Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

baterie nokia

Vizitator bassmafya17

Postări Recomandate

Vizitator bassmafya17

Va salut.

Nu prea ma pricep asa de bine dar am vrut sa repar si eu un gps Garmin Nuvi 610 care avea acumulatorul defect.

L am inlocuit cu un acumulator de nokia de aceeasi dimensiuni,aceeasi tensiune si acelasi mAh pe care il aveam in casa.

dar singura diferenta a fost ca vechiul acumulator avea doar 2 borne iar cel de nokia 3... - + si inca ceva.eu am conectat doar

- si +.

am montat la loc,se incarca,navigatia functioneaza...totul aproape ok.

doar ca acum cand conectez firul de alimentare intra in mod incarcare si nu il mai pot folosi.

Eu inainte il incarcam la masina in timp ce il foloseam.

Eu cred ca are legatura cu cea de a treia borna pe care nu am conectat o la nimic,si ma gandesc ca poate circuitul bateriei nokia este diferit.

Ati putea sa mi spuneti pt ce este cea de a treia borna si daca ar trebui sa o leg la + sau minus?

Multumesc

post-239200-0-36810200-1511627285_thumb.jpg

Editat de bassmafya17
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mac01

2

• gabiz_ro

1

• validae

1

• Florinel TV

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La bateria de nokia are 3 borne 1 + , 2sesizeaza incarcarea bateriei 3 - , dar ca sal montezi scoti circuitul de la bateria nokia si leci doar bateria cu +si - ca acolo are o placuta cu piese ma refer la bateria de nokia

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Gps-ul meu se comporta in felul urmator:

Cand vreau sa-l incarc in casa de la incarcator, de la calculator, sau orice altceva intra in modul incarcare si nu-mi da voie sa intru in navigatie.

Daca il cuplez la cablu original de alimentare pentru masina...imi da voie sa intru in navigatie si incarca in acelasi timp si acumulatorul.

Deci cred ca legaturile la cablu de masina difera fata de cel de la cablu incarcatorului.

Sau acumulatorul tau care l-ai schimbat este uzat...iar gps-ul vede acest lucru si nu da voie decat la incarcare.

Link spre comentariu

Sau de la masina ai suficienta putere care sa iti permita si incarcare si functionare simultan. Desfa bateria, arunca placuta si foloseste doar celula bateriei daca zici ca la aparat ai doar 2 borne. Bateria sigur e buna? Incarcatorul din masina ce mufa are? Cati pini? Un miniusb?

Ca nokia au existat in preistorie...

Link spre comentariu

Era bine să fi demontat acumulatorul defect al GPS-ului și să vezi ce era de vină, celula Li-Ion sau circuitul de protecție al încărcării. Dacă era de vină celula Li-Ion , se putea scoate circuitul de protecție și cupla cu celula Li-Ion nouă. Astfel acumulatorul ar fi fost detectat corespunzător de către terminal și nu mai aveai probleme la încărcare....

Link spre comentariu

Nu e incarcatorul si cablul original.

Bateria originala daca era doar cu doua fire merge orice alta baterie,element li-ion.

Problema e ca mini usb are 5 pini

1 5V

2 data -

3 data +

4 ID

5 gnd

Incarcatorul original are pin 4 ID conectat la gnd prin rezistor de 18k parca-mi amintesc.

Cuplat doar 5V si gnd trece in mod USB,

Cuplat 5V si gnd si scurt intre data - si data + conform standard incarcare usb trece tot in mod usb

Cablul normal usb-miniusb are lipsa contact in pinul 4 (sunt doar 4 fire in el)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări