Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Posta si serviciile prestate.....

Postări Recomandate

In principiu ... sant multumit de Posta Romana . Ma rog ... multumire " romaneasca " . Ultima interactiune cu institutia am avut - o luni ... Ridicare colet cu ramburs . Trimis de martea trecuta . A durat peste o ora . Ma rog , luni ... dupa niste zile libere etc . In fata mea , un nene a depus 5 colete . 12 minute , dupa ceas . Asta , ... daca o mai merge bine Luminox - ul . Doar 2 angajate ... una nu lucra cu publicul . Formulare , hartii printate , stampile , inscriptii cu pixul , scanari etc . Lumea , curioasa , neinitiata in tainele avizelor , carcotasa , indignata , suspicioasa , volubila etc . In fine ... In interior , caldura ... cam 30 de grade . Tanti stateau in tricouri , demne de alte anotimpuri si meleaguri . Copiii celor de la coada improvizasera ad - hoc un loc de joaca , fara sa fie cenzurati de apartinatori . Am fumat 3 tigari ... N - as fi stat la coada , dar erau niste cadouri pentru sotie .

P .S . - astazi am gasit avizul la cutia postala . Mi - or mai elibera un colet ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu trebuie sa stai sa astepti sa-ti aduca postasul avizul pentru un colet sau pentru nu stiu ce altceva, trebuie sa te interesezi tu in momentul cand ar trebui sa ajunga la posta.

Asta-i buna. Adica platesti pentru un serviciu integral si pe urma diy. Si daca nici nu sti ca trebuie sa primesti ceva?

Link spre comentariu

Probabil la el functioneaza globul de cristal...eu ii rog pe cei care trebuie sa-mi trimita sa ma anunte cand au reusit sa expedieze,si asta doar ca sa nu risc un retur asteptand avizarea.Stiind cand a plecat coletul spre mine,stiu cand il gasesc la oficiu.La randul meu si eu anunt cand am expediat,chiar daca in alte locuri functioneaza avizarea...asa m-am obisnuit.

Link spre comentariu

Nu folosesc globuri de cristal si nici nu ghicesc in stele sau mai stiu eu ce, procedez exact cum spuneati mai sus,il rog pe cel care trebuie sa-mi trimita coletul sa-mi spuna cand il pune la posta dupa care ma interesez de el, nu astept sa-mi vina avizul acasa, asta bineintelesc cand stiu ca cineva trebuie sa-mi trimita vreun colet, in celelalte situații, Dumnezeu cu mila.

Link spre comentariu

Usor, usor serviciile postale se modernizeaza. In ultimul an au introdus pe site completarea online a formularelor si doar printai o foaie A4 cu care trimeteai coletul, fara sa mai stai si sa ceri formulare la oficiu si sa le scri de mana. Tot de ceva timp la ramburs nu se mai intoarce hartia aia verde inapoi in sac, se trimite online confirmarea ca destinatarul a ridicat coletul si a platit rambursul.

De 1-2 saptamani, s-a scos partea cu completarea online a formularului si au creat o noua platforma unde te inregistrezi si poti completa datele destinatarului, ale tale, ca expeditor se completeaza automat cu datele din cont. Tot aici s-a introdus si notiunea de AWB si tracking. Eu desi am trimis colet saptamana trecuta, doamna de la ghiseu nu a inteles ce e cu awb-ul care eu il aveam generat de pe site-ul lor si tot ma pus sa completez hartii. Dar usor, usor banuiesc ca o sa fie scoliti si o sa mearga mai bine treaba.

Prin curier e foarte scump. Daca ai un colet la care sa primesti si ramburs fara 25-30lei (minim, asta la un ramburs foarte mic) nu scapi. Pe cand la posta dai 11 lei. La curier coletul ajunge in 2 zile, sau mai multe, la posta in 3 zile.....

Editat de djlove
Link spre comentariu

Merge mai prost ca acum 10 ani . Si acum 10 ani mergea mai prost ca acum 20 de ani . S - or moderniza ... nu zic nu . Nu stiu daca mai apuc , fizic vorbind . La mine toate coletele prin curierat ajung in ziua urmatoare . La fel si ce trimit . Primesc si trimit inclusiv sambata , sosesc luni . Am primit colet din America in 4 zile ... Problema ( pe care o vad eu ) cu Posta consta in numarul mic de angajati de la ghiseu . Unde tot pensionarul vine sa mai plateasca o factura , sa socializeze etc . De asemenea , amenzi , taxe locale , impozite , pensii etc . Mai vine si cate un nene de la vreo firma care are contract , de trimite 50 de plicuri ... borderou , chitante etc . Scrise " de mana " , la tastatura ... print matricial , semnat , rupt in doua etc . Bineinteles ca se baga prin fata , ca are contract . Cate un ghiseu cu 2 persoane la un cartier . Sambata nu servesc ... iar programul este 10 - 18 . 2 ore pauza ... Pe vremuri deschideau la 7 , inchideau la 20 . NU exista pauza , erau 2 schimburi . In fine ... cred ca nu inteleg eu sensul modernizarii . Probabil varsta ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Statul la coada la institutiile publice e standard in Romania, asa se vrea, injosirea cetateanului. A se vedea ca si la ghiseele primariilor e treaba asta, in plus acolo nici nu au program dupa ora 16. Pentru orice problema/plata, trebuie luat concediu de la serviciu ca altfel nu ai cum merge..... parca trebuiau sa fie in slujba cetateanului.....

Nici la curier nu e mai breaza treaba, ca sa trimiti ceva trebuie sa stai acasa toata ziua, ca sa te gaseasca cand poate veni, ca de.... si cand sa iti aduca rambursul la fel, sa fi acasa, ca dupa 16 nu prea mai vin....

Link spre comentariu

Eu am contract " informal " cu curieratele . Mai exact cu agentii ... Ma costa 5 RON operatiunea . Tarif unic . Nefiscalizat .Ce primesc de acesti bani ? ... Comunicare telefonica , punerea de acord asupra orei , adusul si preluatul de la usa . Sau de unde doresc . Programul de preluari - livrari e pana la ora 20 . Urmarirea comenzii , prin AWB e on-line . SMS - uri despre livrare ( de asemenea ) etc . sant moka , incluse .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu ma mai speriati ca am coletul in Posta :rade: . O experienta neplacuta am avut si eu cu Posta, erau cat pe-aci sa nu dea de urma unui colet expediat si neridicat de destinatar. Se ratacise pe drumul de intoarcere... Si eu ma duceam sa cer banii ramburs. :rade:

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ieri am fost la posta si probabil o sa merg si maine.

Cosmar...aparatura de cel putin 15-16 ani, imprimante cu ace, 2-4 formulare de complectat.

In fata am avut 8 persoane din care una in varsta care a incurcat formularele cu pachetele de trimis...cosmar.

Programul e 8-18 si sunt 2 operatoare...una de dimineata si una de dupamiaza deci la ghiseu e numai o operatoare...cosmar.

La posta nu am pierdut pachete ori la primire ori la expediere si am avut o singura primire usor deteriorata dar a fost vina expeditorului.

La curier am pierdut 2 pachete pe unul l-am gasit in Galati dupa multi nervi pe al 2-lea l-am pierdut definitiv si nu a primit nimeni vreo despagubire.

La noi curierul nu mai vine nici picat cu ceara dupa orele 15 si te anunta sa vi la poarta sau sa cobori din bloc cu ~10-15min inainte si de regula ajunge mai tarziu cu 15-30min mai tarziu...

Pot sa spun mai multe dar nu cred ca are rost.

Link spre comentariu

Azi dupa o vizita la Oficiul 1 mi-am facut nervi cit pentru un an. Noroc ,ca la ghiseul Relatii cu publicul, este o doamna care chiar s-a implicat in rezolvarea problemei. A venit una,o ''speriata'' care-i dadea cu nu-ul. Incerca sa-mi explice ca nu se poate sa primesc banii de pensie decit in ianuarie,avind in vedere ca numai in luna noiembrie s-a emis decizia. Atunci m-am aprins si i-am explicat ca sint pensionar din ianuarie 2017 si ca dosarul a fost transferat ,la cererea mea de la Casa de pensii Bistrita,la Casa de pensii Timis. A intervenit femeia de la Relatii cu publicul si i-a explicat ''babeste'' cum stau lucrurile. Intr-un final ''speriata'' s-a dumirit intrucitva,dar nu de tot. I-am spus sa fie atenta la ce-i spun, pentru a intelege ce doresc. Bine-nteles ca a sarit iar cu gura. M-am ''aprins'' un pic mai tare. I-am mai spus inca odata ca functionara de la Casa de pensii, afirma ca banii de pensie sint trimisi cu mandat postal la Oficiul 1 intr-un plic cu dunga albastra. Abia atunci inteles despre ce e vorba. A plecat si dupa putin timp a revenit si spunindu-mi ca, intradevar banii au fost la ei dar ca sint sint trimisi la Oficiul 6.

Am ''purces'' catre Oficiul 6 unde am avut ''bafta'' sa intilnesc o alta ''bovina''. Dupa ce i-am spus, ca am la ei un mandat postal,s-a apucat se scotoceasca intr-o ladita,gasind intr-un final mandatul postal. Mi l-a dat si s-a apucat de altceva. Am intrebat-o de unde sa ridic banii,de la ei sau sint la postas. Nervoasa, s-a ratoit la mine spunindu-mi ca doar nu o sa mi-i dea de la ea din buzunar. Am intrebat-o ce sa fac cu mandatul daca nu primesc banii. I-am spus ca de regula un mandat postal este insotit de niste bani,mandatul in sine, nevalorind nimic.S-a ridicat de pe scaun si mi-a adus banii. Sint sigur ca fiind nervoasa, a uitat ca trebuie sa-mi dea si banii. Credeti cumva ca si-a cerut scuze? Da de unde. Asta-i Posta Romana! Vai de curu' lor.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări