Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema leduri tv vortex led-v32c02d

neagu

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea, la acest tv sunt 3 barete led cu 9 leduri fiecare, pe fiecare bareta am arse cate un led. Am masurat ledurile ramase si sunt bune, nu am leduri dar am incercat sa pun doua leduri de 3,2v in serie sa substitui ledul ars, dupa aceasta procedura am masurat tensiunea ce alimenteaza bareta si este de 60v, nu detin schema sa vad daca tensiunea este buna dar din calcul tensiunea este mare; 6vx9leduri=54v. Ledurile puse se cam incalzesc nu cred ca vor dura mult de aceia va cer ajutorul cum sa remediez acest defect.

Link spre comentariu

La unele intradevar se vad diferente unde nu este led dar la alte tv-uri nu se simte , si ca sa faci o treaba buna se inlocuiesc toate ledurile de pe toate cele 3 barete de leduri ca altfel se va intoarce in scurt timp cu alte leduri defecte daca nu se inlocuiesc toate

Link spre comentariu

Are leduri de 6V .

Nu ai nevoie de schema .

Din ce retin parca sunt pe suport de aluminiu si e foarte greu de lucrat la ele .

Ori faci rost de leduri si le schimbi toate cu ajutorul uni preheater ori renunti.

Link spre comentariu

La VORTEX VLED-24B1D are in meniul de service reglaj pentru ledurile din backlight cred ca si la acest model are asa ceva, daca nu are se poate face modificarea din linkul de jos, deci dupa ce inlocuiesti cele 3 leduri modifici luminozitatea(tensiunea) ledurilor ori din service ori din rezistentele de pe mainboard, e mai simplu si eficient din menu service....intri in service cu Menu + 1147 sau Menu + 2580 Other--->Advanced Settings si modifici la Back Light daca este la 100(Maxim) setezi si tu undeva la 50-60, daca ai facut treaba asta nu se va mai intoarce cu tv-ul prea curind...In Buzau cam la toate magazinele de componente electronice da leduri separate cite vrei sa cumperi este 5 lei bucata sau 35 de lei o bagheta cu 7 leduri la Popel(bloc magnolia) sau Misura Electronic.......

http://vortex-tv.blogspot.ro/

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Va multumesc mult de raspunsurile date, salutari maxime domnului Costica am rezolvat problema cu ajutorul linkului dvs. :multumesc

Incearca si in meniul de service macar sa stim si noi daca la acest model se poate regla luminozitatea(tensiunea) ledurilor din service....fa cum am spus mai sus ca sint tare curios.....asteptam un raspuns de la tine

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Nu am telecomanda dar dau de veste ce o aduce si fac ceia ae ati zis.

Daca ai telecomanda programabila BRAVO sau ALIEN iti dau eu codul la telecomanda pentru acest model de Vortex

Link spre comentariu

Am facuto destul de lata , am spart ecranul lam asezat pe un obiect metalic sai pun ultimile suruburi. Asta e vine Mosul cu unul nou. Se vinde de piese , astept oferte.

Cum asa?, trebuie sa fi fost un obiect metalic foarte mic de nu l-ai vazut, am prins si eu odata sub display un surubel dar nu sa spart nimic, probabil tu ai apasat pe display.......

Link spre comentariu

Se intampla .......am spart si eu din n motive ....... Asta e viata . Oftica e mare cand stii ca tv -ul functiona .

Cand este sa demontez dysplayul .....ma tae caldurile .

Editat de vergil
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări