Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire in ce priveste radarele fixe.

pisoiu

Postări Recomandate

Daca proprietarul e o firma cum puteti spune ca se ia carnetul patronului? In baza carei legi?? Daca sunt mai multi patroni, trebuie sa vin cu dovezi unde a fost fiecare la ora aia?

orice firma are un responsabil cu parcul autonu patronul este cel care raspunde de masini - el are alte belele, ca doar nu vine sefu imbracat in costum sa iti verifice tie daca ai joc la directie sau daca nu ai frane
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pisoiu

14

• lulu07

5

• q_acdc

4

• edy_wheazel

4

Top autori în acest subiect

orice firma are un responsabil cu parcul autonu patronul este cel care raspunde de masini - el are alte belele, ca doar nu vine sefu imbracat in costum sa iti verifice tie daca ai joc la directie sau daca nu ai frane

Ok, in firma mea nu este nici un responsabil de parc auto. Nu stiu daca doua masini se pot numi parc auto, dar ma rog, asta e alt subiect. Deci responsabilu de parc auto ramane fara carnet?/pisoiu
Link spre comentariu

Nu, responsabilul de parc auto trebuie sa stie cine a circulat cu masina respectiva in data si la ora trecute pe procesul verbal. Credeti-ma, am patit-o. Si procesul vrebal a venit dupa 2 luni. Dar foile de parcurs au ramas :rolleyes: . Mecanismul este simplu: firma este amendata cu suma de.... lei, plateste amenda si isi recupereaza banii de la vinovat. Banuiesc ca trebuie sa comunice politiei si vinovatul, in vederea "cadorisirii" cu puncte. Eu cand am patit-o nu se punea problema de puncte, asa ca nu stiu. Pe de alta parte, daca esti prins fara centura pe locul din dreapta si ai carnet, pe langa amenda mai primesti si 2 puncte. Serios, a patit-o un amic. Pe baza CNP-ului s-a constatat ca detine permis, si, daca tot trebuia sa stie legea, a luat punctele de rigoare.

Link spre comentariu
Nu, responsabilul de parc auto trebuie sa stie cine a circulat cu masina respectiva in data si la ora trecute pe procesul verbal. Credeti-ma, am patit-o. Si procesul vrebal a venit dupa 2 luni. Dar foile de parcurs au ramas :rolleyes: . Mecanismul este simplu: firma este amendata cu suma de.... lei, plateste amenda si isi recupereaza banii de la vinovat. Personal nu sunt de acord : nu de la firma am permisul de conducere si nu sunt angajat conducator auto. :smt003 Daca ajung sa platesc o amenda (din buzunar) firma poate sa isi spuna adio de la servicile prestate ca conducator auto :smt003
Link spre comentariu

Caz real, ma aflam la volanul unui jaf de masina(Dacia,masina de serviciu) si ma opreste un echipaj . In urma verificarilor (lumini ,semnale ,stopuri pe frana) mi sa retinut permisul de conducere pe motivul actelor.(adresa din buletin nu corespunde cu cea din permis) si bineinteles amenda. Cine ar trebui sa plateasca amenda?(firma sau conducatorul auto)

Link spre comentariu

permisul e al tau, bultinul e al tau... tu esti vinovat :smt003pt. masina....da-ti firma in judecata :weedman:

Pentru inceput ai dreptate! dar sa nu uitam anumite aspecte: nu sunt angajat conducator auto(pt firma) ,s-a intamplat in timpul serviciului (nu in timpul liber) si au fost anuntati de aceasta problema.(adresa) .Drept urmare firma a platit : amenda,analizele medicale . :smt003
Link spre comentariu

Drept urmare firma a platit : amenda,analizele medicale . :smt003

jos palaria....de fapt si eu daca imi cere cineva sa-i fac un favor ca sofer sau cu masina personala....ai plasez in prealabil riscurile in carca sa :weedman:
Link spre comentariu

Dupa parerea mea ar trebui sa se intample asa:Se identifica proprietarul masinii, se face proces verbal de constatare si se trimite acasa la proprietar.Acesta se duce la politie in termenul legal, face contestatie si se stabileste adevaratul vinovat, adica persoana care era la volan la momentul contraventiei.Cu ocazia asta conducatorul masinii isi ia niste bobarnace de la proprietar :snakeman: :snakeman:

Link spre comentariu

politia trimite la proprietar o adresa in care i se solicita numele persoanei care a circulat in data de, cu viteza de... dupa ce primeste datele primeste puncte si amenda cine a condus...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Situatia este cea descrisa mai sus, adica politia trimite amenda proprietarului. Nevasta lucreaza la o firma, are o masina in custodie dar firma respectiva are multi angajati care fac deplasari interjudetene, si cum nu are fiecare masina lui (sau masina care o are nu este potrivita pt. drum lung) se fac schimburi. Problema este ca politia trimite amenzile cu una sau doua luni mai tarziu la adresa firmei. Atunci incep discutiile, cine a fost cu masina in satul uitat de lume unde era radarul pitit, cine conducea in zona respectiva (de obicei sunt 2-3 pers. care conduc cu schimbul), etc. etc. adica o situatie super nasoala care se rezolva intre colegi.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

In fiecare firma care se respecta masinile au un fel borderou in care se noteaza cine ia masina la ce ora si in ce zi Raman pe ideea mea, sa plateasca daca nu isi fac curat in ograda :weedman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări