Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Posta si serviciile prestate.....

Postări Recomandate

Dudi discutia nu este despre coletaria interna, la asta nici eu nu am nimic de comentat, neavand episoade neplacute desi am tot trimis colete prin cam toate zonele Tarii.

Problema este la coletele de la Chinezi...

Probabil PR are bufferul first in last out. Altfel nu-mi explic de ce nici macar astazi nu am primit avizul la coletul de mai jos:

https://www.dropbox.com/s/0p0tj0lhc9zhsji/Screenshot%202018-02-21%2017.21.29.png?dl=0

Aia da "viteza" de prelucrare :rade:

Link spre comentariu

Geniala acesta minunata companie! Astazi am verificat doua colete (CN si HK) si unul era reavizat, desi nu am primit primul aviz, si al doilea predat destinatarului din data de 22.02.2018 (ieri).

Cum de unul din colete este predat la destinatar? Pai cica a fost predat prin factorul postal dar nu sunt cunoscute alte date.

Cum dai de factorul postal? Pai trebuie sa-l pandesti prin cartier sau sa suni la OPDC in zilele lucratoare pana in 8:30 dimineata. WTF? Zici ca suntem in secolul trecut, pana si de porumbeii calatori dadeai mai usor.

Luni sunt tare curios unde e coletul meu sau daca il mai recuperez.

Nici nu stiu daca are rost sa fac reclamatie la posta si la ANPC, probabail au containere intregi de reclamatii.

Link spre comentariu

Ideal asa este sa faci dar nu se aplica mereu. De ce? Coletele din China nu ajung direct la oficiul din cartier, ele ajung la OPDC si de acolo se duc spre oficiul vama, cel de resedinta sau factorul postal.

Sa mai zic ca programul la vama este 8-13 si la cel de cartier 11:30 - 17:30 ? Daca ai un loc de munca trebuie sa te invoiesti pentru a ridica un kk.. de colet

Link spre comentariu

In legatura cu posta am si eu o intrebare...

Daca am un colet de trimis se trece adresa destinatarului si adresa mea. Dar daca eu vreau sa trec la adresa mea de expeditor, nu pe cea din orasul din care trimit, ci o alta adresa tot a mea dar din alt oras, se poate ?

Vreau sa fac asta pentru ca in cazul in care se intampla ceva si se intoarce pachetul inapoi, sa se intoarca la cealalta adresa, ca eu intre timp ma mut din oras.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Da,se poate.

Coletul pleaca insotit de acel document pe care il completezi+adresa care este trecuta pe el la expeditor. In cad de... se intoarce la singura adresa de expeditie care este trecuta. N-are importanta de unde il trimiti,de unde esti si unde vrei sa fii candva. Se respecta ce e scris pe el si in aviz.

Doar sa nu dai peste vreo tuta care nu intelege logica.

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Sa vezi cat trebuie platit pentru stationarea aia in bsi... :rade:

Eu am reclamatie scrisa la Posta. Nici nu auzisera de asa ceva. Le-am intrebat cum face lumea cand ii reclama? Au un formular, o procedura, ceva? Se uitau mirate la mine, apoi zice una: nu stiu, ca pe noi nu ne-a reclamat nimeni. Erau fara sef, are concediu si alea sunt ca musca fara cap. Ieri am fost peste ele si m-au rugat sa mai astept pana luni cand vine ala. Am facut o hartiuta, au facut si ele un proces verbal si acum astept sa primesc suma asigurata. Mi-au spart o oglinda incalzita, din 2 comandate.

Link spre comentariu

Chestiunea interesanta e alta. Din cate imi amintesc eu, moderatorul Stefan nu locuieste in Constanta, ci la o distanta de cateva sute de kilometri.

Eu cred (sper) ca pana la urma coletul va ajunge acolo unde trebuie. Se intampla si la case mai mari. Acum vreo 3 ani am comandat ceva din SUA. Mai intai coletul a fost plimbat prin cateva orase din SUA si apoi a ajuns in Canada (???!!!). A fost plimbat si prin cateva orase din Canada dupa care a ajuns din nou in SUA (???!!!). Aici a fost din nou plimbat prin cateva orase dupa care a plecat spre Europa. Prin Europa lucrurile s-au miscat repede pana a ajuns in BSI Bucuresti.........

dghfj-1.png

Editat de George
Link spre comentariu

@George exact, nu locuiesc și nu am locuit în Constanta. Daca primesc aviz de Constanta, știu că nu se poate, le zic să și-l bage undeva că de 12$ cat a costat coletul nu ajung nici la intrarea în București.

@Director am avut colete ce au stat si mai mult la BSI dar nu am platit nimic. Taxa de magazinaj se plătește doar la destinația finală nu și la punctele de tranzit.

O sa le scriu pe site o "reclamație", am văzut că în câteva zile răspunde o duduie și o să sun la Constanța daca găsesc numărul de la oficiul respectiv. Nu înțeleg cum de coletul a cotit la 180 de grade de destinație.

Mulțumesc pentru răspunsuri!

Posta Romana "nu știe" ce e aia reclamație deoarece cred au rămas în secolul trecut când nu aveai voie să folosești acest termen către instituțiile statului.

Nu dau vina pe funcționării de la ghișeu, aia au niste salarii de kko și chiar își fac trebaa pentru volumul de munca. Vina e a ălora de au capusat la greu acesta companie și aproape că s-au ales praful de ea

In ultimul an am observat o încercare de resuscitare dar "mortul e aproape dus la groapa".

Editat de Stefan.
Link spre comentariu

@Stefan. 

Mai bine ii suni direct si intrebi ce cauta coletul tau in Constanta cand tu locuiesti in alt judet la sute de km distanta. Nu cred ca are rost sa mai faci reclamatie online (pierdere de timp pana primesti vreun raspuns).

Numerele de telefon de acolo sunt publice pe situl postei romane si sunt in poza de mai jos.

fhhjhj.png

Editat de George
Link spre comentariu
On 2/23/2018 at 9:14 PM, Stefan. said:

De ce? Coletele din China nu ajung direct la oficiul din cartier, ele ajung la OPDC si de acolo se duc spre oficiul vama, cel de resedinta sau factorul postal.

Sa mai zic ca programul la vama este 8-13 si la cel de cartier 11:30 - 17:30 ? Daca ai un loc de munca trebuie sa te invoiesti pentru a ridica un kk.. de colet

Cat am stat in Timisoara, coletele din China veneau la un singur oficiu postal ("vama") unde in ultima vreme se cam statea la coada.

Recent m-am mutat intr-un sat "lipit de oras" si toate coletele din China sub $10 (cum sunt majoritatea de la prietenii nostri chinezi, cam indiferent ce valoare-i inauntru... :)  ) vin la singurul oficiu postal din sat.

De aici primesc o imagine cu coletul pe Whatsapp, de cate ori ajunge unul. Va vine sa credeti ca vorbesc de Posta Romana si nu-s ruda cu nimeni d-acolo? :) :)  

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări