Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

protectie supratensiune antena

sasu

Postări Recomandate

Stimati colegi ,pe piata sunt o multime de dispozitive care se monteaza pe mufa de antena unele sunt pe direct ca si cum ca si cum nu ar fi nici un montaj in interior ,altele au o separatie pe semnal ca la tv alb-negru va rog daca detineti mai multe informatii sa ma lamuriti si pe mine ; in general aceste mufe sunt poloneze si nu par a fi facaturi.multumiri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• sasu

2

• ndor

1

• Spitfire

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Despre ce antena e vorba(presupun ca pentru DVB -deci de TV), si care-i supratensiunea ce apare in antena? Daca e vorba de trasnet, putin ajuta vreun dispozitiv-exceptie paratrasnetul, adica varful pilonului de antena, daca e vorba de sarcini electrostatice ce se pot acumula pe antena, acolo e problema de impamantare a pilonului metalic- tocmai de aceea nu se permite utilizarea de stalpi de lemn sau mase plastice la o antena, etc.

Link spre comentariu

Trebuie sa ai impamantare pe tresa cablului in prealabil . Intr-un punct oarecare pe traseul lui .

Altfel nu are nici o valoare protecta aia . De regula aia se monteaza pentru cablurile aeriene ca protectie la tensiuni electostatice.

Link spre comentariu

Ca protecție contra sarcinilor electrostatice atmosferice, poți pune un bec cu Neon (cele din ,,creionul de fază,, ) între firul cald și masă, dar trebuie ca tresa de masă să fie legată obligatoriu la pământ.Ce trece de 70-100V va fi șuntat de beculeț.Nu se pot pune diode în conducție inversă sau Zenner, dar fiind că prezintă capacitate destul de mare pentru semnalul util, becul Neon având o capacitate insesizabilă.Prin sortare se găsesc becuri ce se aprind și la 60V..

Acuma, nu știu câte selectoare rezistă la 60-100V, dat fiind că asta depinde mult de tensiunea de lucru a condensatorilor de decuplare de pe intrare...dar alea A/N românești și rusești știu că aveau după mufa de intrare ceva de 2,2nF/1000V.

Link spre comentariu

Sunt separatoare galvanice pentru transmisiile de TV cablu.

Se monteaza de regula la fiecare aparat in parte.

Am plecat de la serviciu si nu am cum sa pun foto ,dar revin luni .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Acele separatoare galvanice protejează împotriva cuplării pe intrarea tv-urilor a tensiunilor provenite din alimentarea distribuitoarelor de semnal.Nu protejează însă împotriva sarcinilor electrostatice atmosferice. Practic au în interior condensatori de decuplare așa cum aveau și vechile televizoare alb/negru după mufa de intrare....http://static.dipol.com.pl/images/pict/r48605.jpg

Link spre comentariu

Păi a făcut o comparație cu televizoarele alb/negru în privința modului de separare a componentei continue, de acolo se deduce că ar vrea ceva pentru domeniul TV...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări