Vizitator Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 incerc sa inbunatatesc receptia la un receptor legat de uC. incercam sa folosesc schema: poate cineva sa-mi explice ce valoare are de fapt capacitorul C1 ? 0.22 Vaci, cai sau oi ? Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 La ce foloseste C1? E important sa pui pe schema unde e Vdd si unde e GND. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 (editat) la asta foloseste. nu am facut eu schema. vreau doar sa stiu ce valoare are C1 daca stie careva sa deduca, pentru ca scrie 0.22, dar pentru mine este insuficienta informatia asta. chestia aia e un modul Rx 433Mhz Editat Noiembrie 22, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 Ala e de 220n. Inteleg ca Data e cu referinta la Vdd, nu la GND. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 o fi. halal scheme de-asta am gasit o tona in care se noteaza capacitori cu 0.22 sau etc stuff.. numa` ei stiu de ce fac asta. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 Eu vreau sa inteleg ce filtreaza acel circuit acolo. 0.xx este destul de comuna ca notatie pentru valori de nF. Daca as intelege cum lucreaza acel circuit... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2017 Partajează Postat Noiembrie 22, 2017 (editat) E vorba de un receiver 433Mhz. Pe data apare 5V la o emisie. Daca pui pe osciloscop, iesirea (data) apar si glitch-uri, care fac softul sa aiba confuzii. Probabil R2 incearca sa tina nivel 0 mai bine, iar Capacitorul cu VCC...cred ca incearca sa inlature perioadele foarte scurte de nivel logic 1. Cel putin asa inteleg eu circuitul. Valoarea capacitorului...sa zicem ca este 0.22nF.. In orice caz, circuitul nu se vrea a fi un booster de range, ci doar ajuta softul sa aiba mai putine pierderi de pachete. La fiecare glitch, apar citiri de headere false, deci timp pierdut, in timp ce poate aparea adevaratul pachet..de emisie. Editat Noiembrie 22, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Pai pune un Trigger Schmidt pe iesire daca vrei fronturi fara glitch-uri. Ceea ce nu inteleg/stiu eu este daca iesirea este cu referinta la Vdd sau GND. Adica sta in 1 fara semnal detectat sau 0? Daca sta in 0 atunci acel condensator e inutil. Iara daca se vrea netezirea colturilor semnalului, apoi pui o rezistenta in serie cu iesirea si dupa un condensator la masa. Iei semnalul de la bornele condensatorului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Judecand dupa ambele scheme si la cum e desenat acel condensator in comparatie cu ceilalti, ii dau dreptate lui thunderer. Cred ca e polyester ca asta. http://www.emmeshop.eu/media/catalog/product/c/a/capacitor_34.jpg Dacacera ceramic probabil scria "224 capacitor". Aici mesterul e cam urechist. A scris pe schema ce a vazut pe piesa, nu valorile reprezentate in unitati de masura. Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 Un receptor ieftin pe 433 MHz este cu superreactie. In lipsa semnalului, acesta scoate un fasait puternic ce trebuie filtrat la iesire. Notatia compacta a componentelor foloseste uneori o litera pentru pozitia multiplicatorului (3p9, 4n7, 100k, 2M2, etc.). Pentru microfarazi se foloseste punctul zecimal. 0.22 inseamna 0,22 micro sau 220 nanofarazi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2017 Partajează Postat Noiembrie 23, 2017 (editat) da, este 0.22uF, in urma altor sapaturi.... totusi, unitatea de masura este Faradul, si nu microfaradul, deci putea sa fie 0.22Farazi echivalent cu 220 000 uF. poate ca pe la noi la electronica unitatea de baza este microfaradul dar...mie mi se pare corect sa scri frumos intr-o schema: 0.22uF sau 220nF nu e destul de compact ? si nu doar cele ieftine sunt super reactie. Editat Noiembrie 23, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
ndor Postat Noiembrie 24, 2017 Partajează Postat Noiembrie 24, 2017 Pentru 3 piese care trebuiau lipite ai asteptat 3 zile ? Testai diverse valori de condensatori. Oricum nu se intampla nimic daca nu era valoarea corecta . Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2017 Partajează Postat Noiembrie 24, 2017 (editat) Oricum erau majoritatea pieselor la TME, nu puteam face cablajul, deci nu aveam nimic de pierdut ca sa pun o intrebare. Consider remarca ta, destul de rautacioasa. Personal eu am trecut de faza aia cu "mai pune, mai ia" pana obtin un lucru. Prefer sa intreb daca nu stiu ceva, sa studiez putin pe Internet, deoarece chestiile cu mai pune si mai ia, sunt facute dupa ureche... Editat Noiembrie 24, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 24, 2017 Partajează Postat Noiembrie 24, 2017 daca nu intelegi de ce-am zis ca e doar rautacioasa remarca, raspunde-ti singur la asta: testai diferite valori, pana obtineai.... ce? cum iti dadeai tu seama ca ai ales o valoare corecta ?? o sa raspunzi ? Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 24, 2017 Partajează Postat Noiembrie 24, 2017 Eu as zice ca tu esti cel circotas. Cind vorbim dezgomot si metode de reducere a lui, simularile si calculele sint de cele mai multe ori numai un punct de start pt ca eficienta maxima se obtine defapt tot prin teste si incercari. De exemplu cum simulezi realist o bucla de masa? Tot prin teste la fata locului gasesti solutia corecta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum