pisoiu Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 Buun...in primul rand, ceea ce NU vreau sa discut aici este moralitatea ideii de a circula cu 150/ora prin localitate, si acum sa trecem la fapte:In localitatea Martinesti (E60 Turda-Cluj) a fost instalat recent un radar fix. Ai depasit viteza -> poza -> buzunar golit. Pentru a prinde cat mai multi vitezomani, cei care au instalat radarul l-au montat in asa fel incat poza se face din spatele masinii. In felul asta, iti poate face poze si noaptea, deoarece aparatul are un grup de iluminare IR, si camera nu e orbita de farurile masinii.Acuma din cate stiu eu, depasesti viteza -> platesti. Daca depasesti cu mai mult de 40km/h limita legala ramai si fara carnet. Intrebarea mea este, daca acel dispozitiv ma prinde sa zicem cu 150/h pe acolo, cine plateste si cine ramane fara carnet? Ce zice legislatia la capitolu asta?/pisoiu Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 10, 2007 Partajează Postat Iunie 10, 2007 Toate astea se intampla proprietarului masinii. Daca nu a circulat el, treaba se rezolva in justitie. Link spre comentariu
pisoiu Postat Iunie 10, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2007 Logica mea e urmatoarea: exista categorii de infractiuni sau contraventii pentru care raspune proprietarul masinii, gen stare tehnica proasta, se ridica talonul. E ok. Insa faptul ca merg cu viteza mare nu tine de proprietar, ci de sofer. Daca e radar in masina politiei si ma opreste din trafic, ma amendeaza pe mine ca sofer, nu are treaba cu proprietarul masinii. Din cate stiu eu, traim intr-un stat de drept, unde (teoretic) nu eu trebuie sa demonstrez ca nu am incalcat legea, ci organul de impunere a legii trebuie sa demonstreze ca am incalcat-o. Cu amenda mai e cum mai e, dar cu ridicarea permisului la depasiri peste 40/ora ce te faci in cazul in care e vorba de o masina de taxi de exemplu, care apartine unei firme care are si alte zeci de masini, sau cu o masina inchiriata. Sau pur si simplu cu o masina inmatriculata pe firma. Cui ii ia permisul?/pisoiu Link spre comentariu
lulu07 Postat Iunie 10, 2007 Partajează Postat Iunie 10, 2007 daca vrei sa comlici lucrurile...nu-i as de greu :smt003 insa, se poate dovedi foarte usor cine era la volan la ora cu pricina. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 10, 2007 Partajează Postat Iunie 10, 2007 . Sau pur si simplu cu o masina inmatriculata pe firma. Cui ii ia permisul?/pisoiuLa patron ca da masini la toti vitezomanii :weedman: Link spre comentariu
pisoiu Postat Iunie 10, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2007 La patron ca da masini la toti vitezomanii..Saracu patron de la Arabesque....ala cred ca o viata intreaga nu o sa mai pupe volan......insa, se poate dovedi foarte usor cine era la volan la ora cu pricina.Cum?/pisoiu Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 10, 2007 Partajează Postat Iunie 10, 2007 Cum?/pisoiupe baza foilor de parcurs si restul de acte care se fac cand dai o masina Link spre comentariu
pisoiu Postat Iunie 10, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2007 Bun, hai sa zicem, desi nu stiu cati is la zi cu foile de parcurs (eu cel putin nu). Dar care e baza legala pentru asta? Ca de fapt asta ma intereseaza./pisoiu Link spre comentariu
lulu07 Postat Iunie 10, 2007 Partajează Postat Iunie 10, 2007 pai, banuiesc ca daca propietarul nu poate dovedi cu acte cine a fost la volan in momentul respectiv, devine direct raspunzator pt. ilegalitatea comisa.... asta, daca nu apuca s-o dea furata :snakeman: Link spre comentariu
q_acdc Postat Iunie 10, 2007 Partajează Postat Iunie 10, 2007 Cum?/pisoiupe baza foilor de parcurs si restul de acte care se fac cand dai o masina Eu nu detin foi de parcurs :yawinkle: Link spre comentariu
pisoiu Postat Iunie 10, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2007 pai, banuiesc ca daca propietarul nu poate dovedi cu acte cine a fost la volan in momentul respectiv, devine direct raspunzator pt. ilegalitatea comisa.... asta, daca nu apuca s-o dea furata :snakeman:Cum? Care e baza legala pentru asta? Proprietarul este o firma cu 2 actionari. Cine ramane fara carnet? Ilegalitatea e comisa de un individ, nu de masina. Daca masina merge cu 150/ora, de vina e soferu. Daca masina merge fara frane, de vina e proprietarul pentru ca nu o mentine in limitele tehnice admise./pisoiu Link spre comentariu
ph3e4r Postat Iunie 10, 2007 Partajează Postat Iunie 10, 2007 Tu ramai fara carnet. Oricum ar fi cineva stie ca masina e la tine si daca masina e la tine si a fost prinsa de radar exista 2 posibilitati:- esti tu vinovat-e furata. Link spre comentariu
ionut20 Postat Iunie 10, 2007 Partajează Postat Iunie 10, 2007 - esti tu vinovat-e furata.-sau ai dat-o la cineva si de acolo trebuie sa dovedesti ca la ora aia erai altundeva ;) Link spre comentariu
pisoiu Postat Iunie 10, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2007 -sau ai dat-o la cineva si de acolo trebuie sa dovedesti ca la ora aia erai altundeva ;)Revin la ideea intiala, si anume la faptul ca organul de impunere a legii, oricare ar fi ala, trebuie sa dovedeasca ca eu sunt vinovat, si nu eu trebuie sa dovedesc ca sunt nevinovat. Se cheama prezumtie de nevinovatie. Daca merge asa simplu, si mi se ia carnetul in virtutea ideii ca "cineva tot a fost la volan" si ca daca nu se poate dovedi exact cine e, luam carnetul proprietarului, atunci de ce pe masina politiei pe care exista radar, e montata si o camera video care inregistreaza tot?Daca proprietarul e o firma cum puteti spune ca se ia carnetul patronului? In baza carei legi?? Daca sunt mai multi patroni, trebuie sa vin cu dovezi unde a fost fiecare la ora aia? Asta e aberatie curata. In plus poate sa vina toata politia circulatie la mine in firma, ca nu le arat nici un act. Le arat celor de la finante, directia muncii, etc.Stiu ca pare ca bat apa in piua aici pe tema asta, dar pana acum ne-am dat toti cu presupusul cum ni se pare noua ca ar trebui procedat. Dar care e baza legala pentru asta?/pisoiu Link spre comentariu
ionut20 Postat Iunie 10, 2007 Partajează Postat Iunie 10, 2007 nu bati apa in piua .. e o chestie ciudata, dar cel mai sigur ar fi sa vorbim cu cineva care a fost prins cu un astfel de radar ..... in lega nu stiu sa se faca vro referire la un asemenea caz ..... Sincer ma intereseaza si pe mine, caci am masina de firma ... inmatriculata pe firma, si ce amenzi i-au merg pe firma. (parcari spre exemplu). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum