Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare led

Vizitator edytzul

Postări Recomandate

Buna seara,am un neon care as vrea sa l alimentez la o priza si sa fac o punte din faza de la priza la faza din intrerupator ca sa pot sa aprind neonul de la intrerupatorul de afara.Neonul acuma se alimenteaza  cu un cablu la priza din casa.

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

7

• bogdan Iacob

6

• valivoi

3

• Ticu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Păi de ce amesteci faza prizei cu cea a întrerupătoarelor ? Nu poţi să-i tragi dintr-o doză de iluminat două fire prin patcablu şi un întrerupător aparent ?

Link spre comentariu

Poate nu te-ai exprimat cat sa inteleg eu. Daca ai deja un intrerupator afara, ala ce aprinde? Nu pui si neonul legat din circuitul de afara? 

Versiunea 2, intrerupator aplicat, patcablu si alimentezi de unde se poate.

(Scris simultan cu postul de mai sus)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Imi cer scuze nu m am exprimat eu corect,vreau sa monteaza o priza aparenta si un intrerupator aparent.Ma gandeam sa alimentez becul din priza .M-am uitat pe youtube si un om a legat conductori de impantare si de nul al becului la priza si a mai facut o punte de faza din priza  la intrerupator langa cablu de faza care venea de la bec.Ceva de genu vreau sa fac si eu 

https://www.youtube.com/watch?v=Jthw7ynqWlM

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Deocamandata n am nicun circuit tras pe afara.Bunica mea introduce  nenonul in priza din  casa.Si eu vreau sa fac sa l aprind si cand sunt afara fara sa  m ai intru in casa.

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Am vazit ce a facut in video. E corect. Dar tu daca ai un cablu tras de la o priza din casa, pe undeva pe traseu trebuie sa intrerupi un fir si la cele 2 capete create pui intrerupatorul. Atat. Tai doar o sarma acolo unde vrei fizic sa ai butonul montat. Daca ai cablu cu 2 fire, e usor. Daca ai cu 3, evita culoarea nefolosita la bec. ( de regula, galben-verde)

Link spre comentariu

Daca trag un nou circuit din neon aparent afara la intrerupator trebuie sa anulez cablu cu care se alimenta din priza 

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Oare se poate sa folosesc clema wago 221 ca sa fac un fel de derivatie la neon adica sa pastrez cablu de alimentare care se duce in casa si sa trag un nou circuit separat  de la neon afara si sa ma leg de clema wago ?

La circuit pentru priza ce cablu sa folosesc CYY-F 3x1,5 sau sa folosesc FY 1,5 cupru masiv 

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Noi nu putem şti exact ce ai tu acolo, dacă pui nişte poze cu ce ai la faţa locului ar fi mai relevant.Un electrician aflat la faţa locului ar vedea altfel situaţia şi ar şti rapid ce trebuie făcut.

Link spre comentariu
La 03.04.2020 la 23:22, bogdan Iacob a spus:

Deocamandata n am nicun circuit tras pe afara.Bunica mea introduce  nenonul in priza din  casa.Si eu vreau sa fac sa l aprind si cand sunt afara fara sa  m ai intru in casa.

Cam asa arata schema de aprindere/stingere a unui bec din camera si de pe balcon, daca vrei sa folosesti neaparat priza din camera.
Nu ai voie sa mai adaugi nici o faza din alta parte (doza), pentru ca nu stii pe care fir se aplica faza si nulul din priza (face scurtcircuit intr-una din pozitii).
Priza va sta tot timpul conectata; comanda din camera se face numai din comutatorul 1.
Totul bine izolat, inclusiv fata de partile metalice ale corpului de iluminat, care ar trebui legat la pamant.Comutatoare.thumb.PNG.dd399831e9e21cc59dcf1ff72856c927.PNG

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări