Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Posta si serviciile prestate.....

Postări Recomandate

20 minutes ago, VAX said:

Si eu apelez la Posta Romana, in general cand comand vitamine de la magazine online. Imi vine avizul acasa si ma duc sa ridic coletul cand am timp. Prin curier rapid e nasol, ca stau blocat pana vine masina in cartier. Daca nu ma gaseste, il duce la un depozit situat la marginea orasului, unde nu se ajunge decat cu taxi. Ma costa la rupere, mai bine ma lipsesc.

Oho...de cate ori am stat la domiciliu toata ziulica sa astept curierul + telefoane + lamuriri + descrierea locatiei + orgoliile soferilor, de ajungi tu sa te simti vinovat ca ai comandat un nenorocit de colet...nici nu vreau sa-mi mai amintesc ce mi-au facut odata pentru 4 anvelope...niste babuini.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Oho...cate ore am stat la coada la posta cu 6 persoane in fata si viteza medie este de 20minute la persoana, si cand ajungi in fata, dupa cateva ore, iti zic: "pachetul e la postas, reveniti dupa ora 17". Sau cand nu apar avizele desi apare avizat pe codul de urmarire (atunci cand ai noroc si e pachet cu cod), sau cand gasesti avize de la alte blocuri/vecini.

Problema cu curierul se rezolva extrem de simplu, ceri sa fie livrat la sediul curierului, primesti sms a doua zi cand a ajuns pachetul in oras si ai 7 zile sa te duci singurel la ei sa il ridici. Asa fac eu mereu si trec si pe la ei cand sunt in masina. Simplu.

Acum o sa apara aia cu:

- "platesc sa imi fie adus la adresa, de ce sa cer sa il lase la sediul curierului cand eu platesc sa fie livrat acasa ??"

i eu raspund:

- "pai nu consideri ca exact asta este bonusul la posta romana, faptul ca nu ti-l livreaza ci te duci tu si il iei cand poti ??? Oricum nici posta nu ti-l aduce acasa."

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
1 minute ago, dany_cta said:

Problema cu curierul se rezolva extrem de simplu, ceri sa fie livrat la sediul curierului, primesti sms a doua zi cand a ajuns pachetul in oras si ai 7 zile sa te duci singurel la ei sa il ridici, simplu.

Sediul este la  marginea orasului, unde nu ajunge tramvaiul si esti obligat sa iei taxi. Ii platesti si stationarea, ca n-ai alt mijloc de transport cu care sa te intorci de acolo. Este belea mare. Cu Posta Romana e boierie, oficiul postal este la cinci minute de mers pe jos, o plimbare.

Link spre comentariu

Si daca curierul avea sediul in curtea/apartamentul tau ce mai ziceai: "nu vrei sa dai bani la straini asa ca folosesti posta romana ?". Mereu se gasesc scuze, eu chiar si cand nu aveam vre-o masina disponibila tot gaseam un prieten care sa ma duca in alea 7 zile, in nici un caz nu stau blocat doar in raza de 5minute de mers pe jos in jurul casei.

Link spre comentariu

Pai:

1. Tu compari tarifele PR cu tarifele privatilor? Normal ca la jumate de bani nu-ti mai vine masina la usa ci te duci la sediul PR sa ridici coletul.

2. Probabil nu prea esti obisnuit cu cozile...in Romania e coada si la scobitori. Mai bine stau 2 ore la o coada, decat toata ziua in casa dupa curier - daca am ratat apelul curierului, pa coletul.

3. Si la curier stau la coada cand trebuie sa ridic/las colet, dar nu aici e problema. Te plangi de cozi de parca nu e aceeasi problema ca si in trafic cu masinile - sunt foarte multi care au masini si care folosesc infrastructura lui Ceausescu gandita pentru acum 40 de ani - nu e vina nimanui ca suntem prea multi si n-avem loc unii de altii. Asta e, stam la coada.

Eu nu demonizez firmele private, dar ar trebui mult mai mult profesionalism din partea lor, iar noi ca romani ar trebui sa tinem mai mult la ce-i al nostru. In curand n-o sa mai avem nimic al nostru...o sa fim niste straini in propria tara. Oi fi de moda veche...eu stiu....?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cu Posta Romana imi este mai comod. Si de n-ar fi inconvenientele de la privatii cu firme de curierat, tot la PR as apela. Imi place sa merg la oficiul postal, este mai de lux, imi place si atmosfera de acolo. Si mi-e scarba de smecherii cu afaceri de doi lei, ca asta cu curieratul rapid. La chestii mai calificate nu se baga. Specula, sofereala, ...

Link spre comentariu
Acum 29 minute, VAX a spus:

Sediul este la  marginea orasului, unde nu ajunge tramvaiul si esti obligat sa iei taxi. Ii platesti si stationarea, ca n-ai alt mijloc de transport cu care sa te intorci de acolo. Este belea mare. Cu Posta Romana e boierie, oficiul postal este la cinci minute de mers pe jos, o plimbare.

Cu posta este o loterie!

Am avut si eu parte de probleme cu posta romana. Trebuia sa primesc o decizie in urma recalcularii pensiei de la Casa de pensii Timis. Am asteptat citeva luni bune,mai precis  din 24 august 2018 si pina-n luna februarie 2019. Satul de atita asteptat, m-am dus la casa de pensii pentru a vedea ce s-a intimplat cu decizia ,care teoretic, trebuia sa-mi parvina in maximum 2 luni. De la casa de pensii mi s-a spus ca decizia a fost trimisa prin octombrie 2018. Ce s-a intimplat dupa aceea, e greu de aflat,fiecare sustinind ca ei (atit posta cit si Casa de pensii) nu sint de vina de intirzierea primirii deciziei. De la Casa de pensii am primit o alta decizie(copie) in care era trecuta suma recalculata. In mod normal, de la emiterea  deciziei, ar fi trebit ca pensia sa-mi fie trimisa cu suma de bani  rezultata din recalculare. Pina cind am primit decizia , suma era aceeasi cu cea avuta la data depunerii  actelor pentru recalcularea pensiei.

Ș-atunci să nu le dai in ''gură'' ca la coasă?

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Asta pare mai degraba eroare a la "Casa de Pensii" care a gresit adresa, iar PR a retrimis inapoi la CP decizia. Apoi CP a trimis iar catre PR decizia refacuta. Dar cine poate sti ce au facut ei acolo? Putem doar specula.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, GEO 53 BN a spus:

Cu posta este o loterie!

Am avut si eu parte de probleme cu posta romana. Trebuia sa primesc o decizie in urma recalcularii pensiei de la Casa de pensii Timis. Am asteptat citeva luni bune,mai precis  din 24 august 2018 si pina-n luna februarie 2019. Satul de atita asteptat, m-am dus la casa de pensii pentru a vedea ce s-a intimplat cu decizia ,care teoretic, trebuia sa-mi parvina in maximum 2 luni. De la casa de pensii mi s-a spus ca decizia a fost trimisa prin octombrie 2018. Ce s-a intimplat dupa aceea, e greu de aflat,fiecare sustinind ca ei (atit posta cit si Casa de pensii) nu sint de vina de intirzierea primirii deciziei. De la Casa de pensii am primit o alta decizie(copie) in care era trecuta suma recalculata. In mod normal, de la emiterea  deciziei, ar fi trebit ca pensia sa-mi fie trimisa cu suma de bani  rezultata din recalculare. Pina cind am primit decizia , suma era aceeasi cu cea avuta la data depunerii  actelor pentru recalcularea pensiei.

Ș-atunci să nu le dai in ''gură'' ca la coasă?

Nu tin partea nimanui, dar am o nalamurire legata de suma pe care trebuia s-o primiti. Inca nu sunt pensionar, sper sa prind momentul, dar pensia primita prin posta se corecteaza doar dupa ce ati primiti decizia de recalculare? ("Pina cind am primit decizia , suma era aceeasi cu cea avuta la data depunerii  actelor pentru recalcularea pensiei"). Cred ca posta livreaza suma decisa de cei de la casa de pensii si aceasta s-a corectat in urma demersului pe care l-ati facut la casa in urma intarzierii primirii deciziei.

Link spre comentariu

Eu astora de la posta le-am spus in fata ca o sa moara de foame. Prefer sa dau 5 lei in plus si sa nu mai am parte de greata de dupa ghiseu. La curier se rezolva usor, nu livrezi, nu primesti bani. Ma suna, ii spun cand sa vina sau unde sa se duca daca las la cineva sa ridice, etc. Nu platesc produse in avans. Daca le intoarce, sa se descurce cu firma de la care a ridicat.

Link spre comentariu

Citind topicul asta ,am ajuns la concluzia ca sunt un fericit!...in relatiile cu Posta romana,agentia locala!...in timp am acumulat sute de trimiteri...fara probleme la destinatar!....cand am de ridicat ceva, primesc un telefon...de la doamna care distribuie corespondenta pe strada mea....dar si doamna cand are nevoie de reparat ceva-bineinteles in domeniul meu!-este servita cu prioritate!...corespondenta "speciala" este livrata direct subsemnatului...cu intrebare la telefon daca sunt de gasit acasa!...ce sa zic,e bine deocamdata!

Link spre comentariu
Acum 4 ore, flomar60 a spus:

Citind topicul asta ,am ajuns la concluzia ca sunt un fericit!...in relatiile cu Posta romana,agentia locala!...in timp am acumulat sute de trimiteri...fara probleme la destinatar!....cand am de ridicat ceva, primesc un telefon...de la doamna care distribuie corespondenta pe strada mea....dar si doamna cand are nevoie de reparat ceva-bineinteles in domeniul meu!-este servita cu prioritate!...corespondenta "speciala" este livrata direct subsemnatului...cu intrebare la telefon daca sunt de gasit acasa!...ce sa zic,e bine deocamdata!

Buna

La fel sunt si eu.Avantajul orasului mic.

Marti postasul mi-a scos un colet din China si m-a sunat.

Valoare cca 50$.Ce sa mai vorbim de vama?Nu s-a auzit asa ceva la Dej.

Spor

Alex

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări