Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut schema VCO 0.5 - 32 MHz

d2134

Postări Recomandate

Am nevoie de o schema de VCO pentru a-l folosi intr-o sinteza de frecventa cu PLL.Trebuie sa aibe urmatoarele caracteristici:- semnal de iesire sinusoidal cu amplitudine stabilizata,- gama de frecventa 0.5 - 32 MHz, eventual in citeva subgame comutabile cu relee reed,- sa se potriveasca cu SAA1057,- sa foloseasca piese care sa se poata procura. Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• d2134

3

• vsurducan

1

Top autori în acest subiect

Un VCO in stilul clasic cu asa de mare largime de banda

se poate face doar cu un oscilator in punte wien si diode varactor pentru AM.

Insa diodele varactor duale sunt asa de scumpe (20-30lei) incat

nu se merita solutia, mai bine un DDS ca aici (la baza paginii):

http://surducan.netfirms.com/modul.html

Nu mai am nici unul, insa se poate realiza relativ usor daca nu sunt pretentii mari la SFDR.

Link spre comentariu

Daca trebuie neaparat 0,5-32 MHz, este dificil. Ar necesita mai multe comutari, inclusiv de bobine, sau comutarea oscilatoarelor separate...Daca trebuie neaparat sa fie controlabil in tensiune si daca cerintele in ceea ce priveste zgomotul de faza si de produse nedorite nu sunt foarte stringente, solutia practica consta intr-un sistem de VCO la frecventa mare + mixare cu XO si filtrare.Exemplu didactic: un VCO 150...182 MHz mixat cu 150 Mhz derivat din XO si filtrat la iesire cu FTJ 32 MHz sau mai bine cu cateva filtre mai inguste.Daca aplicatia este HF, un DDS este ok, dar este cu totul altceva decat ceea ce ai cerut...

Link spre comentariu

Foarte buna ideea cu heterodinarea, merita testata. Nu stiu cum de nu mi-a trecut prin cap. Gasisem o groaza de scheme de VCO in domeniul VHF. Citeodata nu vezi padurea din cauza copacilor ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări