Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

E bun radiatorul pt FET400??

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ole

5

• zal

2

Top autori în acest subiect

• ole

ole 5 postări

• zal

zal 2 postări

Dece nu intrebi pe aia ? eu cred ca sunt mai in masura sa-ti raspunda

Le-am trimis un mail acum vreo 3 zile si nu mi-au raspuns:(...Are cineva idee daca e bun radiatorul???
Link spre comentariu
Vizitator donpetru

NU este de ajuns numai un sigur radiator pentru un modul FET400. Iti trebuie doua astfel de radiatoare, ambele prinse cu doua bucati de textolit pe care sa atasezi pe un radiator 4 finali MOSFET iar pe celalalt radiator ceilalti 4 finali (adica pe un radiator cei cu canal "n" iar pe celalat radiator MOSFET-urile cu canal "p"). In plus, dupa ce ai prins radiatoarele le atasezi un ventilator de 80X80mm serios, adica nu ventialtoare de 5 lei bucata ca acele nu sunt bune de nimic, ci un ventilator la vreo 15 lei bucata, de preferinta SUNON.NUMAI BINE

Link spre comentariu

NU este de ajuns numai un sigur radiator pentru un modul FET400. Iti trebuie doua astfel de radiatoare, ambele prinse cu doua bucati de textolit pe care sa atasezi pe un radiator 4 finali MOSFET iar pe celalalt radiator ceilalti 4 finali (adica pe un radiator cei cu canal "n" iar pe celalat radiator MOSFET-urile cu canal "p"). In plus, dupa ce ai prins radiatoarele le atasezi un ventilator de 80X80mm serios, adica nu ventialtoare de 5 lei bucata ca acele nu sunt bune de nimic, ci un ventilator la vreo 15 lei bucata, de preferinta SUNON.

NUMAI BINE

donpetru, nu ma asteptam. :smt018

E cea mai proasta si nerecomandata metoda de racire a unor trz. finali, fie ei bipolari sau mosi. Pe care dintre radiatoare o sa puna superdioda? Daca se incalzesc diferit? Si daca unul e mai prost ventilat? Intelegeam daca îi recomandai sa puna 2 perechi pe unul si 2 pe celalalt, ar fi fost mai echilibrata racirea.

ole, daca nu ai gasit ceva mai bun sau nu ai bani destui mai asteapta sau cere pe la ''Vinzari/Cumparari'' ca gasesti la baieti mai ieftin.

Nu sacrifica racirea ptr. a incapea intr-o cutiuta tot ampliful.

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

zal, nu te asteptai :smt006

In primul, pentru ca sigur nu lucrezi in proiectare, daca radiatorul isi pastreaza temperatura in limita temperatura mediului ambiant notata cu to si 1,48*to, nici nu mai este obligatorie montarea superdiodei pe radiator. Nu degeaba am mentionat montarea unui ventilator. Metoda propusa de mine se incadreaza in acest model de proiectare. Intr-adevar, poate ar fi trebuit sa mentionez lucru asta, dar trebuie sa mai lasam si pe alti sa studieze si sa mediteze la aceasta problema, si aici inclusiv pe tine, fara suparare, daca tot ti-ai exprimat punctul de vedere asa.

ole, radiatorul de la psc e mai potrivit dar tot doua bucati iti recomand sa cumperi pentru un montaj FET400. Si nici ventilatorul nu va lipsi. Asa ca alegerea iti apartine.

NUMAI BINE

Link spre comentariu

Daca imi aduci un singur exemplu din literatura de specialitate in care se recomanda metoda propusa de tine, promit sa nu ma mai bag in discutii indiferent ce aiureli vei spune de acum in acolo. :smt003

ole, amindoua radiatoarele sint mici si nu merita, parerea mea.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

In primul, pentru ca sigur nu lucrezi in proiectareNUMAI BINE

Si eu care ma miram dece industria electronica din ro e la pamant si produsele... :smt003
Link spre comentariu

Mi-au raspuns cei de la PSC:

Buna ziua,Nu stiu daca este suficient si ce calitate au, insa recomand sa folositi un termostat de 90 grade pentru siguranta.

Dupa ce am reevaluat radiatorul....mi se pare mic:(....cica sunt la iasi radiatoare la metru: 1m lungime, talpa de 5mm si aripioare oblice,pret 96lei.Cate jumate de metru la un am e destul?radiatoarele sunt cele de aici: http://www.alfaservice.ro/index.php?main_page=index&cPath=101nu stiu exact care fiindca nu le-am vazut in magazin. E bun vreunu din alea de pe site?
Link spre comentariu
Vizitator donpetru

De bun sunt bune ele dar ce vrei sa faci statia de amplificare de 1metru ? Astfel de radiatoare de marimea asta se utilizeaza in alte scopuri si mai putin in amplificatoare de audiofrecventa. Bineinteles, cu un metru de radiator daca il taiem in patru bucati le putem folosi la amplificatoare dar....in fine, tot la niste bucati mici ajungem asa ca....o solutie ar fi sa mergi tot pe doua radiatoare (350mm lungime) ventilate.Daca as fi avut la indemana un scaner as fi scanat un grafic dintr-o carte unde ai fi putut vedea cam ce putere poate disipa pe anumite unitati de lungime un astfel de radiator.NUMAI BINE

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări