Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recalibrare optica CD

sesebe

Postări Recomandate

Am o rugaminte la cei care au mai schimbat unitati laser la CD-playere, sa-mi explice si mie (sau sa puna un link la procedura) cum se realizeaza recalibrarea servo-ului de la unitatea laser.

Este vorba de un servo pilotat de un cip Sony CXA1082BS ce va primi o unutate laser KSS210A.

CD-playerul este un ONKYO si face parte dintr-un set CD + Dublu casete Deck + Amplituner cu telecomanda comuna, set ce vreau sa-l readuc la viata. CD-ul l-am resucitat acum citiva ani inainte sa-mi fac DAC-ul si suna destul de bine dar avea ceva probleme la citirea CD-urilor.

Casetofonul are nevoie pt inceput de curele noi si traf pt 230V (are de 100V).

Amplitunerul are nevoie de trafuri de 230V (originalele sint de 100V) si de o telecomanda pt ca are putine butoane pe panou.

Eventual sa-mi dea pe privat si o sursa de incredere pt o unitate laser de acest tip.

Mentionez ca am osciloscop digital cu 2 canale dar nu am CD de test (daca este necesar asa ceva) si nici nu stiu daca am vre-un blank CD pe acasa (dar pot cumpara daca mi se ofera o imagine pt asa ceva). La nevoie as putea sa iau CD-playerul la servici unde am acces la mult mai multa aparatura soficticata, dar as prefera sa pot rezolva acasa.

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Merci DerDoktor dar procedura nu-i completa sau mai exact mai sint ince vreo 3 semireglabili pe acolo.

Pe aia cum ii reglez?

Nu poti sa-mi dai pe privat o bucata mai mare din procedura de calibrare? Merci!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări