doru3160 Postat Decembrie 5, 2017 Partajează Postat Decembrie 5, 2017 De acum inainte cum se va mai numi shaorma "cu de toate" daca nu se mai folosesc fosfatii? Tot asa,fosfatii erau bonus. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Inseamna ca ar trebui ( oarecum ) sa se iefteneasca . Sau sa fie livrati ( fosfatii ) la pungulitza , odata cu delicatesa ... Link spre comentariu
one Postat Decembrie 5, 2017 Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Din partea mea pot sa le interzica dar sa interzica si toti carnatii care contin fosfati sau alte chimicale. Sa vedem daca aceasta propunere ajunge la o concluzie, avand in vedere ca Germania este unul dintre cei mai mari producatori de carne pt. kebab. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 5, 2017 Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Inseamna ca ar trebui ( oarecum ) sa se iefteneasca . Sau sa fie livrati ( fosfatii ) la pungulitza , odata cu delicatesa ... Pai daca erau bonus,oricum nu-i plateati...doar va bucurati de gustul de fainosag. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Ma rog ... stiti cum e negustoria la noi . Bonus - urile si mokaciunile sant cele mai costisitoare . Altfel ... repet , asta era ultima chestie care mai ramasese de rezolvat ... acum m - am linistit ! ... Sper ca si UE ... pana la urmatoarea " descoperire " ! Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 5, 2017 Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Nu trebuie interzise produsele ci aditivii. La origini, kebabul, micii si saorma nu contineau asemenea adaosuri. Daaa...noroc cu ei! Altfel ce ne faceam saracutii de noi! Asta e pe principiul "Cum sa renuntam la fumat?! Sa-si piarda bietii oameni care lucreaza in industria tutunului locurile de munca?! Dar vai, nu putem ingadui asa ceva!" Nu va obliga nimeni sa fumati sau sa consumati un anume fel de alimente. Una-i sa interzici ingrediente potential nocive din alimente si alta-i sa renunti la fumat. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 5, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2017 In republica Romania mor mai multi din cauza de alcool decat de fumat . Si se pare ca nu deranjeaza pe nimeni ... Ca fapt divers , ambele rele aduc cele mai mari contributii la bugetul de stat , si sant produse strategice protejate in timpuri grele , cum ar fi de exemplu razboiul . Undeva nu e ceva ipocrizie ? ... Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 5, 2017 Partajează Postat Decembrie 5, 2017 Nu trebuie interzise produsele ci aditivii. La origini, kebabul, micii si saorma nu contineau asemenea adaosuri. Nu va obliga nimeni sa fumati sau sa consumati un anume fel de alimente. Una-i sa interzici ingrediente potential nocive din alimente si alta-i sa renunti la fumat. Ba nu e alta de loc! Cum aditivii sunt rai asa si tigarile sunt rele. Si daca unele alimente sunt, ca sa va citez, potential nocive, tigarile sunt dovedite ca fiind nocive. De ce sa nu se interzica si astea?! O fi din cauza oamenilor care lucreza in domeniu? O fi din cauza accizelor incasate ( cum zicea gauss)?! Si da, este ipocrizie maxima! Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 6, 2017 Partajează Postat Decembrie 6, 2017 (editat) Din partea mea pot sa le interzica dar sa interzica si toti carnatii care contin fosfati sau alte chimicale. Va rog, nu va legati de vurștiul sasului!!!! Ala, ca si berea, e sfint! Corect, nu produsul trebuie interzis (daca nu cumva, el in sine, este daunator!) ci, "adausurile" si "imbunatatirile"! Si, din pacate, is tot mai multe si mai daunatoare! Fumatul este un viciu daunator, atit pentru fumator, cit si pentru cei din jur. Chestia ca tuntunul aduce bani si ca ce faci cu cei ce lucreaza in industria respectiva, e puerila si total falsa. Revolutia industriala de la finele secolului IXX, a lasat o multime de "someri", dar au invatat rapid ce este reconversia profesionala, cu mult inainte de a o "descoperi" noi! Exac asta se poate face si in cazul tutunului! Nu as zice ca mor mai multi de la alcool decit de la fumat, cei mai multi mor in accidente, adesea ca victime colaterale! Fumatul, pasiv sau activ, este una din cauzele majore in privinta imbolnavirilor si mortalitatii, nu neaparat la noi in tara, ci in intreaga lume! In tarile dezvoltate, rata de deces din cauza tutunului, este de aproape 35% ! La alcool nu am gasit statistici, dar din ce am citit, este cam pe acelasi plan ca si tutunul. Undeva nu e ceva ipocrizie ? ... Ba da, cit cuprinde! Pentru ca faci bani, si nu putini, imbolnavind oamenii! Apoi, iei alti bani, tot de la fumatori, ca sa-i tratezi! Asta nu e ipocrizie?? Editat Decembrie 6, 2017 de icar Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2017 (editat) Ba da . Intrebarea mea era ( oarecum ) retorica . Comparatia DOAR intre alcool si tutun , fara referinte la podium . Vad ca de alcool nu zice nimeni nimic ! Am atins ( cumva ) un punct " sensibil " ? ... Alcoolul omoara si tangential . La volan , la locul de munca , in gospodarie , si in familie . N - am auzit pe nimeni sa puna mana pe topor si sa - si macelareasca familia , vecinii , colegii de carciuma , organele , SMURD - ul din cauza fumatului ... De la o imbibatie ( alcool etilic pur in aerul respirat ) in sus , totul e posibil si vizibil potentzat ! La nivel european ( UE ) , santem in top 3 la alcoolism . Ma rog , consum de alcool ( eufemism ) . http://stirileprotv.ro/stiri/social/romania-pe-locul-al-treilea-in-ue-la-consumul-de-alcool-in-2016-tara-care-este-lider-in-europa.html Editat Decembrie 6, 2017 de gauss Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 6, 2017 Partajează Postat Decembrie 6, 2017 Alcoolul e la fel de nasol ca si tutunul, si se scot la fel de multi bani ca si din tutun. Atit alcoolul cit si tutunul sunt tentante inca de la virsta frageda. Nu e o problema sa te apuci, cind ai "binevoitori" linga tine: ce ba, nu te lasa ma-ta sa bei/fumezi? Am avut o colega care mi-a zis: barbatul care nu miroase a tutun, nu e barbat! Sa fii sanatoasa, barbatia se dovedeste altfel, nu duhnind a mahorca! Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 6, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2017 Sa - mi faceti cunostiinta cu colega ... ma rog , daca credeti ca merita " deranjul " ! Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 6, 2017 Partajează Postat Decembrie 6, 2017 Chiar si mie! De dragul vremurilor bune cand fumam cate doua pachete intr-o dupa amiaza, mai aprind si acum,din cand in cand, cate o tigara. Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Sa - mi faceti cunostiinta cu colega ... ma rog , daca credeti ca merita " deranjul " ! No problem, numai ca uitai un amanunt: discutia a vut loc acum fro patruzeci de ani! Una peste alta, sa tot aiba ca la 70 de ani cum! Link spre comentariu
TESSLA Postat Decembrie 8, 2017 Partajează Postat Decembrie 8, 2017 Gaina batrana face zeama buna! Link spre comentariu
Postări Recomandate