Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Distorsiuni difuzor auto

Vizitator iulian.militaru.vitamina

Postări Recomandate

Salut,am montat pe un autoturism doua difuzoare ca cele din poza atasata,acestea functionand la parametrii nominali.La scurt timp,masina a fost in service pt vopsit.

In momentul in care masina a revenit din service,difuzoarele distorsionau.Le-am dat jos si le-am curatat acestea avand impuritati pe toata suprafata difuzorului si a tweeter.ului.Dupa curatare defectul nu s-a remediat.

Este posibil sa fi cazut ceva in interiorul lor,si daca se mai poate face ceva?

Bobina nu este arsa sau intrerupta,masurata cu ohmetrul indica 4ohmi.

DSC_0097.jpg

Link spre comentariu

Suna fain poza aia.

Cum vrei domnule ca dintr-o poza sa-ti spuna cineva ce este defect la el. Trebuie cineva sa-l asculte daca tu nu poti sa-ti dai seama de defectiune..

Link spre comentariu

Dacă au fost în mașină în timpul vopsirii exista și riscul ca să le fi fost afectata suspensia (spider-ul) de către vaporii de volvent. Nu se poate face o astfel de diagnoza pe baza la o poza.

Vezi pe centru, pe lingă suportul ce susține tweeter-ul, dacă nu a întrat mizerie. Oricum e greu (dacă nu chiar imposibil în unele cazuri) de curat fără demontarea difuzorului.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Salut,nu am reusit sa incarc video datorita dimensiunii mari. Daca misc difuzorul cum a zis colegul dan-a2 se aude frecat.Nu sunt scumpe, ma pot lipsi de ele,doar ca sunt noi.Ma gandeam la vreo solutie cu aer comprimat sau ceva.Multumesc pt raspunsuri oricum.

Link spre comentariu

Incearcă cu o fisie de hirtie băgată pe lingă suportul tweeter-ului sa scoți mizeria dar dacă e rugina (de la pregătirea pt vopsire) nu prea ai cum sa o scoti.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări