Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panou fotovoltaic

minel

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo7lhe

1

• Mishu_17

1

• Jean41

1

• minel

1

Top autori în acest subiect

Ce fel de lumina exterioara?Cer noros sau soare fara nori?Daca are numai 20 W puteti sa-i conectati un bec de 12 V / 15-21 W si sa mergeti cu ele treptat de la lumina slaba spre plin soare pana cand becul lumineaza normal.Pe parcurs masurati tensiunea sa vedeti cam pe unde sunteti.Ne spuneti si noua ce ati constatat si apoi mai vedem.

Link spre comentariu

Puterea maxima scrisa pe eticheta o sa o ai doar la soare stralucitor.

Poti sa incarci orice tip de acumulator,de max 12V. depinde in cat timp.

Eu folosesc asa ceva cu un acumulator de 7Ah cu PB si un limitator simplu -la 14v decupleaza panoul de la baterie-sarcina ramane pe baterie.

Sarcina se decupleaza la 11.2V si se recupleaza la 12.2

Automatizarea e facuta in casa.

Alimenteaza o pompa mica si niste LEDuri.

Vara se incarca pana seara, daca e senin.

Acum nu mai folosesc pompa iar bateria descarcata nu s-a incarcat inca,poate daca prind 2 zile cu soare.

In conditiile mele acumulatorul Yuasa are deja 3 ani si nu a fost nou.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna seara. 

Ma interseaza un circuit care functioneaza in felul urmator: avem un panou solar, de 12V si 3W si doresc sa incarc un acumulator (lead acid) iar in momentul in care se face intuneric, sa se aprinda cateva led-uri albe si sa faca putina lumina pe terasa. 

M-am gandit in felul urmator (folosesc un acumulator lead acid), dar nu stiu daca e corecta urmatoarea afirmatie: conectez la iesirea panoului bobina unui releu la 12V, cu contacte COM, NO si NC. La contactul COM conectez + de la acumulator, iar la contactul NO conectez iesirea de la incarcator. La contactul NC al releului, conectez led-urile cu rezistente de limitare. In momentul in care panoul va fi luminat, releul va cupla si acumulatorul se va incarca. In momentul in care panoul solar nu va mai fi luminat, releul va decupla si se vor aprinde led-urile. Exista o schema care face acest lucru ?

Ca si circuit de incarcare al acumulatorului m-am gandit la schema atasata. Am gasit pe google o schema care face acest lucru, dar circuitul de incarcare e cam simplu si nu stiu daca e bun: https://dmohankumar.wordpress.com/2010/05/27/solar-powered-led/

incarcator.PNG

Editat de Mishu_17
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări