Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Începând cu 2018, maşinile mai vechi de 12 ani vor trebui să facă ITP-ul anual

Postări Recomandate

In tara "pretina" si vecina, BG, se face ITP anual de ceva vreme, 6-7 ani cel putin. Nu stiu daca e diferentiat in functie de vechimea masinii, cum va fi la noi (daca va fi).

Asa ca nu cred ca introducerea ITP anual, pentru masini mai vechi de 12 ani, are ca scop cresterea vanzarii de masini noi (a se citi mai mult Dacia), pentru ca bulgarii n-au fabrica lor de masini, si totusi fac ITP anual. Nu e chestie nici de mediu si nici de cresterea bugetului, cu toate ca la final, cand se va trage linie, va fi cate putin din fiecare.

Link spre comentariu

Nu cred ca statul bulgar stia cu exactitate numarul de masini inmatriculate la ei, aflate in posesia romanilor. Oricum, nu cred ca isi pedepseau proprii soferi din cauza romanilor (mamaligarski).

De fapt, masinile cu nr de BG care circula pe la noi, sunt inmatriculare pe numele unor bulgari (persoane fizice sau juridice), iar romanii faceau o procura cu ala, prin care erau indreptatiti sa foloseasca masina in uz propriu si se angaja sa-i faca ITP /asigurare, etc.

Romanul nu are cum sa fie proprietarul unei masini inmatriculate in BG, decat daca are dubla cetatenie (RO/BG). Adresa din Talon si Cartea Autovehiculului, trebuie sa fie aceeasi cu cea din buletin/CI.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Am colegi si cunoscuti care conduc bauti de cand se stiu . Ma rog , nu beau programatic inainte de a baga cheia in contact , dar nici nu considera asta un obstacol . Ciudat ... nu fac accidente . Si nici nu restituie permisul autoritatilor . A nu se intelege ca as fi de acord sau as promova asa ceva . Am discutat cu ei ... inutil . Ma rog , cateodata ( ei ) conduc autoturisme pline ... rude , etc . Nu sant alcoolici , si ( totusi ) persoane cu anumita instruire . Unii chiar ceva sefi ... adica au pe altii " sub " ei . Ce sa zic ... n - am cuvinte !

Am si eu asemenea cunoscuti. Cu unul, sofer de multi ani, care fcea si Italia, am avut o discutie la un moment dat despre un alt cunoscut care murise intr-un accident, accident produs cel mai probabil din cauza ca era cam baut. Cand i-am zis ca uite ce face bautura, m-a contrazis vehement, ca nu bautura e de vina ci faptul ca unii nu stiu sa conduca. La ceva timp, peste vreun an si ceva, si el a accidentat masina, beat fiind, de a trebuit data la fier vechi. Concluziile le trageti dvs.

Legat de ITP, ce sa zic, ideea e buna, dar rezultatele nu vor fi cele asteptate, doar bani mai multi la bugetul din care unii fura cu milioanele de euro.

Link spre comentariu

Cumnatul meu are un Peugeot 307 (locuieste in Nisa)si acum e nevoit sa dea masina la fier pentru ca implineste 10 ani si nu va mai trece inspectia indifferent de starea masinii,pe motiv ca in caz de accident nu mai poate oferi aceeasi siguranta ca atunci cand a fost noua.

Al dreak francezii, mai "nemti" ca nemtii!

Baiatul saptamina trecuta a facut TUV la Patrol din `99 si nu au fost probleme !

Link spre comentariu

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/c-oferii-care-cumpara-cauciucuri-rec-apate-ic-i-pun-in-pericol-viac-a.html

Bine ca dam vina pe masinile vechi cand toti care isi fac rate la logan nou isi cumpara doar gume de-astea, dar noi tot in aia cu gume care nu se resapeaza lovim, ca deh, aia care au toate sistemele de siguranta sunt periculosi, ca au gume prea late, aderenta prea buna, prea multe sisteme de control al stabilitatii si franari vizibil imbunatatite, hai sa ii ardem, daca tot ne permitem doar un gunoi de logan macar sa zicem ca si celelalte sunt acre. Asta e firea romanului, nu ii pasa lui de siguranta sau de poluare, ci de invidie.

Link spre comentariu

Sau esti pur si simplu proprietar pentru ca faci si contract de vanzare-cumparare cu bulgarul odata cu procura, act care, chiar daca il ti ascuns, te face proprietar, nu ?

In toate cazurile de masini bulgaresti conduse de romani exista si contractul respectiv de vanzare-cumparare.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
E o mare diferenta intre cele doua.

Intr-o varianta esti proprietar, platesti impozit, de ai o problema mergi la Bg si o rezolvi.

De se gandeste un politist sa iti retina talonul esti perfect indreptatit sa scoti altul. Eventual il pot actiona pe buna dreptate pt abuz, pt ca tu ai toate actele in regula.

Daca ai deja 2 masini in familie deja merita manevra.

In varianta 2, aia ieftina, esti la cheremul bulgarului, care probabil are sute de masini pe numele lui sau mai rau, e rau intentionat!

El iti poate radia masina de la impozit in minutul 2, poate avea probleme cu asigurarea si platesti de te stingi. Sau te trezesti ca esti gasit ca umbli cu masina neinmatriculata.

Altfel daca faci uz de contract, ca e masina ta, ramai fara talonul vechi, ce faci? O inmatriculezi in tara?

Te duci iara in Bg, pe platforma si refaci actele?

Evident ca e mai ieftin in varianta doi, dar e la risc. Nu prea iti vine sa faci asta cu o masina de suflet sa vezi ca ramai fara ea.

Ceva limitare trebuie sa pui. E plin de masini care se pot lua la 500-1000E.

Pana la urma orcine e tentat sa isi cumpere vreo 2 masini in plus, doar pt ca intr-o luna faci bani de una.

Mergi cu ea prin oras, o carpesti ieftin, de te loveste/zgarie unu nu iti pasa.

Ce conteaza ca polueaza, ocupa locuri de parcare, etc.

Si eu am avut o masina dinasta, din cauza asigurarii si itp-ului si altor masuri am renuntat la ea.

Altfel o tineam si acum, si ii dadeam drumul din an in pasti.

Ocupam parcarea degeaba, iar restul de oameni care isi folosesc zilnic masina, sa se descurce.

Vezi studentii. Cum incepe anul, plin de masini, ca deh, nu e viata de student fara masina.

Era jale acum 2-3 ani cand nu s-au pus pe ridicat si amendat la modul serios.

Doar cum sa mergi la cursuri fara masina? Rad colegii de tine!

Parcare platita? De ce sa fii fraier sa dai banii? Mai ales cand abia ii ai de benzina.

O lasi pe trotuar, pietonii sa se descurce. Blochezi o banda? Te pot ocoli pe contra sens!

Acu amenzi date mai des, ridicat si incet se face ordine. Dar in opinia mea inca mai e de lucru.

Urla omul ca e abuz, ca nu are unde parca, ca nu incurca traficul ca e parcat pe trotuar(ce conteaza pietonii?) povestile clasice.

Dar pana la urma se prinde si el ca daca nu e loc de parcare, poate ar fi o idee buna sa ia busul!

Ca doar n-o sa daramam jumate de oras sa-l transformam in parcari pt aia care au uitat sa mearga pe jos 5 minute.

Persoanele cu handicap? E plin de locuri pt ei, iar primaria ridica masinile ce le ocupa locurile des.

Daca nu un telefon rezolva rapid problema.

E clar ca daca s-a dat liber la masini, lumea si-a luat un 1.9tdi un e46 sau alte masini la 1000-2000E, doar pt ca poate o sa aiba nevoie de ea, candva, si ca oricum e ieftina.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări