marius75 Postat Decembrie 5, 2017 Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Salut. As vrea sa stiu care dintre aceste doua modele de PC vi s-a parut mai bun, in special placa de baza sa fie mai rezistenta in timp. Configuratia este asemanatoare la ambele (Procesor I5 2500, 3,3GHz, 6MB L2 Cache/ 4GB DDR3/ HDD 250GB). Eu as tinde spre HP, ca mai am unul si este destul de rezistent, n-am avut probleme cu el pana acum, inca functioneaza in parametrii, doar ca e depasit de tehnologie. Multumesc! Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 5, 2017 Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Alea sunt vechituri pe 1155, au vreo 4-5 generatii in urma si sunt platforme total moarte. Nu mi-as bloca banii in asa ceva. Ia pe socket AM4 de la AMD sau pe 1151v2 de la Intel, nimic altceva nu-si merita banii. Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2017 Multumesc de raspuns. Configuratiile pe 1151 depasesc bugetul. Variantele propuse de mine or fi ele vechituri, dar sunt mai noi decat vechiturile care le am acum. (lga775). Nu sunt fan IT, nu-mi place sa ma intind mai mult decat mi-e plapuma, maxim buget 1.000 lei pentru un SH. N-am specificat suma initial, pentru ca ma interesa doar care dintre cele PC-uri au placa de baza mai teapana. Ma multumesc si cu un I5 in socket 1155...ca sa nu zic ca va fi traznet in comparatie cu ce am acum. Doar pentru filme pe net ma intereseaza. Placa video am nvidia 7600gs (512MB)...poate o sa fac si acolo un upgrade (daca e cazul). Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 6, 2017 Partajează Postat Decembrie 6, 2017 (editat) Placa video poti s-o arunci linistit sau sa o pui pe olx, placa integrata de la Intel e mult mai buna decat aia. Cauta macar ceva pe 1150 si nu lua sisteme din astea brand ca nu ai sanse de upgrade, au placi custom, la fel si sursele. Cu 1000 de lei iei chiar si sistem cu i7 ( dar generatie mai veche, evident ). As lua asa : i5-4460 - 400 de lei placa de baza 1150 - 200 de lei - probabil ceva pe H81, cred ca gasesti si mai ieftin 4GB DDR3 - 100 de lei hard 1TB nou - 200 de lei sursa si carcasa - mai raman 100 de lei, nu cred ca ai pretentii prea mari De adaugat un SSD pe viitor, eventual marita si memoria RAM si va rupe pe net. Daca adaugi si o placa dedicata vei putea juca cele mai noi jocuri ( ceva gen GTX1060 pentru full hd ) Editat Decembrie 6, 2017 de modoran Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2017 Inteleg eu ce spuneti, dar prefer un sistem gata facut, pentru ca nu ma pricep si risc sa dau cu bata-n balta. Am vazut o configuratie mai buna care s-ar incadra in buget, I5 2500 (3,3GHz), 8GB DDR3, 120 GB SSD. Eu nu am nevoie pentru jocuri, doar filme pe net, asa ca imi pare (prea) mult 8GB. La PC-ul actual n-am vazut sa sara de 2GB din 4GB disponibili. Am vazut si ceva cu I7 (2,8GHz) dar nu cred ca e mare diferenta fata de I5 de 3,3GHz.. HDD mare nu ma intereseaza, ca nu o sa tin mare lucru in acest PC...maxim 20-30GB sa fie acolo. Prefer un SSD de 120GB in locul unui HDD de 1TB S-a dus vremea cand se burduseau hardurile cu filme/poze. Link spre comentariu
marius75 Postat Decembrie 7, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2017 Pana ala urma am comandat un HP Compaq 6300 MT refurbished, configuratia e ceva mai buna decat cea din prima postare, I5 3470 (3 gen), 8GB DDR3, HDD 500GB + Win 10 preinstalat si licenta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum