Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Începând cu 2018, maşinile mai vechi de 12 ani vor trebui să facă ITP-ul anual

Postări Recomandate

Nu există limită...dar e ca și cum ar exista!Păi dacă te pune să faci ITP-ul cât mai des...te lași de mașină !

Nu de alta ...dar numai de scârba lui Nea Dorel- inspectorul și de timpul pierdut la această ”manevră”...mai bine circuli cu autobuzul!

Dacă se mai gândesc ăștia un pic ...pun și un impozit baban la mașinile vechi ...și adio! :rade:

Nu mai vorbesc ...că dacă le dă ”puteri” celor de la stațiile ITP...să decidă care mașină e bună și care nu...să vezi atunci ”tarife” ...ți-o spune direct în față ...”frate, ai mașină veche ...vrei să mai mergi cu ea!?” :cadou

Link spre comentariu

Coruptia este in genele sociale ale poporului roman . Stiu , nu suna bine . Problema e daca e sau nu adevarat . Va las sa decideti fiecare in dreptul lui , sau in general . Cum doriti . Din epoca fanariotilor , pana astazi , eu n - am vazut decat coruptie . Ma rog , se poate discuta ... daca o spaga mica , mare etc . e coruptie . Eu zic ca da . Nici in anii puterii populare , nu - i dau vreo denumire ... era omniprezenta . Ma rog , eu asa am simtit - o . Daca va dispare ... in sensul unui procent mic din viata sociala , va las de asemenea sa decideti . Sau macar sa presupuneti . Personal , nu vad decat o chestiune pur academica in ce va fi in viitor . Nu mai are cu ce sa ma afecteze . Daca va fi la fel ca pana acum , asta este . Sant obisnuit ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Trist dar adevarat postul tau gauss . Oricum cand este vorba de ITP eu condamn pe cel care ia spaga dar (contrar ce am scris mai sus) si pe cel care da spaga. Doar un idiot sau un dement poate veni cu o rabla la ITP si sa dea spaga pentru a mai putea circula cu ea. Cat timp pui in pericol viata unui nevinovat apelativul dement sau idiot s-ar putea sa fie prea bland.

Link spre comentariu

Accidentele grave nu sunt din cauza defectiunilor tehnice ..decât într-o mică măsură!

Cele mai multe accidente sunt făcute de oameni inconștienți care se urcă beți la volan ...de tineri teribiliști, de oameni care au sănătatea subredă, dar totuși vor să conducă...nu mașina e cea care produce pericolul cel mai mare ci prostia și inconșiența celui care o conduce!

Link spre comentariu

Citesc si ma minunez.... oare de ce manipularea prinde asa de usor la romani...?

Ma refer la faptul ca "lupta" (de opinii) se da numai intre posesorii de masini, noi contra vechi, second hand, si nu se introduce deloc in discutie si un alt "partener" cu "bubele" lui. Cand o sa invete romanii ca intai sa pretinda ceea ce li se cuvine iar abia apoi sa plateasca, taxe si ce-or mai fi?

Editat de dan pin
Link spre comentariu

Nu , coruptia nu este in genele acestui popor .

Este un caz tipic de corupere a mentalitatii colective , prin insusirea temporara ( ? ) a valorilor unor alogeni , in cazul nostru a fanariotilor .

Avea ceva :) cu ei marele Eminescu , de se tot lega de neamul grec al lui Caragiale ...

Eminescu a luat-o in barba , de la Caragiale . La un revelion , pe motiv de Veronica . Poetul ajunsese mai tarziu ... si un pic ( deja ) afumat . Caragiale era " pe felie " ... poetul a protestat si a sarit la bataie . Caragiale , prahovean prozaic , a avut castig de cauza . Si pugilistic , si masculin . In fine ... Nu e banc . Am mai scris la fostele bodegi , si m - au tabarat adoratorii ... Spun si acum , ca si atunci . Toate marile valori au fost mai intai oameni ... cu bune si rele . Genii i - a facut posteritatea .

P .S . - scuze de off - topic .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Soarta unei masini este sa-si schimbe proprietarul pana cand nu mai vrea nimeni s-o cumpere. Important este sa fie sigura si sa respecte normele. Asta este treaba ITP-ului efectuat corect si la timp. Ca se face la un an sau doi, depinde de autoritati si de societatile de asigurari. Sunt avioane care zboara de 30 - 40 de ani si sunt sigure deoarece sunt verificate drastic.

Daca se urmareste eliminarea rablelor exista solutii (norme EURO, impozit). Daca se urmareste reducerea numarului total de masini, sunt alte solutii.

Tendinta mondiala este descurajarea circulatiei masinilor vechi, poluante (Diesel), sau a masinilor in general. In Japonia, de zeci de ani, impozitul este progresiv dupa vechime. Dupa 6 - 7 ani este mai convenabil sa-ti iei o masina noua. In Singapore, dupa ce ti-ai luat o masina, trebuie sa cumperi si o licenta de circulatie valabila doi ani. Acum costa cca. 40.000 USD, dar a fost si dublu. In alte tari numarul de masini este fix. Cand se elibereaza un loc, se vinde la licitatie.

Link spre comentariu

Cand o sa invete romanii ca intai sa pretinda ceea ce li se cuvine iar abia apoi sa plateasca, taxe si ce-or mai fi?

Atunci cand vor fi uniti si nu dezbinati ca acum. Cei care au puterea stiu foarte bine cum sa dezbine masele si sa le controleze.

P.S. Nu cred ca:

Unde-i unul nu-i putere.

La nevoi și la durere.

Unde-s doi puterea crește

.....

sunt cuvinte ce ne sunt straine (le-am invatat toti inca din frageda pruncie) insa nu am ajuns sa le punem in practica nici la batrante.

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Suna bine . Personal ( am mai scris ) cred ca schimbarile se produc cand exista o masa critica suficient de puternica , coagulata in jurul unor idei si aspiratii comune . Ma rog , timpurile si exigentele sant cele de astazi . Exista mijloace democratice de infaptuire . Minoritatea se supune majoritatii ... asta e regula jocului . Masa critica ar trebui sa se transforme in majoritate , prin mecanismul electoral . Ca la noi nu functioneaza ... e altceva . De aici si ce vedem in jur ... personal nu pot fi de acord ( solidar nicicum ) cu cei care devin penali de cand se strang pentru ideile lor . Sau ale altora . Dar n - are nici o importanta ce cred eu ... de mult am ales calea minimei rezistente . Nu din lene sau " capul plecat ... " , ci din ce am inteles eu ca se intampla . Una am ales ( votat ) , alta s - a intamplat . Si cand nu s - a intamplat , s - a schimbat . De catre cei ( vremelnic ) la butoane , pix si ordonante . Si anume ( schimbat ) , modificarea ! Asadar ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ar trebui ITP la creier pentru unii...

"Stats from Mothers Against Drunk Driving

Every two minutes, a person is injured in a motor vehicle accident involving alcohol.

Each day, 300,000 people drink and drive.

On average, 2 of every 3 people will be on either end of a drunk driving accident in their lifetime.

Alcohol is involved in 30% of the 1.2 Million fatal auto accidents worldwide each year."

Link spre comentariu

Am colegi si cunoscuti care conduc bauti de cand se stiu . Ma rog , nu beau programatic inainte de a baga cheia in contact , dar nici nu considera asta un obstacol . Ciudat ... nu fac accidente . Si nici nu restituie permisul autoritatilor . A nu se intelege ca as fi de acord sau as promova asa ceva . Am discutat cu ei ... inutil . Ma rog , cateodata ( ei ) conduc autoturisme pline ... rude , etc . Nu sant alcoolici , si ( totusi ) persoane cu anumita instruire . Unii chiar ceva sefi ... adica au pe altii " sub " ei . Ce sa zic ... n - am cuvinte !

Editat de gauss
Link spre comentariu

Dacă s-ar introduce la noi o astfel de taxă(40de mii de dolari) cel puțin 90% din mașini vor rămâne pe dreapta! :rade:

Atunci te vei ruga să mai vezi câte o mașină rătăcită pe sosea...probabil că doar conducătorii tării și poliția vor avea acest privilegiu!

Restul, vor merge cu căruța ... :wretre

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări