cosmin ardelean Postat Decembrie 5, 2017 Partajează Postat Decembrie 5, 2017 (editat) Am cumparat un luxmetru UNI-T, UT383. Face treaba foarte buna in masurarea luminii din spatii mari, gen camere unde ai multa lumina. Dar daca vrei sa masori intensitati mici, pauza. Aici ma refer la iluminat ambiental auto, iluminatul unui display de telefon, TV, etc, unde probabil am mai putin de 1 LUX, care e rezolutia minima la acest aparat. Mai vazusem un Mastech MS6612 care are si scala, dar nu stiu cat ajuta in ce am nevoie. Ceva sfaturi in acest sens? Editat Decembrie 5, 2017 de cosmin ardelean Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 5, 2017 Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Păi cu ce te-ar ajuta să măsori o luminozitate foarte mică ? Să zicem că măsurarea intensității luminoase dintr-o cameră ar fi utilă pentru alegerea unor corpuri de iluminat corespunzătoare prin comparație. Iluminatul într-o mașină e greu de comparat cu cel dintr-o cameră, dat fiind că mașina nu are capitonajul portierelor și al plafonului la fel de alb ca cel din camere, iar reflexia luminii e mult mai mică. Poți însă măsura direct luminozitatea corpurilor de iluminat, sigur se încadrează în domeniul aparatului tău... Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Decembrie 5, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2017 (editat) Eu mai modific/montez si iluminat ambiental la cate o masina si m-ar fi ajutat sa stabilesc exact intensitatea potrivita. Am incercat in masina mea, dar lumina spoturilor portocalii din plafoniera e sub 1Lux, nu il masoara aparatul. Editat Decembrie 5, 2017 de cosmin ardelean Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 5, 2017 Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Păi cred totuși că sub 1 Lux nu mai putem vorbi de lămpi de iluminat ambiental, ci mai degrabă de lămpi de ghidare în întuneric.... Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Decembrie 5, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Ma rog... in auto le spune ambientale. Dar ideea conteaza. Lumina aia slaba as vrea s-o masor cat de cat. Practic poate fi doar un LED de 2-300mcd. Exista luxmetre pentru intensitati asa mici? Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2017 Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Da ... destule ! Exemplu : http://www.testequipmentdepot.com/yokogawa/luxmeters/3286a.htm Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Decembrie 5, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Ala nu se mai fabrica. Mastech-ul de care pomeneam se pare ca masoara si sub 1Lux. Foloseste zecimale, nu ca UT. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2017 Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Intrebarea a fost daca exista . Nu reiese ca ati fi dorit modele care pot fi achizitionate fiind in fabricatie . In rest , inteleg ca stiati deja un model care v - ar fi satisfacut . Atunci ? ... P .S . - facusem o mica selectie de alte aparate , dar cine stie ce inconveniente mai au . Ca atare , mult spor va urez . Link spre comentariu
cosmin ardelean Postat Decembrie 7, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2017 (editat) P .S . - facusem o mica selectie de alte aparate , dar cine stie ce inconveniente mai au . Ca atare , mult spor va urez . Am cerut niste sfaturi de la cei care poate s-au mai lovit de problema asta si informatia ar mai putea servi si altora. Nu cred ca am postat etaland aroganta cu care mi s-a raspuns. Dimpotriva, in paralel am facut si eu sapaturi, nu am asteptat para malaiata. Astfel am descoperit intr-un filmulet pe youtube ca acel Mastech stie si zecimale (din documentatie nu reiese). Dar vad ca trend-ul societatii e tot mai prezent si pe forumuri. Multumesc pentru "ajutor" si succes in continuare la dat sfaturi. Editat Decembrie 7, 2017 de cosmin ardelean Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 7, 2017 Partajează Postat Decembrie 7, 2017 (editat) Eu nu v - am dat nici un sfat . Recititi postarile . V - am prezentat un exemplu . In postul nr . 1 nu specificati ca doriti aparate in fabricatie . Am explicat asta in postul nr. 8 . Chiar n - am de gand sa joc baba - oarba cu specificatii de aparate . In afara de mine , v - a mai raspuns dl . Validae , supermoderator , cu consideratii pertinente . Cam putin la un forum de 55.000 de membri . Oare de ce ? ... Cat despre catalogari cu aroganta si trend - ul societatii , santeti off - topic . Le puteati pastra pentru dumneavoastra . Sau reclama postul care v - a deranjat , pentru cazuri de genul exista moderatori . M - am adresat dumneavoastra cu pluralul , nu prea vad asta un suport pentru aroganta . Regret ca m - am " bagat " in topic , n - ati fi primit nici un raspuns , cel putin din partea mea . Cred ca era mai bine , de retinut pentru viitor . Ma rog , cam atat . Editat Decembrie 7, 2017 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum