Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Soluții de impregnare transformator rețea

Postări Recomandate

Ok. Din ce am înțeles până acum.... Îl desfac din cutia ecran. Îi desfac corsetul exterior al tolelor. Rămâne doar transformatorul în pielea goală. Analizez ochiometric cu primarul conectat și secundarele în gol, pe masă cam care ar fi cauza și cam cât de mare este zona de #lipit. Dacă e o tolă nărăvașă sau ceva mic, folosesc rășini epoxidice a+b. Dacă pare că este undeva în el problema sau vizează o zonă mai mare, îl bag în lac de lemn. Caut la o fabrică de mobilă sau în dedeman....

Link spre comentariu

Transformatoarele de retea bazaie din cauza ca sunt calculate gresit sau in necunostinta de cauza sau din saracie (economic mai mult decat ar fi cazul _) Eu nu inpregnez transformatoarele si chiar nu bazaie niciunul...

Asa ar fi normal...sa nu bazaie.

Cand eram mai tanar si bobinam transformatoare...nu bazaiau deloc si nici nu le impregnam. Bazaiau pana sa le pun bridele de strangere...dupa aceea erau mute. Cred ca economia de piata isi spune cuvantul si asupra lor....sarma mai putina!

Link spre comentariu

Am rezolvat problema oarecum. L-am dezbrăcat din toate ecranele di toate carcasele până la folia de cupru de ecranare chiar peste tole. Nimic nu părea suspect. Totuși sunetul era prezent din interiorul zonei de unde ieșeau înfășurările secundare. Un bâzâit ușor... Am pus un tub de superglue în zona aceea, între carcasă și tole, nu în zona spirelor. Am pus tubul progresiv, lăsând câteva minute să se usuce. După vreo jumătate de oră de la ultima picătură, l-am probat iar. Bâzâitul respectiv a devenit foarte greu de auzit cu urechea lângă traf. Deci s-a redus foarte mult. L-am pus înapoi în #hăinuțe și surpriză. A revenit parțial zumzetul. Mult mai slab ca înainte dar se aude cu urechea aproape de carcasă în zona unde e poziționat. Aparatul respectiv a mers ani de zile stând permanent în priză și nu se auzea nimic. La un moment dat, din senin, a început zumzetul respectiv... Traful e făcut de fabrică și e făcut bine. 22 de ani a funcționat perfect...

Editat de jvl_77
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări