Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare alimentator laptop

Postări Recomandate

Salutare si La multi ani romani!!!!

Vreau sa modific un alimentator de laptop Acer, model alimentator Delta SADP_65KB D, sa scoata 24V pentru a alimenta un LCD...am modoficat o rezistenta dar la 24V imi intra in protectie, probabil ca vede tensiunea marita...am gasit cea pe niste site-uri rusesti insa nu prea bat valorile rezistentelor, ma refer la numarul de etichetare...curentul nu vreau sa il nmodific...rog ajutpr...schema cam asa....La micsorarea R58 tensiunea la iesire creste...multumesc

post-218154-0-53302400-1512112622_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da...schema este identica cu a lui Minitehnicus...intradevar si valorile si componenta schemei sunt identice...Alimentatorul scotea initial 19V, doar era pentru laptop, si doresc 24...o sa vad si treaba cu protectia...

Micsorati si R61-62 din ultima sch. sau echivalent in realul dvs.(e o protectie. la supratens.)

Pe aceea am micsorat-o, am doar una...acum trebuie sa verific daca nu imi ia protectie la curent la incarcarea condensatorilor de pe TV

Link spre comentariu

Pai are 3,5A/19V...nu cred ca va limita la 1A...limitarea o face si din citirea curentului prin rezistenta la -400V de la FET...poate intra in limit la 2,5 A, dar eu totusi cred ca mai sus....in fine eu nu am nevoie de atata curent, problema este ca la 23V in gol imi intra in protectie tensiune nu curent...

Pe R52 se citeste curentul la iesire , marind Uout creste curentul prin R52 si implicit tensiunea pe R52 ce ace duce la intrarea in protectie .Micsoreaza R52.Asa am vazut eu ,la o prima examinare .

R52 este un șunt...cat sa il micsorez...am pus un ștrap peste si face la fel...ideea cea mai buna cred ca este cu TL431...

Editat de catalin004
Link spre comentariu

R52 este un șunt...cat sa il micsorez...am pus un ștrap peste si face la fel...ideea cea mai buna cred ca este cu TL431...

Sigur e mai buna . Zic asta ptr ca am modificat si eu , le-am ridicat la 24v , si a mers binisor . Nu era nevoie de curent mare .

Acelea cu integratul ala in secundar , nu am reusit sa le modific .

Link spre comentariu

Măi "enjinerilor" puteți voi să puneți și mama TL-ului 431 acolo că tot așa o să se comporte.

problema este ca la 23V in gol imi intra in protectie tensiune nu curent...

Lasă integratul ăla în pace că e suficient să se schimbe valoarea unei singure rezistențe așa cum s-a mai spus! Secțiunea despre care se vorbește e doar un comparator având intrarea + legată la o referință internă de 2,5V.

Dar de, așa e când te uiți la o schemă precum cornutul la poarta nouă.

Ia uitați-vă, ceea ce am marcat pe schemă vă spune ceva?

">http://20v9yv5.gif

Link spre comentariu

Vă rog să păstrați un ton civilizat în postări. Cei mai mulți membri ai forumului sunt electroniști amatori, sau oameni care deabia au prins pasiunea, de aceea nivelul cunoștințelor unora e scăzut și pentru un inginer electronist ei ,,debitează inepții,,..Dar un profesionist ar face mai bine să le arate calea corectă folosind un limbaj moderat, nu să-i facă în fel și chip, doar fiindcă el le știe pe toate și restul sunt niște proști. La fel de bine, cei care nu au experiența suficientă pentru a da un sfat avizat, pot să se abțină, sau să avertizeze măcar că sfatul lor nu e ceva sută la sută sigur și doar o sugestie...

Sper să nu fie nevoie să dau și sancțiuni, mă aștept de la cei mai experimentați în domeniu să aibă mai mult tact și bun simț decât o arată unii....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări