Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Configuratie calculator

cipri_mury

Postări Recomandate

Mare greseala ai facut! De ce naiba nu ai ales un procesor de la Sun? Mai oameni buni voi sunteti constienti ce a facut omul asta? :rade:

cipri_mury mai glumesc si eu, nu trebuie sa ma iei in serios. Crezi ca daca iti luai un sistem cu AMD (ca doar nu puneai in functiune doar un procesor AMD) erai pe drumul cel bun?

Chiar daca site-ul e in romana site-ul e tot de la strainezi: https://playtech.ro/2018/toate-procesoarele-intel-amd-si-arm-vulnerabile (aveti acolo comentariul lui DanZup dar eu nu citesc stiri despre AMD chiar de la AMD)

Am doar sisteme Intel dar nu imi fac prea multe griji, sunt convins ca mai exista inca un milion de metode prin care cineva imi poate vedea / fura datele din PC. Probleme sunt pentru companiile unde confidentialitatea si siguranta datelor chiar conteaza si o bresa de securitate poate insemna falimentul companiei.

Link spre comentariu

Si asa am fost descurajat deja chiar in acest topic deoarece mi-am luat procesor pe platforma 1151,dar cine pune totul la suflet? :95 Configuratia se misca bine (deocamdata) si asta-i tot ce conteaza.

Link spre comentariu

Nu stiu daca pana la urma ai luat placa video separata sau onboard dar eu, cat timp am facut upgrade la placa video am observat un lucru ciudat dar totusi logic: caldura procesorului ii afecteaza performantele video. Adica cand aveam racire pe aer destul de slabuta placa video se misca si ea foarte slabut, probleme. Cum am facut racire serioasa si am inceput sa tin procesorul rece a inceput si placa video sa zboare. Vorbesc strict de placa video a procesorului.

Concluzia: daca vrei sa folosesti placa video a procesorului asigura-te ca ai racirea corespunzatoare, chiar creste mult performantele.

Link spre comentariu

Žn ziua de astăzi cu atitea variante coolere pe heat-pipe-uri chiar nu ar mai trebui sa constituie o problema răcirea procesoarelor.

In desktopul meu, am răcire pe heat-pipe-uri la procesor, nord bridge și video. Toate stau perfect reci deși coolerele sint destul de vechi, peste 10 ani fiecare și le-am refolosit de fiecare data cind am făcut upgrade la componente.

Răcirea cu apa poate fi și mai eficienta dar poate genera alte probleme poate chiar grave și de aceea am rămas la heat-pipe-uri.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Da, astia de la intel e niste nenorociti domnle.

Dar cum naiba se face ca AMD si ARM au aceleasi gauri de securitate? Ca doar aia de la AMD se bateau cu pumnii in piept ca ei au cu totul alt concept al arhitecturii fata de Intel.

Doar astia de la Intel sunt afectati de Meltdown si ala e singurul cu penalizari mari de performanta ( utilkizatorii desktop sunt mai putin afectati oricum, jocurile tot cam asa vor merge, doar 1-2% diferenta ), nu 30% cum sunt afectate serverele ( sau daca rulezi masini virtuale acasa ).

AMD si ARM sunt afectati doar de Spectre, dar patchul pentru acesta nu implica scadere de performanta aproape deloc.

Principala problema despre care vorbeste toata lumea afecteaza doar procesoarele Intel ( am si eu procesor de la ei, ca nu exista nimic bun de la AMD pe vremea aceea )

Link spre comentariu

Doar astia de la Intel sunt afectati de Meltdown si ala e singurul cu penalizari mari de performanta ( utilkizatorii desktop sunt mai putin afectati oricum, jocurile tot cam asa vor merge, doar 1-2% diferenta ), nu 30% cum sunt afectate serverele ( sau daca rulezi masini virtuale acasa ).

AMD si ARM sunt afectati doar de Spectre, dar patchul pentru acesta nu implica scadere de performanta aproape deloc.

Principala problema despre care vorbeste toata lumea afecteaza doar procesoarele Intel ( am si eu procesor de la ei, ca nu exista nimic bun de la AMD pe vremea aceea )

Si dupa penalizarea de 30% tot procesoarele intel o sa ramana cele mai rapide :rade: :rade:

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări