Ionut Remus Postat Noiembrie 27, 2017 Partajează Postat Noiembrie 27, 2017 (editat) Salut Am o intrebare la care "gogu" nu reuseste sa-mi raspunda corespunzator! Am 3 semnale I2S , unul vine de la un receiver SPDIF cu DIR9001, un al 2 lea semnal vine de la un modul Bluetooth si un al 3 lea semnal care imi vine de la un convertor usb cu pcm2706. Acum eu vreau sa folosesc doar un singur DAC cu WM8740 si intrebarea mea este cum sa "mixez" cele 3 semnale, sau pot sa le leg in paralel avand in vedere ca cele 3 semnale nu vor functiona niciodata simultan? Doar 1 singur semnal va fi activ. Bluetooth-ul si pcm2706 vor fi izolate galvanic cu ADUM1400 sau ceva similar! Momentan eu doar caut informatii teoretice , deci modulele nu le am inca, dar is curios cum se face corect inainte sa ma apuc de treaba si sa nu functioneze bine! Multumesc anticipat! Editat Noiembrie 27, 2017 de Ionut Remus Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 27, 2017 Partajează Postat Noiembrie 27, 2017 (editat) Nu poți lega mai multe ieșiri împreună decit dacă sint tri-state și pot fi dezactivate astfel incit numai una sa fie activa la un moment dat. Ai 3 surse de semnal cu cite 4 linii. Trebuie sa le comuti cu un comutator cu 3 poziții și 4 găleți sau unul electronic echivalent. Mai bine folosești CS8416 în loc de DIR9001 la care îți trebuie și amplificator la întrare pt SP/DIF. Cu CS8416 poți face și comutarea surselor dar în format SP/DIF (sau echivalent logic) și îl lași pe el sa facă decodarea la I2S. PCM2706 are și ieșire SP/DIF, iar ca modul Bluetooth alegi unul cu ieșire SP/DIF. PS: sa știi ca este exagerata importanta jitterului în audio din motive financiare/comerciale iar diferența de jitter între DIR9001 și CS8416 (Dir-ul fiind mai bun) este nesemnificativa din punct de vedere audio. Editat Noiembrie 27, 2017 de sesebe Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 27, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2017 Pai fix din cauza asta am intrebat! Nu stiu foarte multe despre I2S si eram aproape sigur ca nu sunt tri-state, tocmai de asta am si mentionat ca voi folosi izolare galvanica pentru surse (chiar daca ar fi din alt motiv izolarea). Cat despre Dir9001 am spus cam-am jucat cu el in trecut si ma joc...ca am luat de la cineva-vandva "o sacosa" cu diverse cipuri si am avut prin ele vreo 20-25 de Dir9001...dar nu e nici o problema voi lua in considerare si ce ai recoamnadt inclusiv CS-ul ca pe o parte ar fi si mai simplu izolarea galvanica prin tranformator Da101-Da103. Totusi eu is foarte curios, nu este nici o solutie pentru I2S? Cel mai probabil voi face cum a zis @sesebe, dar e bine de stiut pe viitor, sau macar mulilexat I2S-ul fara pierderi mari? Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Ianuarie 26, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2018 Am cautat fel de fel de resurse pe net si pana la urma am gasit http://www.ti.com/lit/ds/symlink/ts5a3157.pdf si am dat comanda de mai multe bucati, fiind relative ieftini la T. Pregatisem ce vroiam eu pentru SPDIF asa ca m-am jucat doar cu semnalul coaxial si cu cel optic, si da functioneaza foarte ok! Voi testa intr-un viitor si cu I2S, dar conform specificatiilor tehnice nu ar trebui sa existe problem. Totusi ic-urile sunt putin sensibile, din 7 lipite 1 nu a vrut sa functioneze, si a iesit fum...ori nu l-am lipit eu ok fiind foarte mici (doar in capsula sc70 am gasit), ori la lipire/manipulare a fost problema, cert e ca instant a fost gata si recomand protective esd cat mai serioasa cand se lucreaza cu el. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 26, 2018 Partajează Postat Ianuarie 26, 2018 Dar asta ce-ar fi avut? Se gasesc pe toate drumurile si sint si ieftine. Dar trebuie sa mai faci si o logica pt generarea semnalelor de comutare. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Ianuarie 26, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2018 Sincer mi-a placut ts5-ul...din datasheet si cand l-am utilizat a fost exact cum cria in DS... Comanda tot pun3am la Txx asa ca am luat si ts5-uri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum