Vizitator Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Cumparat din targ din Deva in urma cu o saptamana; Am schimbat cablul de alimentare (originalul fiind taiat) si puntea redresoare de 3,2A care avea doua diode in scurt. Poate ca nu l-as fi postat aici insa am apreciat intotdeauna pe cei care construiesc ceva (in special da capo al fine). Si tipul care a construit amplificatorul asta a pus mult suflet in munca, in detalii, in microdetalii. (de exemplu tub varnis pe piciorusele de la BC-uri). Am ascultat multe amplificatoare....pot sa il pun pe asta in top five din punct de vedere al sunetului. Nu stiu ce finali are, sunt toti NPN siliciu, mai mult ca sigur 2N3055 sau echivalenti. Inca nu am pus pick-up-ul pe intrarea phono si banuiesc ca placa aceea cu muuulte piese ingramadite e chiar preul phono.Potentiometrele prezinta rugina exterioara si bineinteles ca nu caraie nici unul. Las pozele sa spuna mai multe si daca sunt posesori de aparate construite in regim DIY, indiferent ce, ii rog sa posteze aici. Link spre comentariu
QQme Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Nu am vazut nici o piesa romaneasca,probabil,Ungaria . Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2017 Partajează Postat Noiembrie 24, 2017 (editat) Nu, sunt piese germane si mai mult ca sigur cel care l-a construit era neamt. In anii 70-80 cand a fost construit, doar vesticii aveau acces la piesele care se vad. Schema pare a fi clasica cu condensator pe iesire si alimentare simpla. Cum a ajuns pe mana indienilor....who knows? Eu l-am cumparat de la un indian. Editat Noiembrie 24, 2017 de fluffy37 Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 24, 2017 Partajează Postat Noiembrie 24, 2017 Probabil constructorul neamt a trecut in lumea dreptilor, si urmasii au dus amplificatorul la spermuelle, de unde l-au luat maimutele. Foarte frumos lucrat, probabil prin anii `70, dupa mufele DIN de pe spate.Bine ca l-ati salvat de animale! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2018 Partajează Postat Ianuarie 10, 2018 (editat) Am mai gasit in targ la Timisoara ceva interesant...de data asta pe germaniu si functioneaza ireprosabil. Remarc aceeasi finete in executie desi nu cred ca ar fi acelasi executant. Ma gandesc cat s-a chinuit sa lege firele cu ata.....si de unde a fracut rost de capacul ala de plastic impecabil si la dimensiunea care trebuie. Sau avea capacul si apoi a construit restul? Editat Ianuarie 10, 2018 de fluffy37 Link spre comentariu
M.Adrian Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Frumoase aparate . Mi se pare foarte interesant si de efect modul de legare al manunchiurilor de cabluri, cu sfoara lacuita .Ultima data cand am vazut eu asa ceva a fost cand am demontat un radio si un tv alb negru al bunicului din curiozitate, cand nu stiam ce e aia electronica. Acum avem tuburi termocontractibile si celebrele "zip-ties". Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 18, 2018 Partajează Postat Februarie 18, 2018 Pentru asta ar trebui puse pe un forum audio -DIY-vintage nemtesc sau scoase schemele de pe cablaje si cautate echivalente Ori eu nu am timp de asa ceva si nici nu vreau sa ma despart de aparatele astea. Link spre comentariu
vio2007 Postat Februarie 18, 2018 Partajează Postat Februarie 18, 2018 modul de legare al manunchiurilor de cabluri, cu sfoara = matisare cabluri Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 20, 2018 Partajează Postat Februarie 20, 2018 Ar fi edificator să vedem partea cu circuitul imprimat... Link spre comentariu
GeX Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 (editat) In primul post am vazut multe rezistente de 39K in preamp. Schema ar putea fi aceasta: Iar finalul este tot Philips, varianta de 25W (dupa rezistenta de 8K2 dintre cei doi semireglabili). Atasez si sursa, daca tot am inceput. Philips Preamp.pdf Editat Februarie 22, 2018 de GeX Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 25, 2018 Partajează Postat Februarie 25, 2018 La noi era mai greu cu produsele finite, de fabrica.Erau prohibitiv de scumpe si piata era saraca. In materie de SH, aceeasi treaba. Cine avea o scula de firma, in caz de defect, o repara, mai rar ajungea s-o vanda. Si apoi, ar mai fi un aspect. Daca sculele alea au fost ciocanite la noi in tara inainte de 89, apoi sunt sigur ca materialele n-au fost cumparate, pt ca nu prea aveai de unde cumpara asemenea componente. Jucarii din astea faceau cei care aveau oarece tangenta cu domeniul, si faceau un ban pe langa servici, cu componente moka. Cerere era suficienta pt asa ceva.Nu trebuie neglijat si aspectul pasiunii...se lucra mult si din placerea de a face ceva cu mana ta. Altfel, daca un AS2050 era ieftin, nu se mai baga nimeni la asemenea lucrari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum