Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Buna . Cum pot face un led sa palpaie la cateva secunde

Vizitator mariusgl11

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• pop_ady44

4

• Spitfire

1

• kinderu56

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Doar un singur led ma intereseaza sa se stinga si sa se aprinda la cateva secunde.

https://www.tme.eu/ro/details/osywds5a32a/diode-led-speciale-cu-efect/optosupply/

sau un LM3909. Poti cumpara de aici, ca nu prea le mai gasesti.

lm3909-LED-Flasher-circuit-schematic.GIF

eram mai mult decat sigur ca nu vrei un LED, ci altceva. Pentru ceea ce vrei tu mai bine folosesi un 555, configurat astabil, daca ti se pare prea complicat...mai bine te rogi de cineva sa-ti faca de pe-aici, pe bani.

Asta este fiecare cu ce poate..

Fara vreo aluzie la initiatorul acestui Topic, imi aduc aminte ca aveam si eu probleme de genul asta ceva mai mult timp in urma...undeva in copilarie. Cum sa fac un Led sa clipoceasca. Probabil totul a inceput aici, pentru toti. LED-ul :)))))

Pe asta, pe LED, il consider cea mai intensa atractie spre electronica.. Ca incepator, evident. Asa ca si mine.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

E cam scump un LM 3909 doar pentru așa scop, se poate simula cu vreo trei tranzistori schema lui, dar există o sumedenie de scheme pentru asta, cu piese ce se pot recupera din aparate electrocasnice sau industriale defecte...

Oricum inițiatorul a dat-o la întors, acum vrea să acționeze un motoraș cu perioade de o secundă....pentru asta e nevoie de cel puțin un tranzistor în plus și ceva mai mult curent disponibil. Iar inițiatorul nu ne-a spus cam la ce tensiune vrea să alimenteze montajul, lucru foarte important de altfel....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări