Vizitator Postat Aprilie 5, 2019 Partajează Postat Aprilie 5, 2019 Si eu abia astept sa prind un MB60 sau MB62 sa fac niste teste, am facut niste teste pe o placa MB60 functionala cu soft original, vedea programele HD perfect, dupa ce am probat niste softuri cu stickul(cele 3 fisiere, mb60_en, mboot, usb_auto_update_T4), programele HD vedeau sacadat(in reluare), degeaba am mai probat inca vre-o 25 de softuri ca nu am reusit sub nici-o forma sa mai fac imaginea HD sa se miste normal, cred ca trebuie sa fie soft dedicat exact pentru placa cu terminatia respectiva, mai cred ca daca as pune pe stick cele 3 fisiere "mb62_hwprofile.bin", "mb62_swprofile.bin", "mb62_langprofile.bin" si sa fie salvate de la placa cu aceiasi terminatie s-ar rezolva problema, e posibil ca setarea respectiva sa fie si intr-un fisier din folderul "downloadpq.mbXX"......de aceea este foarte important cind ai salvat fisierele pe stick de la un tv, sa tii cont de terminatia placi de baza.... Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 (editat) La 14.05.2018 la 19:15, Costica LCD a spus: Am spus mai sus ca fisierul "DownloadProfile.mb55" eu l-am creat, la fel cum am facut si la MB60 si a functionat fara probleme, dar la MB55 nu salveaza nimic din tv pe stick, imi afiseaza pe ecran mesajul "error: MKSQUASH file could not be found at the removable device".......Trebuie pus altceva pe stick ca sa descarce din tv ce ai nevoie.....poate vom afla vreodata ce trebuie.... la MB55 exista un tool numit [ MKSQUASHFS ] care trebuie pus direct pe stick alaturi de fisierul facut de tine , ca sa salveze altfel nu salveaza si da eroarea respectiva trebuie incercat ca la MB82 si cu folder [ read ] pus pe stick langa fisierul tool MKSQUASHFS MB55 ( are procesor NovaTek ) este un sasiu de tip MB82 ( are procesor MediaTek ) ( MB62 are Mstar ) la fel , cand vrei sa faci update cu niste fisiere salvate de tine in alt tv cu MB55 , trebuie sa pui intotdeauna pe stick ( direct pe stick mereu , in radacina ) acel tool numit [ MKSQUASHFS ] ( deci orice ai face la MB55 , ca salvezi din tv pe stick sau salvezi de pe stick ceva in alt tv , prin metoda USB Operations , acest tool trebuie sa se afle mereu in radacina stick-ului ) pentru info despre acest tool , cititi aici : ( ptr care se pricepe la Linux , eu nu ma pricep ) nu am prins acum niciun MB55 sa testez , dar cine prinde unul sa testeze 3. The SquashFS tools exposed 3.1. Using mksquashfs mksquashfs is the tool for creating new squashed file systems, and for appending new data to existing squashed file systems. The general command-line format for mksquashfs is: source1, source2, etc.: files and directories to be added to the resulting file system, given with relative and/or absolute paths destination: a regular file (filesystem image file), or a block device (such as /dev/fd0 or /dev/hda3) where you want to have your squashed file system Notes for default mksquashfs behavior: When the new files are added to the new file system or appended to an existing one, mksquashfs will automatically rename files with duplicate names: if two or more files named text will appear in the same resulting directory, the second file will be renamed to text_1, third one to text_2 and so on. Duplicate files will be removed, so there will be only one physical instance (By the SquashFS 2.x, you can disable the detection/removal of the duplicates with the -no-duplicates option). If destination has a pre-existing SquashFS file system on it, by default, the new source items will be appended to the existing root directory. Examine the options table below to force mksquashfs to overwrite the whole destination and/or change the way new source items are added. If a single source file or directory is given, it becomes the root in a newly created file system. If two or more source files and/or directories are given, they will all become sub-items in the root of the new file system. The resulting filesystem will be padded to a multiple of 4 Kb: this is required for filesystems to be used on block devices. If you are very sure you don't ned this, use the -nopad option to disable this operation. See the next section for more details about all possible options. 3.2. Command-line options All possible options for mksquashfs are shown in the table below. Table 1. Command-line options of the mksquashfs tool Option Description -2.0 force mksquashfs version 2.1 to create a version 2.0 filesystem -all-root or -root-owned make all files in the target file system owned by root (UID=0, GID=0) -always-use-fragments divide all files greater than block size into fragments (by the version 2.x). It will result in greater compression ratios -b [block size] use [block size] filesystem block size (32 Kbytes default for 2.x, 128 kbytes for 3.x) - this can be either 4096, 8192, 16384, 32768, 65536 or 131072 -be or -le force a big or little endian file system, respectively -check-data enable additional file system checks -e [file1] ( [file2] ... ) specify which files and/or directories to omit from the new file system that is to be created -ef [file] specify a file which contains the list of files/directories to exclude -force-gid [GID] set all group IDs in target file system to [GID] (can be specified as a name or a number) -force-uid [UID] set all user IDs in target file system to [UID] (can be specified as a name or a number) -info print files, their original size and compression ratio, as they are added to the file system -keep-as-directory if the source is a single directory, force this directory to be a subdirectory of the root in the created file system -noappend if the destination file/device already contains a squashed file system, overwrite it, rather than append the new data to an existing file system -no-duplicates do not detect/remove duplicate file names -noD or -noDataCompression do not compress the data -noF or -noFragmentCompression do not compress the fragments (avaliable by 2.x) -no-fragments do not generate fragment blocks (avaliable by 2.x, this will produce almost the same filesystem as 1.x did) -noI or -noInodeCompression do not compress the inode table -nopad do not pad the resulting file system to a multiple of 4 KBytes -root-becomes [name] can be used while appending to a pre-existing squashed file system: it will make a new root, and [name] directory will contain all pre-existing files/directories -version print the version, copyright and license message -recover [name] recover filesystem data using recovery file [name] (3.3) -no-recovery don't create a recovery file (3.3). -no-exports don't make avaliable file system to export via NFS (3.x) -no-sparse don't check for sparse files (3.x) -processors [number] set the number of CPU to create file system. By default it will be used all avaliable processors (3.x) --read-queue set input queue to Mb. (Default is 64 Mb)(3.x) -write-queue set output queue to Mb (3.x) -sort [sort_file] sort files relating to priorities in [sort_file] (3.x) -wildcards enable the extended shell wildcards to exclude directories/files (to be used with -e) -regex enable to use POSIX regular expressions (3.3) In most cases, you should leave all compression/block options by default, as they allow mksquashfs to achieve the best possible compression ratios. fisierul poate fi luat de aici ( in folderul cu tools exista doua fisiere mksquashfs , unul mai mare ( tip C ) si unul mai mic ( tip H ) - utilizam pe cel mai mare mksquashfs de tip C ) squashfs4.3.tar.gz Editat Mai 24, 2019 de Tavi Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 (editat) 18 minutes ago, Tavi said: la MB55 exista un tool numit [ MKSQUASHFS ] care trebuie pus direct pe stick alaturi de fisierul facut de tine , ca sa salveze altfel nu salveaza si da eroarea respectiva Acum mai ramine sa aflam si pentru MB70 ca nici la asta nu merge descarcate fisierele, am facut destule teste dar nu mai tin minte ce mesaj de eroare afisa...probabil tot acest mesaj "MKSQUASH file could not be found at the removable device", nu mai stiu.... Editat Mai 24, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 MB70 are deja fisierele decomprimate in softul de update Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 14 minutes ago, Tavi said: MB70 are deja fisierele decomprimate in softul de update Asa este dar nu poti folosi aceste fisiere "toros_swprofile"., "toros_hwprofile" pentru a face modificari in tv, daca nu se pot incarca de pe stick in tv Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 24, 2019 Partajează Postat Mai 24, 2019 eu cred ca este posibil sa se poata utiliza , trebuie testat cand prind unul Link spre comentariu
surubarila Postat Mai 25, 2019 Partajează Postat Mai 25, 2019 22 hours ago, Tavi said: la MB55 exista un tool numit [ MKSQUASHFS ] care trebuie pus direct pe stick alaturi de fisierul facut de tine , ca sa salveze altfel nu salveaza si da eroarea respectiva Sanatate permanenta ! Am eu un MB55 (TV cu ecran spart-partial vizibil) , o sa incerc sa vedem ce iese. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 25, 2019 Partajează Postat Mai 25, 2019 (editat) 1 hour ago, surubarila said: Sanatate permanenta ! Am eu un MB55 (TV cu ecran spart-partial vizibil) , o sa incerc sa vedem ce iese. Chiar te rog sa incerci si sa ne spui si noua daca ai reusit.....la mine mai dureaza pina prind un MB55 ca sa testez..... Editat Mai 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Mai 26, 2019 Autor Partajează Postat Mai 26, 2019 MKSQUASHFS Fisierele de acolo cu extensiile .c si .h sunt codul sursa,din ele se compileaza executabilul pentru diferite arhitecturi. .h e numit header file .c e numit source code Acum ce linux si arhitectura o fi ...NOVATEK parca e procesorul la MB55,dar poate gresesc. bornova_usb_update.bin nu am reusit sa-l deschid cu nimic. Prin dump-uri m-am uitat cu tot felul de programe,am gasit bornova_swprofile.bin,bornova_hwprofile.bin,PCF.pcf,PQF.bin... E nevoie de linux pentru a le extrage si insera in dump. acel mksquashfs intradevar lipseste,nu l-am gasit.Plus de asta majoritatea "executabilelor" din /bin si /sbin sunt link la busybox defapt. Am colectat din firmware mod kit ceva versiuni de mksquashfs,cine are 17mb55 si timp sa le probeze pe rand,dar este posibil sa nu mearga nici una. https://drive.google.com/file/d/1m36v3haTZjIEzzGVPnLxn12xCTjOZFgT/view Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2019 Partajează Postat Mai 26, 2019 52 minutes ago, gabiz_ro said: MKSQUASHFS Fisierele de acolo cu extensiile .c si .h sunt codul sursa,din ele se compileaza executabilul pentru diferite arhitecturi. .h e numit header file .c e numit source code Acum ce linux si arhitectura o fi ...NOVATEK parca e procesorul la MB55,dar poate gresesc. bornova_usb_update.bin nu am reusit sa-l deschid cu nimic. Prin dump-uri m-am uitat cu tot felul de programe,am gasit bornova_swprofile.bin,bornova_hwprofile.bin,PCF.pcf,PQF.bin... E nevoie de linux pentru a le extrage si insera in dump. acel mksquashfs intradevar lipseste,nu l-am gasit.Plus de asta majoritatea "executabilelor" din /bin si /sbin sunt link la busybox defapt. Am colectat din firmware mod kit ceva versiuni de mksquashfs,cine are 17mb55 si timp sa le probeze pe rand,dar este posibil sa nu mearga nici una. https://drive.google.com/file/d/1m36v3haTZjIEzzGVPnLxn12xCTjOZFgT/view Deci cu ce a pus colegu' Tavi mai sus, zici ca nu se poate descarca pe stick fisierele din MB55? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Mai 26, 2019 Autor Partajează Postat Mai 26, 2019 (editat) Nu se poate din pacate. Nici cu cele puse de mine nu stiu (cred) ca se poate,fiind compilate pentru altceva. Totusi merita incercat. Mai demult parca vazusem ceva pe net (servere ftp) din ce-mi amintesc si pentru unele placi era si codul sursa,de acolo se puteau afla mai multe.Dar nu le-am mai intalnit la cautari in ultimul timp. Editat Mai 26, 2019 de gabiz_ro Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 26, 2019 Partajează Postat Mai 26, 2019 aici sunt codurile sursa ptr placile de vestel , cine se pricepe ... http://vosshub.com/products/search/# cand o sa prind un mb55 si timp liber o sa gasesc si cum se face exact Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Mai 26, 2019 Autor Partajează Postat Mai 26, 2019 Am dat o cautare dupa 17mb55 si nu are nici un rezultat source code. Poate alt mb cu acelasi procesor? Link spre comentariu
Tavi Postat Mai 26, 2019 Partajează Postat Mai 26, 2019 nu merge cautarea bine am cautat eu manual pagina cu pagina si la MB55 din pacate sunt date doar info fara fisiere dar gasim in alta parte cand e timp Link spre comentariu
nei_service Postat Septembrie 5, 2019 Partajează Postat Septembrie 5, 2019 La 04.03.2019 la 22:42, Costica LCD a spus: Exact asa am avut patit si eu la ultimul tv, in prima faza m-am gindit sa activez si mpeg4 dar degeaba, apoi am gindit ca poate rezolutia displayului nu permite acest lucru dar mi-am dat seama ca nu e asa ...., dupa ce am descarcat toate fisierele in tv copiate pe stick din alt tv, am avut si imagine corecta pe programele digitale HD, nu se stie care fisier e responsabil pentru imaginea HD, ca eu nu am mai avut rabdare sa fac experimente...am inlocuit in tv toate fisierele de la cap la cap, adica cele descarcate din alt tv cu denumirea folderului "downloadpq.mb62" si cele din folderul "downloadprofile.mb62", apoi am restartat tv-ul si am avut imagine pe programele HD, deci nu se stie care din fisiere sunt responsabile pentru imagine HD, ori cele din folderul "downloadprofile.mb62" inlocuite in tv cu folderul "profile" ori cele inlocuite cu folderul "pq", deci ideia este sa inlocuiesti aceste fisiere de la un tv care stii ca programele digitale aveau imagine pe programele HD, acest lucru se poate afla foarte usor de la tv-urile a caror fisiere l-ai salvat, prin vizualizarea fisierului "mb62_swprofile.bin" cu programul "VESTEL-TOOLBOX", daca la "cable suport" e activat "true" atunci tv-ul respectiv a avut imagine pe programele digitale HD, daca are "false" atunci tv-ul e adus din afara unde se receptioneaza terestru VHF/UHF....postarile acestea erau bune la topicul dedicat deschis de mine....iulian daca accepti, cu acordul colegului validae mutam aceste postari in topicul https://www.elforum.info/topic/136160-profile-vestel-lcd-de-reparare-17mbxx/ asta ca sa nu fie risipa de informatie...... Salut, pentru cine mai are nevoie si nu a reusit pana acum, activarea imaginii pentru programele HD se face din hwprofile- sectiunea Mpeg4 . Am atasat o imagine mai jos. Numai bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum