Vizitator mla Postat Iunie 11, 2007 Partajează Postat Iunie 11, 2007 cineva dintre voi imi poate explica rolul condensatorilor de 0,1uF, 1uF asociati circuitului rs232 imi mai mai multe scheme pentru ca nu prea am inteles ... :smt053 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 11, 2007 Partajează Postat Iunie 11, 2007 sunt folositi pentru a ridica tensiunea ttl la rs232 adica 5v la 11V sau cat are rs232 Link spre comentariu
one Postat Iunie 11, 2007 Partajează Postat Iunie 11, 2007 Multiplicatorul de tensiune este cu diode si condensatori. intrucat condensatorii sunt voluminosi, nu au fost inclusi in circuitul integrat. Link spre comentariu
Vizitator mla Postat Iunie 11, 2007 Partajează Postat Iunie 11, 2007 ohh thnks both Link spre comentariu
Bala Postat Iunie 11, 2007 Partajează Postat Iunie 11, 2007 Din cate stiu eu nu se prea fac condensatoare peste 100-150 pF pe siliciu din motive economice. Cele mai scumpe componente intr-un integrat sunt rezistentele de valori mari (peste 10K) la fel si condensatoarele(peste 100pF). Rezistentele ocupa un spatiu foarte mare in comparatie cu tranzistoarele si sunt si foarte proaste (tolerante mari, variatii mari cu temperatura etc.). Cam la fel este si cu condensatoarele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum