Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receiver 433MHz, filtru glitch

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea

7

• ndor

2

• sesebe

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

la asta foloseste. nu am facut eu schema. vreau doar sa stiu ce valoare are C1 daca stie careva sa deduca, pentru ca scrie 0.22, dar pentru mine este insuficienta informatia asta.

chestia aia e un modul Rx 433Mhz

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

E vorba de un receiver 433Mhz. Pe data apare 5V la o emisie. Daca pui pe osciloscop, iesirea (data) apar si glitch-uri, care fac softul sa aiba confuzii. Probabil R2 incearca sa tina nivel 0 mai bine, iar Capacitorul cu VCC...cred ca incearca sa inlature perioadele foarte scurte de nivel logic 1. Cel putin asa inteleg eu circuitul. Valoarea capacitorului...sa zicem ca este 0.22nF..

In orice caz, circuitul nu se vrea a fi un booster de range, ci doar ajuta softul sa aiba mai putine pierderi de pachete.

La fiecare glitch, apar citiri de headere false, deci timp pierdut, in timp ce poate aparea adevaratul pachet..de emisie.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pai pune un Trigger Schmidt pe iesire daca vrei fronturi fara glitch-uri.

Ceea ce nu inteleg/stiu eu este daca iesirea este cu referinta la Vdd sau GND. Adica sta in 1 fara semnal detectat sau 0?

Daca sta in 0 atunci acel condensator e inutil.

Iara daca se vrea netezirea colturilor semnalului, apoi pui o rezistenta in serie cu iesirea si dupa un condensator la masa. Iei semnalul de la bornele condensatorului.

Link spre comentariu

Judecand dupa ambele scheme si la cum e desenat acel condensator in comparatie cu ceilalti, ii dau dreptate lui thunderer. Cred ca e polyester ca asta. http://www.emmeshop.eu/media/catalog/product/c/a/capacitor_34.jpg

Dacacera ceramic probabil scria "224 capacitor". Aici mesterul e cam urechist. A scris pe schema ce a vazut pe piesa, nu valorile reprezentate in unitati de masura.

Link spre comentariu

Un receptor ieftin pe 433 MHz este cu superreactie. In lipsa semnalului, acesta scoate un fasait puternic ce trebuie filtrat la iesire.

Notatia compacta a componentelor foloseste uneori o litera pentru pozitia multiplicatorului (3p9, 4n7, 100k, 2M2, etc.). Pentru microfarazi se foloseste punctul zecimal. 0.22 inseamna 0,22 micro sau 220 nanofarazi.

Link spre comentariu

da, este 0.22uF, in urma altor sapaturi....

totusi, unitatea de masura este Faradul, si nu microfaradul, deci putea sa fie 0.22Farazi echivalent cu 220 000 uF.

poate ca pe la noi la electronica unitatea de baza este microfaradul dar...mie mi se pare corect sa scri frumos intr-o schema: 0.22uF sau 220nF

nu e destul de compact ?

si nu doar cele ieftine sunt super reactie.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Oricum erau majoritatea pieselor la TME, nu puteam face cablajul, deci nu aveam nimic de pierdut ca sa pun o intrebare.

Consider remarca ta, destul de rautacioasa. Personal eu am trecut de faza aia cu "mai pune, mai ia" pana obtin un lucru. Prefer sa intreb daca nu stiu ceva, sa studiez putin pe Internet, deoarece chestiile cu mai pune si mai ia, sunt facute dupa ureche...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

daca nu intelegi de ce-am zis ca e doar rautacioasa remarca, raspunde-ti singur la asta:

testai diferite valori, pana obtineai.... ce? cum iti dadeai tu seama ca ai ales o valoare corecta ??

o sa raspunzi ? :)

Link spre comentariu

Eu as zice ca tu esti cel circotas.

Cind vorbim dezgomot si metode de reducere a lui, simularile si calculele sint de cele mai multe ori numai un punct de start pt ca eficienta maxima se obtine defapt tot prin teste si incercari.

De exemplu cum simulezi realist o bucla de masa? Tot prin teste la fata locului gasesti solutia corecta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări