Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fuzz pt. chitara electrica

Vizitator mutirips

Postări Recomandate

Vizitator mutirips

Am si eu o schema de fuzz luata dintr-o carte (electronica imita pag. 50-51).. montajul e tot cu un singur tranzistor tip EFT 351 sau MP 41 A. Problema mea este ca nu am unde sa mai gasesc astfel de tranzistoare, ce echivalent pot pune ?... un BC547B pot pune ? sau ce alt echivalent ?.. nu am gasit nici in tabele cu echivalente. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• niq_ro

1

• cirip

1

Top autori în acest subiect

Vizitator mutirips

Poti pune tranzistori cu germaniu "pnp".BC-ul tau e cu siliciu(npn)-nu se polarizeaza corect in montaj.

Nu gasesc tranzistoare cu germaniu :(... nu pot pune pnp cu silicu ? ... sau npn si in cazul asta inversez alimentarea si condensatoarele ? dati-mi o solutie pentru ca nu stiu de unde sa cumpar tranz. cu germaniu si nici TV-uri vechi nu am :(
Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Poti inlocui tranzistorul cu germaniu din schema cu un tranzistor "pnp" cu siliciu, de exemplu BC560C. S-ar putea totusi sa fie nevoie sa modifici rezistenta R1 din schema de la 220K la 100K. Trebuie totusi experimentat si verificat ca valoarea curentului de polarizare pe colector sa fie de aprox. -1,5mA in cazul utilizarii acestui tranzistor.NUMAI BINE

Link spre comentariu

valoarea curentului de polarizare pe colector sa fie de aprox. -1,5mA

Nici daca il pici cu ceara nu vei obtine 1.5mA in colectorul ala :smt003 . Acolo curentul maxim e de 0.45mA cu maaaaare ingaduinta. Prietenii stiu de ce. :yawinkle: Practic, ia ce tranzistor ai in sertar, PNP sau NPN, Ge sau Si. Respecta polaritatea. Daca faci schema cu NPN, inverseaza polaritatea sursei si a electroliticilor. Ca reglaj, tatoneaza R1 ca sa ai 6...7V in colector.Ca observatie generala, efectul nu este foarte pronuntat datorita amplificarii mici. Un fuz zdravan se obtine cu un amplif operational cu doua diode antiparalel in bucla de reactie sau pur si simplu cu doua diode la masa atacate cu nivel mare. Detalii daca exista interes.Bafta!Cirip
Link spre comentariu

daca am inteles eu bine de la http://en.wikipedia.org/wiki/Fuzzbox "A fuzzbox (or fuzz box) is a type of stomp box comprising an amplifier and a clipping circuit, which generates a deliberately distorted version of the input signal" poate sa-l polarizeze prost ca sa iasa ceva bun :partyman:

PS: totusi ca sa functioneze cat de cat normal GND=+ si +9V =masa, adica trebuie inversata alimentarea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări