.

REPET... in cazul meu (si al satului/comunei in care stau) daca valoarea declarata de CHINEZ este sub $10, coletul ajunge in urma sortarii vamale la oficiul postal din sat, indiferent ca io am dat $100 pe marfa... iar aici nu-i nici un vames sa-ti ceara dovezi de plata....

Editat de informer
Link spre comentariu

Cam asa se intampla prin majoritatea oficiilor postale, dar am avut caz in care greutatea coletului nu era neglijabila (vreo 3-400 de grame pentru un plic, era un echer metalic), cu toate ca valoarea lui reala era de vreo 5-6 $ si a fost pastrat la posta vamala. Vamesul nu a fost interesat de ce am acolo, probabil cei ce au facut sortarea au considerat dubios coletul. Tot la fel am patit si cu pachete voluminoase dar usoare. In rest de vreo 2 ani incoace cam toate vin la posta din comuna.

Legat de Posta in sine, in afara de faptul ca multe colete ajung la BSI bucuresti in 10-15 zile de la comanda, si de acolo pana la posta locala mai trec vreo 3-5 saptamani, este suportabil... atata timp cat nu le platesc nimic suplimentar. Colete mi-au pierdut vreo 3 din mai bine de 100 de comenzi, acu nu stiu sigur daca ei sau alti transportatori intermediari, oricum banii i-am recuperat prin disputa.

Numai bine!

Adrian

Link spre comentariu

Astazi am aflat ca la  oficiul PR vama Pitesti iar s-au schimbat reguli, cam la doua luni mai schimba ceva probabail din plictiseala.

Acum pot elibera iar chitante, nu te mai trimit la Biroul Vama, dar iti cer poza cu dovada platii si codul de urmarire (cam ca inainte).

Orium ma astept ca in doua-trei saptamani sa mai schime ceva.

Link spre comentariu

Parerea mea e ca-si dau (si) singuri de lucru.

De ex. majoritatea componentelor electronice pe care le cumpar de pe Aliexpress sunt "free shipping" si valori mici: diversi senzori, mici surse si convertizoare etc.

Prefer sa cumpar mai multe deodata, sa nu fac mai multe drumuri la posta dar la urma urmei pot sa comand in transe de sub $10 si atunci cu tot cu dovada platii, n-o sa depasesc "baremul". :) 

Imi inchipui ca multa lume se poate afla in situatia asta si daca asa procedeaza, nici nu ma mir de ce oficiu` ala vamal ii full de plicuri si pliculete.  

Legat de pachete pierdute, am patit de 2 ori sa ajung la termenul de 2 luni si sa nu fi primit coletul.

Am scris vanzatorului si de ambele dati oamenii f. saritori s-au oferit sa-mi trimita marfa din nou. Dupa inca vreo luna am primit 2 pachete identice... :rade:

Link spre comentariu

Posta Ro prezinta cateva avantaje. Exemplu: saptamana trecuta am incercat sa trimit cu Fan C. un colet de 4Kg, transportul era vreo 70 lei deoarece destinatarul era la 37Km in afara localitatii. Cu Posta Ro am platit 18lei cu tot cu asigurare colet (am declarat valoare). De multe ori fac teren, ma avantajeaza sa pot trece dupa-amiaza tarziu  sa-mi ridic coletul. Plus ca pot intarzia o saptamana, cred ca taxele de inmagazinaj pe o saptamana nu trec de 5 lei.

Link spre comentariu

Asigurarea e fix un rahat. Am declarat valoare, am platit-o si cand s-a spart coletul am luat-o in mana, tot eu sunt de vina, zice posta. Ca de ce nu a bifat magazinul de la care am cumparat, "fragil". Deci magazinul a vandut, eu am platit produse plus transport, marfa irecuperabil avariata, nimeni nu e de vina, nici ala care a trimis, nici ala care a transportat. Distractia se plateste la destinatie, adica fraierul de serviciu.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

pai si eu cu ce sunt de vina? pot sa il controlez pe ala cum trimite? Pana la urma, fragil sau nefragil, daca il iei cum trebuie si il asezi unde trebuie, nu ai cum sa il distrugi. A fost aruncat de niste iresponsabili su sictirism si durere in cot de ceea ce se intampla.

Link spre comentariu
Acum 8 minute, Director a spus:

daca il iei cum trebuie si il asezi unde trebuie, nu ai cum sa il distrugi.

De regula, unui angajat pe post de incarcator descarcator ii trec prin mana cateva sute bc pe zi. La mintea lui, toate sunt la fel. Mai rau e de cei care isi inchipuie ca in aceste functii sunt angajati numai indivizi cu studii academice, cu o inalta constiinta civica.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări