nationalistu Postat Noiembrie 28, 2017 Partajează Postat Noiembrie 28, 2017 http://www.proma.ro/fierastrau-mecanic-cu-banda-pentru-metale-160-mm-0255.html Salut ma intereseaza sa achizitionez un fierastrau cu banda,obligatoriu sa aiba si racire,in genul modelului de mai sus.Alimentarea se va face monofazic 230 Vca.Daca se poate pareri pro si contra la produsul de mai sus sau linkuri catre alte modele,nu ma intereseaza sa fie automate.Mentionez ca fierastraul va fi folosit intensiv,minim 8 ore pe zi. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
emil.gabor Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Eu am un Fierastrau asemanator . Ii de la firma femi tot la 220 .Diametrul maxim 150mm este foarte bun . Dar nu o sa meargă 8 ore încontinuu . Depinde si ce tai. Fier plin sau țeava , ce diametru , ce material etc. La al meu la fi 100mm poti face cam 3 tăieturi dupa care trebuie lăsat sa se răcească . Pe mine nu ma deranjat tai de MAX 10 ori pe zi si nu întodeauna fi asa gros . Probabil sunt si astea ca aparatele de sudura cu duty cycle. Menționez ca l-am cumparat second . Link spre comentariu
nationalistu Postat Noiembrie 29, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 (editat) Pina la urma am achizitionat pe asta.https://emasiniunelte.ro/optimum-germania/ferastrau-orizontal-pentru-metal-optimum-s-150-g-vario.html Bineinteles ca nu va taia non stop bara de fier plin sectiune rotunda sau alta sectiune...dar va fi folosit intensiv,la debitare in special profile diverse sectiuni. Editat Noiembrie 29, 2017 de nationalistu Link spre comentariu
emil.gabor Postat Noiembrie 29, 2017 Partajează Postat Noiembrie 29, 2017 Probabil va funcționa destul de bine . Dar eu as fi procedat altfel . La1500 euro as fi cumparat unul second hand de 270 diametrul maxim care ii deja ii altceva . Link spre comentariu
nationalistu Postat Noiembrie 30, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2017 Deocamdata este un atelier in extindere care are retea monofazica 230 V,dupa ca o sa schimb probabil anul care vine pe 400 V trifazic...am sa trec pe alta gama de scule. Link spre comentariu
dany_cta Postat Februarie 28, 2018 Partajează Postat Februarie 28, 2018 (editat) Eu am doua de la Bernardo dar firma e putin importanta, toate sunt aceleasi produse cu etichete diferite. 128-ul https://www.ebernardo.ro/ferastrau-pentru-metal-cu-banda-bernardo-ebs-128-c-230-v.html 128-ul e cam jucarie, lagare de fier pe fier la roti, probleme cu reglajele, risc pronuntat de crapare batiu, am vazut 3 crapate inainte sa il iau pe al meu. Mi-a facut o gramada de probleme. Isi face treaba pana la urma si il folosesc cel mai mult, dar nu la nivel de productie continua. Si 181-ul https://www.ebernardo.ro/fierastrau-metal-cu-banda-ebs-181-prelucrare-metal.html Asta nu mi-a facut nici un fel de probleme. A taiat multe bare pline si le taie repede fara sa le simta. Nu se incalzeste, nu incetineste in material. Are si racire/ungere. Motorul a fost desfacut ca sa ii scot conexiunile in stea si are bobinaj de cupru. Ambele au telescop, un lucru foarte important, fara ala mi se pare cam aiurea. Daca ar fi sa cumpar acum, as lua doar 181-ul, eu am fost fortat sa iau si 128-ul din cauza spatiului. Sunt in locuri diferite si 181-ul e imens si greu. Faptul ca 181-ul este trifazic nu m-ar speria, gasesti usor un convertizor dar cuplul e mult mai mare, in timp ce 128-ul se chinuieste de multe ori sa taie si tot de multe ori ajung sa blochez motorul si trebuie sa setez avansul mai fin, 181-ul nu a simtit niciodata problema, niciodata nu s-a blocat motorul chiar daca a rontait la bare mult mai serioase. Si ca sa raspund si legat de cel de la proma: mi se pare pretul exagerat pentru caracteristicile lui. EBS181-ul e mult peste, e deja din alta categorie, si e la jumatate de pret. Editat Februarie 28, 2018 de dany_cta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum