Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tratare fasole

BASTANU1960

Postări Recomandate

Bună ziua.

Rog cunoscătorii să-mi spună și mie cum aș putea trata niște sămânță de fasole pentru păstăi (din alea galbene ce se mai găsesc în comerț la borcan) pentru a nu apărea acea gărgăriță a fasolei.

Vă mulțumesc.

Link spre comentariu

Daca nu este uscata, risti sa mucegaiasca, fiind ermetic inchisa.

Eu zic sa o depozitezi intr-un sac, din acela vechi, de iuta.

O poti pune si intr-o traista veche, din material textil, 5Kg nu este prea mult. In interiorul sacului sau traistei pune unu sau doi stiuleti de porumb.

La fel de bine poti pune un bulgare , doi de mangal (carbunele cu care facem gratarul).

Acea taista trebuie expuas intr-un loc aerisit si ferit de umezeala. Nu in beci, nu in camari umede, nu langa surse de caldura.

Nu trebuie tratata cu nimic.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Materialul este interesant. Multumim

Dar, aici, vorbim de 5 Kg de fasole. Nu 5000 sau 5 0000 de Kg.

Cine ii da @BASTANULUI 0,0005 +0,00012 + 0,00045 grame din fiecare solutie, sa trateze 5 Kg de fasole.

Sa fim seriosi.

Cu postul asta fasolea ar putea fi mananca pana la Craciun.

Glumeam, binenteles.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Anul trecut am avut 2kg care mi-a distrus-o gărgărițele, am ținut-o într-o traistă de cânepă. Anul acesta am 5kg și nu vreau să o pierd, pe care vreau să o înmulțesc la primăvară. Păstăile sunt foarte gustoase și se conservă foarte bine.

Oricum vă mulțumesc foarte mult și mai aștept păreri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări