Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antenele GSM-un pericol real?

morocanosul

Postări Recomandate

Instanţa Judecătoriei Sector 3 a obligat Telekom România Mobile Communications să desfiinţeze o antenă de telefonie mobilă de pe un bloc din Sectorul 3, din motive ce ţin de protejarea sănătăţii. Dacă operatorul nu execută decizia de bună voie în termen de 2 luni, reclamanţii pot demonta singuri antena. Decizia nu este definitivă.

Citeste mai mult: adev.ro/p02zsw :nas:

Link spre comentariu

Semnalul radio din interiorul casei, provenit de la wireless, telefonul DECT sau alte gadgeturi, poate fi chiar mai puternic decât cel provenit de la antena GSM de pe bloc. Asta a fost testată chiar de către unul din colegi, cu aparatură dedicată. Există emisii radio ce provin din spațiul cosmic, deci nici dacă n-ar mai exista GSM sau TV nu ai fi ferit de așa ceva. ,,Purecii,, ăia de-i vezi la TV când nu ai emisie provin și de la așa-numitul ,,zgomot de fond cosmic,, și provin de la Big Bang, iar de atunci tot colindă Universul. Există radiații telurice, care provin din pământ, dacă vrei să dormi liniștit, fă-ți un ,,cavou,, din plumb de un metru grosime și stai în el, dar probabil nici ăla nu te scapă de radiațiile gamma cosmice.Alea care sunt generate periodic de moartea unor stele, prin explozia Supernova...

Link spre comentariu

...pana ramai cu unu

Adica cam tot atat a avut si judecatorul ala cand a dat sentinta asta.

Observ ca in tara asta toata lumea se pricepe la absolut orice .Daca si un judecator se pricepe la radiatia unei antene , sa nu ne mire daca o sa auzim in curand de vreun bruar care s-a apucat de avocatura .

,,Purecii,, ăia de-i vezi la TV când nu ai emisie sunt ,,zgomot de fond cosmic,, și provin de la Big Bang, iar de atunci tot colindă Universul. ...

Esti sigur ? Ce chestie ! Si eu care credeam ca de fapt este zgomotul propriu al selectorului de canale si cale comuna !!

Ce ti-e si cu universul asta , dom'le !!

Editat de ndor
Link spre comentariu

Esti sigur ? Ce chestie ! Si eu care credeam ca de fapt este zgomotul propriu al selectorului de canale si cale comuna !!

Ce ti-e si cu universul asta , dom'le !!

Mai documentează-te domnule și din alte părți, poate ăștia de la NASA sunt dezinformați.....https://www.nasa.gov/vision/universe/starsgalaxies/cobe_background.html

O parte din ,,purecii,, TV provin din zgomotul propriu selectorului și căii comune, dar nu chiar tot zgomotul prezent ,,în gol,,e de acolo......

Pe Discovery Science a fost prezentată de altfel și cum a fost făcută descoperirea accidentală a radiației de fond cosmice, iar cei care au descoperit-o credeau inițial că au ceva probleme cu antena, sau de la găinațul porumbeilor ce-și făceau siesta pe antenă....

Citez din sursa NASA:

The Big Bang's Playing on TV

Several members of the NASA Goddard COBE team work on WMAP. Like COBE, WMAP scans the sky over and over again, soaking up the ancient light from the Big Bang known as the cosmic microwave background. Microwaves are a low-energy form of radiation but higher in energy than radio waves. The cosmic microwave background blankets the universe and is responsible for a sizeable amount of static on your television set--well, before the days of cable. Turn your television to an "in between" channel, and part of the static you'll see is the afterglow of the big bang.

Link spre comentariu

Instanţa Judecătoriei Sector 3 a obligat Telekom România Mobile Communications să desfiinţeze o antenă de telefonie mobilă de pe un bloc din Sectorul 3, din motive ce ţin de protejarea sănătăţii. Dacă operatorul nu execută decizia de bună voie în termen de 2 luni, reclamanţii pot demonta singuri antena. Decizia nu este definitivă.Citeste mai mult: adev.ro/p02zsw :nas:

Eu sunt interesat unde este antena plasata. Nu stau sa citesc linkul dat.

Ar putea fi unul dintre site-urile de le-am facut eu active. Chiar mi-ar parea rau sa-mi strice unul munca mea. Pe atunci munceam din placere si cu placere. Plata era si ea placuta.

O anecdota adevarata: instalam un RBS2301 intr-o banca greceasca din centru. Inca mai bagau OTE bani in retea. Eram cu un coleg, mare mucalit.

Vine o cucoana: Este adevarat ca antenele "dau cancer"?

Colegul mucalit: Doar daca le mancati, doamna.

Link spre comentariu

Mda , e unii care nu cunosc faptul ca microundele afecteaza ireversibil proteinele din interiorul celulelor vii , dar si echilibrul electric al celulelor respective , inducand asa numitul " electro smog stres " ce duce in final la cancer , in functie de intensitatea campului , distanta intre subiectul biologic si antena emitatorului sau durata expunerii RF .

Restul sunt bancuri de autobaza :) , ca sa citez un clasic inca contemporan cu noi :) !

Editat de Victor
Link spre comentariu

Ideea era ca tot articolul ala la care face referire postul asta , pare a fi un fake .

1- Acele antene nu s-au montat cu forta pe blocul respectiv ci in urma unui contract .Cand au semnat contractul nu se stia ca emit acele antene?

2- Acel contract mai mult ca sigur ca are si clauze de reziliere si conditiile in care se poate rezilia .

3- Instanta in cazul asta poate judeca doar prin prisma contractului incheiat intre parti si nicidecum la cererea vreunui speriat din bloc .

Lasand la o parte ce am scris mai sus e clar ca acolo s-a aplicat spiritul de turma al locatarilor . Asta in ideea ca au auzit ei din presa , de la tv, ca se poate face cancer din asa ceva , nu ca ar fi avut dovezi clare in sensul asta .

Atunci cand se intaleaza asemenea site-uri se dau o caruta de aprobari si fise de masuratori ca sa fie in concordanta cu legislatia in vigoare .

Si ca sa inchei, locatarii aia sunt cel putin idioti avand in vedere ca ei sunt cel mai putin afectati de o antena intalata pe acoperisul cladirii . Radiatia unei asemenea antene directionale este maxima in plan orizontal si minima in plan vertical . La care se mai adauga si atenuarea produsa de planseele de beton al blocului .

Link spre comentariu

In acel articol nu se explica si motivatia judecatorului, daca decizia a fost luata justificat de "radiatii" ori din alte motive, cum ar fi de exemplu faptul ca antenele ar fi fost instalate fara a exista acordul scris al tuturor proprietarilor (mai ales ca insasi asociatia proprietarilor a fost parata in proces).

Putem presupune ca este vorba de un locatar care pe langa faptul ca s-a pus de-a curmezisul, a mai si crezut ca a prins si el un... "tren", adica posibilitatea de a mulge de un sac cu bani de la o firma mare de pe urma careia sa poata apoi sta si trai linistit acasa fara sa mai munceasca.

Nu de alta, dar se scrie acolo ca respectiva persoana fizica ceruse suma de 40.000 de euro reprezentand "daune morale pentru prejudicii aduse onoarei, demnitatii sau reputatiei" (ceea ce nu a reusit sa obtina), pretentie care de la o posta se vede ca este pe campii si fara legatura cu antenele respective sau cu presupusele lor efecte.

Link spre comentariu

respectiva persoana fizica ceruse suma de 40.000 de euro reprezentand "daune morale pentru prejudicii aduse onoarei, demnitatii sau reputatiei" (ceea ce nu a reusit sa obtina), pretentie care de la o posta se vede ca este pe campii si fara legatura cu antenele respective sau cu presupusele lor efecte

Poate el nu a fost de acord,totusi antenele s-au montat.

Link spre comentariu

Exact asta am si specificat mai sus ca posibilitate pentru motivatia deciziei (am scris mai sus: "cum ar fi de exemplu faptul ca antenele ar fi fost instalate fara a exista acordul scris al tuturor proprietarilor").

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări