gauss Postat Decembrie 4, 2017 Partajează Postat Decembrie 4, 2017 (editat) http://adevarul.ro/international/europa/shaorma-putea-interzisa-europa-1_5a23b6bf5ab6550cb8cbbee5/index.html Oare ce vor face viitorii " europeni " ? Oare cum sa - l mai asimilezi pe Shakespeare , Goethe , Dante , Balzac etc. , fara micile placeri culinare tipic europene ? ... Pe inima goala ? ... Astia e - n stare sa interzice si sfanta manea , care este ! ... Editat Decembrie 4, 2017 de gauss Link spre comentariu
C.D. Postat Decembrie 4, 2017 Partajează Postat Decembrie 4, 2017 Au incercat ei si cu ''micul'' romanesc si nu a mers. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 4, 2017 Partajează Postat Decembrie 4, 2017 Pai da , medicii oncologi din UE s-au basicat de adausul " minune " din micii romanesti , bicarbonatul , pe care s-au grabit sa-l interzica . Nu a mers treaba cu interdictia , bicarbonatul era prea inradacinat in cultura romaneasca , dar au reusit sa adauge ca fiind perfect legal in fabricarea bicarbonatului un " agent antiaglomerant " , adica celebra fericianura de potasiu . Evident , este obligatoriu sa fie introdusa fericianura de potasiu inclusiv in fabricarea sarii de uz alimentar ( in afara de iod , ala macar e util la 2% din populatie ) , tot ca agent antiaglomerant , ba chiar i-au inventat fericianurii de potasiu si un cod de E-uri , ca sa para ceva normal . Mult respect pentru UE ! Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 4, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2017 (editat) Ce sa zic ... eu am ramas ( placut ) surprins de ideea de a interzice una - alta , desigur din grija laudabila ( si institutionala ) privind sanatatea noastra . Nu e numai la alimentatie ... becurile cu incandescenta nu ( mai ) sant bune , fludorul cu plumb , motoarele cu ardere interna , care n ' asa , polueaza , si altele . Personal , interdictiile alimentare de orice fel legate de proteinele de origine animala ma lasa rece . Sant vegetarian convins , de cand ma stiu . Nu mananc decat cartofi . E drept ... de diferite soiuri . Cu sorici , blana , pene , fulgi , solzi ... dupa pofte si inspiratie . Corelate cu disponibilitatile ( si timpul fizic ) ale sotiei . Asa ca ... Mai rau e de viitorii cetateni europeni , invitati cu politeturi pe masura de conducatorul celei maii mari tari din Europa ... ei tocmai din acestea obisnuiesc . Sa nu zic de zecile de milioane de cetateni turci ... viitori europeni sadea . Acestia , mai greu cu cotletul , sarmaua , carnatzul , toba , raciturile si anumea ( preparate ) din godacii stramosesti . In fine ... Editat Decembrie 4, 2017 de gauss Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 4, 2017 Partajează Postat Decembrie 4, 2017 (editat) Ja, ja, verbotan, naturlich! Pina mai ieri ne interziceau komisarii rusi, acum ne interzic comisarii europeni. E o diferenta, nu??? Chestia e pur comerciala si se traduce cam asa: ia treceti voi la McDonald si KFC! Pentru ca, e la mintea cocosului, treaba cu fosfatii e o gogorita la fel de mare ca si armele de distrugere in masa ale lui Saddam! Pentru ca, nu-i asa, puii de la McDonald sau KFC sunt exact ca si carnea pentru saorma, adica prepreparati!! Adica, pentru as mentine suculenta au, oare ...ce? Normal, fosfati!! Deci, ce avem noi aici?, ca sa citez pe un clasic dus dintre noi! Mie chiar nu-mi place saorma sau kebabul, am mincat doar de citeva ori. Adica exact cit am mincat si de la McDonald: de trei ori. O data pentru ca eram curios ( si a fost groaznic, singua chestie cu gust a fost castravetele murat), a doua oara pentru ca am zis, hai, poate mi s-a parut ( am aruncat jumate!) si a treia oara pentru ca am fost nevoit (trebuia sa iau niste aspirina ca ma durea capul). Si saorma si sanviciurile de la McDonald sau KFC sunt bombe calorice. Cine vrea sa le manince treaba lui, dar nu ma obliga sa verbotan, ca vezi Doamne ai grija de mine! Sanchi! Daca ai avea grija de mine, nene comisie europeana, ai scoate E-urile din mincare, ai interzice glutamatul de sodiu, produs cancerigen. Asa ca sa ma mai lase in pace cu indicăti pretioase, sunt satul de ele! Vad ca se face confuzie, pe internet, intre ferocianura de potasiu, substanta toxica si fericianura de potasiu (chestie de valenta), prima avind formula K4[Fe(CN)6], iar a doua K₃[Fe(CN)₆]., Ferocianura este galbena, am folosit-o la decapat placile de circuite imprimate, fericianura este alba. Editat Decembrie 4, 2017 de icar Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 4, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2017 (editat) Mai sant tot felul de kestii ... unele doar de uz estic ( ma rog , cine mai pune botu' ... noi sigur ) gen " pasta de carne separata mecanic " , si altele . La ei NU , dar se produce ( pentru altii ) , ca doar n - o sa risipeasca minunatie de proteina ... P .S . - probabil in curand se va intra si in zona alcoolului , care nu e bine vazut de noii " europeni " . Macar declarativ - conceptual ... Editat Decembrie 4, 2017 de gauss Link spre comentariu
q_acdc Postat Decembrie 4, 2017 Partajează Postat Decembrie 4, 2017 Vor pleca otomanii? (sunt cam mulți antreprenori de origine) Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 4, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2017 (editat) S - a schimbat modificarea . Eu nu mai inteleg nimic ( nu ca in general as reusi ) ... http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/shaorma-nu-va-fi-interzisa-precizari-de-la-parlamentul-european-839293 Bine ca s - a intors mintea la cap ... ca iesea zavera mare cu ... , cu ! Editat Decembrie 4, 2017 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 4, 2017 Partajează Postat Decembrie 4, 2017 De curiozitate...sunteti asa mare consumator de shaorma? Banuiesc pe cei care nu consuma astfel de aliment,nu prea are cu ce-i afecta,indiferent ce se hotaraste. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2017 Partajează Postat Decembrie 4, 2017 (editat) Adevarul este ca si la Bruxelles, ca si la Bucuresti exista un parlament scris cu litere mici unde o gramada de politisieni se plictisesc cumplit pe banii tarilor(tarii) si mai inventeaza cate o duma. Daca tine figura si nu iese cu scandal, duma trece. In cazul shaormei si a kebabului, idiotii care au proiectat legea nu au calculat cati musulmani au intrat in ultimii ani in Germania. Editat Decembrie 4, 2017 de fluffy37 Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 4, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2017 (editat) Daca pe mine ma intrebati ... nu . Chiar deloc . Mananc mancaruri traditionale . Adica cele cu care m - am nascut si crescut . In genere , gatite in casa . Mai exact , in familie . Foarte rar in carciuma , si anume in concedii ( desi prefer alimente mai " brute " , gen branza cu rosii etc . ) . Nu mananc nici macar pizza ... nici cand am fost in Italia . La job , sanviciuri de - acasa . La evenimente gen nunti botezuri , paranghelii ( din diferite motive ) , " socializari " , ma duc foarte rar . Am deschis topicul , fiindca mi s - a parut ceva nelalocul lui ( evenimentul , cu toate implicatiile ) . Conducerea imperiala ar trebui sa se ocupe de chestii mai importante , cateodata mi se pare ( parere personala ) ca are preocupari infantile . Ce alternative aveam ? ( apropo de stiri socante , cel putin pentru mine ) : https://www.antena3.ro/actualitate/caz-socant-in-iasi-un-tanar-a-testat-pe-propriul-corp-un-pistol-cu-aer-comprimat-medicii-nu-au-444932.html Ar fi comic , daca n - ar fi tragic . Suna mai mult a banc ... Se intampla pana in '90 , cu aceleasi consecinte tragice ... din cauza de Dorei ... dar nu (auto)actionau asupra lor ! P .S . - pentru postul 9 Editat Decembrie 4, 2017 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 4, 2017 Partajează Postat Decembrie 4, 2017 Ma gandeam eu ca nu aveti profilul unui consumator de shaorme...Treaba asta e ca un fas de baba in fata uraganului.Chiar daca reusesc sa interzica acest fosfat sau ce naiba baga astia in shaorme,raman alte sute de chimicale care se folosesc zilnic in toate preparatele alimentare fabricate in regim industrial.Deci ar fi o falsa problema doar asta din shaorma,iar interzicerea unui aliment cu oarecare traditie la unele popoare,oricat s-ar burica CE,nu are nici o sansa.Dar in lipsa de alte subiecte,e bun si asta. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 4, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2017 (editat) Poate fi si o miscare comerciala ... dupa cum s - a mentionat . Sumele vehiculate nu - s de neglijat ... ca si numarul de persoane direct implicate in aceasta industrie . Era posibila si o tenta politic - etnica ... desi stupida . La cati turci sant in Germania ... ma rog , unii la a 3 - a , a 4 - a generatie , cetateni germani ... asta fara milioanele de musulmani pe care - i asteapta ( ei stiu de ce ) . Ma rog , cineva ar trebui sa puna niste intrebari ... (si) noi platim aristocratia birocratic - politica de la Bruxelles , functionarii , comisarii si europarlamentarii ( inclusiv romani ) . La preturi demne de o cauza mai buna ... Editat Decembrie 4, 2017 de gauss Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 4, 2017 Partajează Postat Decembrie 4, 2017 Si cand ma gandesc la cateva dintre mancarile "traditionale": chiftele, sarmale, mici, ciorba de burta, ciulamaua... si altele. Ramanem cu cotletul si slanina. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 4, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2017 (editat) Cat timp cei pe care i - am cunoscut ( fizic ) din arborele genealogic consumau asa ceva ( bunici , strabunici etc ) , indraznesc sa le numesc traditionale . Se intind peste 100 ani ( folosinta ) . Daca gresesc ... imi asum eroarea . Sa nu zic de alimente si ingrediente conexe ( condimente , bauturi alcoolice , zahar alb , dulciuri , fructe exotice , cafea , ceai negru si verde etc . ) ... Editat Decembrie 4, 2017 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate