Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect Meister MHR-14N

miriffic78

Postări Recomandate

Acest Tv are defectul din poza data in link https://imgur.com/a/HtqPp .Am schimbat finalul linii D1555 si un condensator C420 de 10uF/100V plesnit.Dupa inlocuire si verificare tensiuni (care sunt in regula) apare acest defect.Nu am osciloscop sa verific forma de unda care intra in CI stv9302B din BV.Orice sfat este binevenit . Va multumesc!.

Link spre comentariu

si eu zic ca 30 ohm pe cadre este mult in conditiile in care finalul cadre este cu circuit integrat si nu cu tranzistoare.

eu zic ca normal ar fi 13-15 ohm.

acesta cred ca este un sasiu m28 la care trafo linii pica foarte des.

Link spre comentariu

Verifica bobina de deflexie, nu ne intereseaza poze cu ea. Sau nu stii cum sa o masori ? Sunt 2 infasurari in paralel pe BV, trebuie sa intrerupi temporar traseele sa vezi care e intrerupta.

Link spre comentariu

bobinele de deflexie cadre sunt legate in paralel si ar trebui sa fie ,zic eu, 13-15 ohm.

practic daca sunt doua bobine de 30 ohm legate in paralel ar rezulta una echivalenta de 15 ohm.

daca una din ele este intrerupta atunci rezulta o rezistenta echivalenta de 15 ohm.

teoretic totul este ok,in practica nu stiu cine a gasit bobinele bdv intrerupte,acestea se defecteaza foarte des,sunt pozitionate la suprafata.

cred ca se pot defecta doar daca cineva le intrerupe fizic sau daca cedeaza la legatura.

ps' rezistenta de care vorbesc este de fapt impedanta ca sa scriu corect.

Editat de bobo
Link spre comentariu

bobinele de deflexie cadre sunt legate in paralel si ar trebui sa fie ,zic eu, 13-15 ohm.

practic daca sunt doua bobine de 30 ohm legate in paralel ar rezulta una echivalenta de 15 ohm.

daca una din ele este intrerupta atunci rezulta o rezistenta echivalenta de 15 ohm.

ps' rezistenta de care vorbesc este de fapt impedanta ca sa scriu corect.

De regula masuram cu ohmetrul rezistenta bobinelor. Impendantmetrul este rar utilizat in depanare tv. Depanatorii masoara rezistenta electrica a bobinelor (cu ohmetrul) sau inductanta lor (cu L-metrul) pentru a determina eventualele intreruperi sau spire in scurt ale bobinelor.

Editat de naebv
Link spre comentariu

corect.

eu folosesc ohmetrul,l-metrul si testerul de spire in scurt.

de ceva timp folosesc mai mult testerul de spire in scurt.

saptamana asta am inlocuit o bobina ody m2002 la un sasiu cp330.avea multe spire in scurt si nu am reusit sa o salvez.s au rupt la incercarea de separare.altele le am salvat dar depinde de nr de spire arse.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări