Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa polizor inalta frecventa


TikTak

Postări Recomandate

Ce fel de polizor e asta cu asemenea turatie?Nu e cumva FLEX?Un polizor de atelier la o asemenea turatie iti sparge piatra si te mutileaza.Daca nu am inteles bine problema imi cer scuze de deranj.

Link spre comentariu

Se folosesc in locuri unde trebuie izolatie galvanica , din cauza pericolului de electrocutare ( umiditate etc . ) . Am reparat pe vremuri o masina de lipit conducte de gaze - apa , cu acelasi gen de alimentare . In afara de utilajul respectiv , avea si anexe : pikamer , polizor unghiular , freza etc . Avea grup electrogen propriu ( motor diesel HATZ ) , trifazat , cu tensiune redusa si frecventa ridicata . Mai sant asemenea utilaje , gen masinile de tuns ovine etc .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Daca pe mine ma intrebati , dom' Victor , da ! Toate chestiile erau electrice . Ma rog , masina de lipit avea si hidraulica ... dar pompa de presiune era electrica , tot cu alimentare atipica . Toate erau trifazate , tensiune scazuta si frecventa ridicata . Pana si prizele de conectare erau atipice ... din motive de " compatibilitate " . Adica sa evite conectarea accidentala la retelele clasice . Ma rog ... patronul era incantat ... si ( doar ) pentru rezolvarea electrosecuritatii , cat si pentru faptul ca sculele electrice nu puteau fi " imprumutate " pentru lucrari domestice , iar grupul avea contor de ore de functionare ( ma rog , o " cutie neagra " ce monitoriza mai multe chestii , in afara de controlerul pentru efectuarea sudurii ( lipirii ) conductelor , care elibera si buletine cu parametri ... cine a lucrat sau lucreaza cu utilaje gen RITMO stie ce vreau sa spun ) .

Link spre comentariu

Eu am vizitat cu ceva treaba , in alta epoca , o fabrica , ceva mai speciala.

Am remarcat faptul ca majoritatea uneltelor erau conectate la o retea de aer comprimat , de atunci am avut impresia ca aia este cea mai buna solutie tehnica ... ofera separatie galvanica maxima :) si o masa mai mica a uneltei respective , deci mai usor de folosit de catre operatorul uman .

Scuze pentru offtopic .

Link spre comentariu

Masina de care vorbesc avea si plita ... o chestie ca un fund rotund , acoperita cu ceva gen teflon , cu rezistente de incalzire , termostat etc . Pe ea se incalzeau conductele fasonate " fata dreapta " , niste zeci de minute pana la topire , dupa care plita se indeparta si conductele se presau , controlat ca timp si forta de apasare , pentru imbinare . Deci trebuia neaparat " electric " , plita avea cativa KW .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Majoritatea uneltelor aveau suprafete de lucru din alama sau bronz , dintr-un motiv specific .

Mda , sunt amanunte tehnice din epoca industriala a României , considerate ciudatenii in zilele astea , dar in epoca cu pricina , erau ceva firesc .

Link spre comentariu

Am vazut tot asa ceva model Bosch ( motor tot la 200Hz dar tensiunea de lucru era 200 V ) cu ceva adaptare pentru aschiere, era alimentat cu un convertizor de frecventa ( alimentat din 400V trifazat ). Din curiozitate am desfacut "cutia alimentatorului " sa vad cum e facuta conversia , avea comanda de "pornit " a convertizorului trasa direct la butonul polizorului ,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări