Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema convertire semnal CGA in VGA

Vizitator Dj Cherry

Postări Recomandate

Vizitator Dj Cherry

Salutare, colegi electronisti!
Am si eu o mica intrebare, poate voi v-ati mai confruntat cu astfel de situatii. Am o cunostinta care detine o pista de bowling dar e cam invechita, are 2 televizoare alb-negru, micute etc si m-a intrebat daca nu as putea face sa anulez acele 2 televizoare alb-negru si sa-i scot o mufa vga care sa o duca la un lcd pus pe un perete.
Detin in momentul de fata un convertor CGA to VGA dar aceasta placuta are intrare RGB, ceea ce nu prea gasesti la televizorul alb-negru.
Atasez mai jos un link catre placuta si o poza cu firele care ar trebui sa le leg la acea placuta.
Intrebarea este: Stie cineva, a mai facut cineva treaba asta? Cum ar trebui sa leg firele la placuta?
https://www.ebay.com/itm/7-pcs-Wei-ya-Brand-New-CGA-to-VGA-converter-ACV-011-/262101084157

post-267167-0-28852200-1512143216_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu am facut conversia de la CGA la VGA dar am vazut ca nu ai primit raspuns si incerc sa sparg gheata.

In poza ta observ 4 fire deci destul de probabil sa ai cele doua semnale de sincronizare si semnalul de luminante, adica HSYNC, VSYNC, Y si GND.

Daca nu ai osciloscop e putin mai dificil sa identifici cele 3 semnale, probabil luminanta (amplitudinea ei) o poti "detecta" cu multimetrul + 2-3 componente pasive (vezi pe internet principiul unei sonde RF). Spun probabil deoarece nu am idee cu ce niveluri ale semnalului se lucreaza la CGA, adica daca e ca la SVC.

Cele trei semnale de culoare de la VGA (RGB) trebuiesc formate din luminanta (Y), iti dai seama ca nu o sa ai semnal color. Cu 3 rezistoare (sau 3 semireglabile de 100 ohmi) poti forma asa zisul RGB, ca in poza de mai jos. (in mod normal rezistoarele din matricea Y au valori diferite)

Sincronizarile le poti inversa intre ele daca nu merge din prima, dar asta presupune sa identific corect semnalul Y.

Toate semnalele le bagi in VGA doar prin placuta aia de pe ebay, nu direct in VGA-ul monitorului.

vga_stecker.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări