adi_0106 Postat Iulie 6, 2007 Partajează Postat Iulie 6, 2007 Eu as propune cate 1 radar la 5Km pe toate drumurile din ROin cazul asta iti fac o invitatie la Iasi - si iti propun/impun sa vii cu masina personalaPS: sper sa ajungi pana la Craciun .... Link spre comentariu
andiy Postat Iulie 6, 2007 Partajează Postat Iulie 6, 2007 No ofence, dar tu faci apologia lui "sa zicem ca..." si a lui "daca...". Un coleg de-al meu il intreba la un moment dat pe profesorul de drept penal: daca sotul vine acasa beat si ii trage una la nevasta, asta se dezechilibreaza si loveste un ghiveci aflat pe marginea pervazului. Un trecator care constata ca exista pericolul ca ghiveciul sa cada in capul altui trecator, il impinge pe acesta, care se dezechilibreaza, loveste un alt trecator care la randul sau se dezechilibreaza si intra pe carosabil in fata unei masini care, bineinteles, il loveste. Penultimul moare. Cine e vinovat? Speta era mult mai inflorita dar nu am atata imaginatie si m+a lasat si memoria.Care e de fapt speta ca m+ai zapacit. Nu mai veni cu tot felul de exemple cu ce s+ar intampla daca asa si pe dincolo. Link spre comentariu
pisoiu Postat Iulie 6, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2007 Ok, il lumina ultimelor informatii, reeditez:Cazul 1: Proprietarul autovehicolului este o persoana fizica. Masina proprietate personala este surprinsa cu 150/ora in localitate, (viteza pentru care soferul ramane fara carnet). Proprietarul primeste poza (din spate) acasa, si e invitat la politie sa declare cine a fost la volan. Proprietarul spune ca nu stie cine a fost la volan (poza o primesti dupa cateva luni de la data producerii faptei). Cine ramane fara carnet?Cazul 2: Proprietarul e persoana juridica. Aceiasi viteza ca la 1. La fel, primeste poza si refuza (sau nu stie) sa declare cine a fost la volan. Cine ramane fara carnet?/pisoiu Link spre comentariu
andiy Postat Iulie 6, 2007 Partajează Postat Iulie 6, 2007 Of... exemplele astea ipotetice :smt003 Ai inceput cu firma, acum o iei si pe persoana fizica. Ai in OUG195/2002 contraventia de la art.102 pct.14, care zice cam asa: 14. necomunicarea de catre proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea politiei rutiere, a identitatii persoanei careia i-a incredintat vehiculul spre a fi condus; E adevarat ca norma e cam comunista, dar aici te incadreaza fie ca refuzi, fie ca ai amnezie. Sanctiunea e amenda din clasa a IV+a de sanctiuni, adica intre 9 si 20 de puncte de amenda. In conditiile astea, teoretic, ar trebui sa nu ia permisul nimanui, dar asta nu inseamna ca ii impiedica ceva sa caute probe pentru a-ti demonstra vinovatia. Daca nu te prezinti, legea (nr.218/2002, organizarea si functionarea Politiei Romane) zice ca poate invita la sediul politiei persoanele a caror prezenta este necesara pentru indeplinirea atributiilor politiei, prin aducerea la cunostinta, in scris, a scopului si motivului invitatiei Mai departe decide fiecare ce vrea sa scrie in declaratia pe care o da la politie. Cert este ca daca tu o tii pe a ta ca ai avut amnezie si ca nu stii, o sa inceapa, pe baza celor declarate de tine, sa sape mai adanc sa afle care e adevarul. Cum spuneai tu, ca sa demonstreze vinovatia. E valabil si pentru persoana juridica, iar incadrari juridice se pot face... cate vrei. Ramane sa+ti declari nemultumirea in fata judecatorului. Link spre comentariu
pisoiu Postat Iulie 6, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2007 Multumesc mult, asta era raspunsul care il doream./pisoiu Link spre comentariu
dosa Postat Iulie 25, 2007 Partajează Postat Iulie 25, 2007 Caz real, ma aflam la volanul unui jaf de masina(Dacia,masina de serviciu) si ma opreste un echipaj . In urma verificarilor (lumini ,semnale ,stopuri pe frana) mi sa retinut permisul de conducere pe motivul actelor.(adresa din buletin nu corespunde cu cea din permis) si bineinteles amenda. Cine ar trebui sa plateasca amenda?(firma sau conducatorul auto)este obligatia soferului sa aibe actele personale in regula.cand a aparut o modificare (o neregula), faptul ca este angajat ca sofer nu este o scuza Link spre comentariu
dosa Postat Iulie 25, 2007 Partajează Postat Iulie 25, 2007 Logica mea e urmatoarea: exista categorii de infractiuni sau contraventii pentru care raspune proprietarul masinii, gen stare tehnica proasta, se ridica talonul. E ok. /pisoiunu, tot conducatorul auto raspunde. inainte de plecarea in cursa, conducatorul auto este obligat sa efectueze o serie de verificari cum ar fi functionarea luminilor a instalatiei de franar, valabilitatea documentelor, etc...(ex: daca-mi vei cere sa-ti imprumut masina sigur vei observa din prima ca nu-i functioneaza franele deloc si nu vei mai pleca cu ea,,,asta ca un exemplu, poate banal) Link spre comentariu
ph3e4r Postat Iulie 25, 2007 Partajează Postat Iulie 25, 2007 Daca este persoana juridica vine la firma si se incearca a afla cine conducea masina daca nu se stabileste ia la patron puncte am vazut cel putin 2 cazuri de genu, foarte recent. Link spre comentariu
pisoiu Postat Iulie 25, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2007 Daca este persoana juridica vine la firma si se incearca a afla cine conducea masina daca nu se stabileste ia la patron puncte am vazut cel putin 2 cazuri de genu, foarte recent.Abia astept sa vad unu facand asta in firma mea, si ne vedem la tribunal. Apropos, la care patron ii taie punctele, ca la mine in firma sunt doi?/pisoiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25, 2007 Partajează Postat Iulie 25, 2007 Abia astept sa vad unu facand asta in firma mea, si ne vedem la tribunal. Apropos, la care patron ii taie punctele, ca la mine in firma sunt doi?/pisoiu :smt082 :smt082 :smt082 Si daca niciunul din cei 2 patroni nu are carnet de conducere? :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: Link spre comentariu
andiy Postat Iulie 25, 2007 Partajează Postat Iulie 25, 2007 Daca este persoana juridica vine la firma si se incearca a afla cine conducea masina daca nu se stabileste ia la patron puncte am vazut cel putin 2 cazuri de genu, foarte recent. Asta dupa care regula? Pot sa inteleg ca ai vrut sa arati ca exista si astfel de situatii, insa asta nu demonstreaza temenicia masurii luate. Slava domnului ca s-au inventat judecatorii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 25, 2007 Partajează Postat Iulie 25, 2007 Probabil masina era pe numele patronului, nu al firmei si/sau avea cel mult un contract de comodat sau inchiriere intre patron si firma, iar in contract nu scria clar cui revine raspunderea pe perioada comodatului.Or fi bancuri cu politisti, dar asta nu inseamna ca nu au idee despre legi... Link spre comentariu
pisoiu Postat Iulie 25, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2007 :smt082 :smt082 :smt082 Si daca niciunul din cei 2 patroni nu are carnet de conducere? :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:Iar te legi de detalii nesemnificative ...../pisoiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum