Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Daca se poate o schema pentru TV VOXSON cu seria VXN-TVC21VC02

miriffic78

Postări Recomandate

Tv are urmatoarele CI:

- STV 2248H

- ST92195C781

-memorie 24C16wp

-trafo linii BSC25-N3604D

-Final BV - TDA8174A.

Am schimbat trafo linii deoarece cu cel original era defect , am schimbat finalul de linii, problema este ca apare o banda orizontala de 3 cm pe mijlocul ecranului.Am verificat tensiunea de alimentare in BV si am doar 8V pe pinul 10 la CI.Aici e ciudatenia ca am decuplat consumul pe BV si a ramas doar dioda FR107 si condesatorul de 1000uF in circuit si stupoare...am tot 8V.Cand masor direct pe trafo linii pe alternativ cu consumatorul decuplat am 45V.Daca cuplez consumatorul si masor pe trafo linii pe alternativ, tensiunea scade la 17V.Daca masor intre masa si plusul condensatorului de 1000uF care filtreaza tensiunea BV am valoarea de 2,9KOhmi.Am inlocuit dioda si condensatorul si la fel acelasi rezultat.Nu gasesc care sa fie cauza poate ma puteti ajuta cu in sfat si cu o schema la acest tv. Va multumesc!

Editat de miriffic78
Link spre comentariu

Și ce bănuiești tu că este atât timp cât ai tot 8V pe C-ul de filtraj, chiar și cu consumatorul decuplat, și asta chiar și în condițiile in care ai schimbat si dioda, și electroliticul? Înfășurarea aia cu ohmetrul ai măsurat-o? Ce dacă îți indică 45V cu ea în gol, multimetrele astea falsifică rezultatul în astfel de cazuri datorită impedanței foarte mari de intrare. O idee măcar să-i pui o sarcină în acest caz (un bec, o rezistență) nu te-a ispitit?

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

cum ati masurat tensiunea direct pe pinii trafo linii? aveti aparat de masura cu true rms?

daca aveti 8v pe filtrajul bv si cu el decuplat atunci trsfo linii este bobinat gresit,ceva normal la chinezariile din magazine.

trebuie sa bobinati cateva spire pe trafo linii si sa le inseriati cu cele existente pe bv si sa tineti cont de fazare.

la un sasiu asemanator eu am adaptat un trafo linii de royal recor usor de gasit si fara probleme.

Link spre comentariu

Am multimetru cu true RMS si e posibil ca trafo linii sa fie bobinat gresit.Am masurat bobinajul pe trafo original fata de masa si imi da valoarea de 0,66 Ohmi iar cel schimbat are 0,44 Ohmi.Tot cu 27V se alimenteaza CI TDA 8174A? (intreb asta ca nu am schema).

Editat de miriffic78
Link spre comentariu

la un keymat am resoclat de curand un hr7432 din royal recor .

la acest sasiu pica foarte des trafurile iar cele noi chinezesti sunt bobinate cam aiurea.

atasez un fisier, din baza mea de date, despre configuratia pinilor cu noul traf si alte detalii despre acest sasiu.

configuratia este realizata de mine dupa ideea dl andrasoni .

nu necesita alte reglaje dupa resoclare.

New Microsoft Word Document.doc

Link spre comentariu

Este buna varianta asta si am o singura nelamurire in legatura cu tensiunea de alimentare pe BO, la mine este 115V si din datele Dvs. sunt 103V pentru celalalt trafo linii.

Editat de miriffic78
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări