Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV plasma Samsung PS-50C62H Y board LJ92-01490A

Vizitator

Postări Recomandate

Va rog ,daca ma poate ajuta cineva cu valoarea rezistentei R5508 (carbonizata) de pe modulul Y LJ92-01490A (LJ41-05120A) TV plasma Samsung PS-50C62H .

Defectul a fost in lant, de la tranzistoarele si mosfetcontrolerul din sursa , tranzistorele Q5500 –Q 5304 ,5306 plus Q5501 crapat pe Y board , inclusiv un Ic FE3407F de pe Y buffer .

O schema care sa contina si modulul Y nu am gasit , poate are cineva schema sau placa si-mi poate spune valoarea rezistentei .
Atasez o poza pentru a fi mai usor de localizat .

20171124_181945.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sorinpavel

1

• adydep

1

Ca schema doar asta am gasit http://www.site cu continut explicit.ro/3489977016.9 .Nu stiu daca potriveste exact cu modulul...

In kit-ul de reparatie a modulului am vazut ca, pe langa finali dau si 2 rezistente smd-clar e vorba de una din ele(cea arsa)-,dar nu le spune valoarea.

Imi face impresia ca si Philips 50PF5532D/05 ,foloseste acelasi set de module.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Multumesc mult pentru timp-ul acordat !
Tot schema aceea am gasit-o si eu dar nu prea corespunde , nici datashhetul de la Q5501 B20NK50Z nu ma lamurit, R5508 este intre G si D pe Q5501.
Cred ca o sa apelez la un kit ce contine tranzistoarele , cele 2 rezistente si mosfet controlerul, sigur nu a scapat cu viata,

exista insa riscul sa mai am inca vre-un Ic buffer 3407f dus dar nu crapat vizibil sau chiar display-ul cu probleme .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Dupa toata munca si investitia in componente rezultatul e ca a la primul start a inceput sa se supraincalzeasca si sa fumege un alt Ic buffer .

Confirm necajit un rezultat negativ al reparatiei in ideea economisirii resurselor fizice si materiale si poate pentru a descuraja cumva incercarile colegilor

de a da curs reparatiilor Tv Plasma cu defect in lant .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări