Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

NEI NTV-7270PIP lipsă imagine

winstyle

Postări Recomandate

Salutare ! TV-ul din titlu are sunet , dar nu are imagine . Imaginea apare după câteva zeci de minute . Cred că defectul este cauzat de uzura tubului .

Șasiu 11AK45B5

Tensiunile sunt toate in regulă , și cele date de sursă , și cele date de trafo linii

Condensatoarele electrolitice sunt toate bune .

Am incercat să alimentez filamentele de la o infășurare de 3-4 spire , izolate de masă , dar defectul persistă .

Mă gândeam să ajustez și valorile rezistențelor R256 și R259 , (legate de pinii 27 și 28 VDP313XY ) , rezistențe ale căror valori stabilesc intr-o oarecare măsură pragurile curentului de fascicol . Dacă in timpul măsurătorilor automate nu se măsoară nivelurile prestabilite , atunci semnalele RGB care comandă finalul video TDA6109 , sunt blancate .

Voi incerca in zilele următoare acest lucru .

Aș mai incerca și inlocuirea TDA6109 , dar nu cred că ar rezolva problema .

Dacă știți și altă metodă de a rezolva acest tip de defect la șasiul acesta , aștept și alte idei .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• winstyle

6

• FLORIN IORDACHE

1

• ionbel1

1

• neculavasile

1

Dacă apare imaginea după zeci de minute , o oră , cred că emit catozii ... Cu siguranță nu mai emit ca atunci când tubul era nou , sau folosit de puțin timp , iar protecția lu' pește blanchează imaginea .

S-a ars și finalul BV . Am lovit ușor placa ,aseară , cu mânerul șurubelniței, să văd dacă reacționează in vreun fel și a ieșit fum din finalul BV . Așa ceva !!!??

Am avut o săptămână de coșmar :)

A folosit cineva TDA8177F , la acest șasiu ,ca inlocuitor la STV9379FA ?Rezistă in timp ? Din datasheet reiese că TDA-ul rezistă la tensiuni mai mici decât STV-ul .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Are cineva acest tip de trafo linii sau echivalent JF0501-2520 ?

Tensiunile recuperate prin redresarea impulsurilor de intoarcere linii , sunt mici . Cea de 200 volți , cea de 60 , cea de filament și cele inalte (foarte probabil)

Tensiunile care alimentează finalul BV sunt in regulă . Ele se obțin prin redresarea impulsurilor date pe timpul cursei directe linii , de aceea nu cred că sunt afectate .

Impulsul de intoarcere linii este deformat și''intins'' in timp (depășește 12 microsecunde )

Am verificat condensatoarele din secundarele trafo linii . Sunt in regulă .

Componentele in serie cu BDH sunt și ele in regulă .La fel și cele din etajul EW .

Tensiunile sunt mici și cu placa TK scoasă .

Tensiunile date de sursă sunt in regulă . Inclusiv cea de 150 volți.

Suspectez trafo linii cu probleme . Chiar nu văd in acest moment alt posibil defect .

M-a terminat psihic acest TV :)

Link spre comentariu

Le-am verificat , evident . Pe recuperate nu sunt condensatoare ceramice in paralel pe diodele redresoare .

Mă gândeam că poate are vreun coleg traf bun de vânzare ,din recuperări ,că acele echivalente de mai sus le-am găsit și eu .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări