Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalenta triace comanda inchizator masina de spalat Beko

ipotexas

Postări Recomandate

In imagine se observa o serie de 5 triace. Ultimul din dreapta comanda inchizatorul electric

L-am gasit crapat dar nu am avut sa pun un 107 MNO si am pus un ZO9 . Pare ca nu sunt compatibile, inchizatorul refuza sa se blocheze. Stiti ce as putea sa pun in locul unui triac 107 MNO ? O echivalenta ceva?

post-222678-0-40834100-1511460209_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• PINTI

2

• ipotexas

2

• ervinen

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu triacul schimbat este problema. Verificati si cele doua rezistente din poarta.

De obicei se duc si acestea. Si....s-ar putea sa fie afectata si iesirea microcontrolerului pentru aceasta comanda...

Cauza care a dus la acest defect ai eliminat-o? Se pare ca trebuie sa inlocuiesti si sistemul de zavorare al hubloului.

Acolo exista un PTC, care la primirea tensiunii de la retea, se incalzeste si declanseaza un bimetal. Acesta zavoraste usa masinii de spalat

In timp acel PTC intra in scurtcircuit si defecteaza triacul.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Nu triacul schimbat este problema. Verificati si cele doua rezistente din poarta.

De obicei se duc si acestea. Sii....s-ar putea si iesirea microcontrolerului...

Cauza care a dus la acest defect ai eliminat-o? Se pare ca trebuie sa inlocuiesti si sistemul de zavorare al hubloului.

Acolo exista un PTC, care la primirea tensiunii de la retea, se incalzeste si declanseaza un bimetal. Acesta zavoraste usa masinii de spalat

In timp acel PTC intra in scurtcircuit si defecteaza triacul.

Da,am eliminat din start sistemul de blocare a hubloului. era intr-adevar in scurtcircuit

. Pai daca iesirea microcontrolului e dusa, ce mai ramane de facut? Ca pe acela chiar nu am de unde sa/l iau

Link spre comentariu

Încearcă un Z0103MN. Sau un ACS108. Ambele sunt folosite în mașini de spălat. Ca să te convingi că microcontrollerul are ieșirea intactă, pune două leduri antiparalel pe ieșirea de comandă a porții triacului. Ar trebui să se aprindă în momentul comenzii de blocare.Dacă se aprinde, atunci nu ai pus triacul potrivit. Vezi că așazisele triace citate nu-s chiar niște simple triace, sunt practic niște comutatoare bidirecționale cu trigger intern.

Link spre comentariu

Am reparat muuuuulte masini de spalat. Am avut destule cazuri de microprocesor defect.

Poti verifica destul de usor daca acesta este defect pe acea iesire.

Cu placa scoasa, si cu acele componente defecte inlocuite,,se verifica , cu un multimetru, rezistenta intre iesirile spre triace ale U controler si bornele - si + ale alimentarii de CC..

Daca sunt egale, atunci ai scapat ieftin.

Spor la treaba.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Încearcă un Z0103MN. Sau un ACS108........ Vezi că așazisele triace citate nu-s chiar niște simple triace, sunt practic niște comutatoare bidirecționale cu trigger intern.

Triacele mentionate sunt doar niste amarate de triace, cu sensibilitati diferite pe poarta (7, respectiv 9mA), perfect compatibile intre ele in aplicatii uzuale.

ACS-urile sunt intr-adevar comutatoare statice, compatibile cu triacele obisnuite, dar difera terminalele la capsula (respectiv se schimba intre ele terminalele A1 si A2 corespunzatoare triacelor).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări