Vizitator I0nutC Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 Acum lucrez la o statie cu ipa800 dar nu stiu ce grosime sa pun la cablurile de alimentare si cablurile spre boxe.. ce diametru sa aiba? Amplificatorul e facut sa "gadile" 2 fullrange cu E15-350N+Pad52s. Am sa pun cateva poze: Kit ipa800 luat de la Vasile+radiator conex: Preamplificator si corector luat de la Vasile: Condensatori 15000uf luati de la DjLeco: Traf toroidal 1500va luat de la DjLeco: Soft start luat de la Vasile: Protectie CC si temperatura luata de la psc: Vu metere conex luate de la DjLeco: Carcasa in stare bruta cu aluminiu de la adi_0106 + 2 ventilatoare 12x12cm(220v) de la DjLeco: Link spre comentariu
pid Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 da ceva facut de tine ai???? :rolleyes: ca toate vad ca is luate.... sory de offtopic da nu m-am putut abtine.....si acum ontopic.......densitatea de curent pe mm patrat este de aproximativ 4A/mm^2 la coductorul de cupru in conditii grele de racire (transformator) eu personal folosesc aceasta valoare pentru calculul cablurilor...deci in functie de curent...... se calculeaza......daca e greu de calculat :axe: foloseste cabluri de minim 2.5mm^2 sau mai groase.....nu are rost sa te zgarcesti la cabluri ..... ptr ca apoi sa ai pierderi pe cabluri... chiar daca e supradimensionat un cablu nu se cunoaste prea tare.. in schimb daca e subdimensionat DA!apropo.... nu imi place cum ai prins tranzistorii de radiator....trebuie pusi cu pasta siliconica (eventual izolati) si prinsi fiecare.....grija mare ca sa faca un contact termic cat mai bun Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 ia cabluri de la 1.5mm2 in sus.La ce lungimi ai acolo nu prea conteaza.Sa impletesti cablurile de V+ V- si masa, la fel si cablul de iesire cu firul de masa care merge la conector. Link spre comentariu
Vizitator I0nutC Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 da ceva facut de tine ai???? :rolleyes: ca toate vad ca is luate.... sory de offtopic da nu m-am putut abtine.....apropo.... nu imi place cum ai prins tranzistorii de radiator....trebuie pusi cu pasta siliconica (eventual izolati) si prinsi fiecare.....grija mare ca sa faca un contact termic cat mai buntranzistorii sunt pusi momentan asa... stai linistit o sa pun pasta siliconica si mica.Doar carcasa e facuta de mine... eu nu am timp sa fac ceva cu mana pentru ca lucrez 10 ore pe zi.... plus facultate :toimonster:Un cablu de cupru cu diametrul de 3mm e bun? Dupa calculele mele e deajuns :smt003 Link spre comentariu
pid Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 dupa calcule un diametru de 3mm ar insemna aproximativ 7mm^2(pentru fir de cupru masiv)probabil la tine e litat si inseamna mai putin.... in concluzie cred ca e ok! sa ai grija si la izolatii deoarece ipa800 merge la tensiuni mari (2*90=180V!!!!! .... aproape tensiunea rtelei.... ) si sa ai grija cum pui mana pe fire ca e de naspa la tensiunea aia..... Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Iunie 9, 2007 Partajează Postat Iunie 9, 2007 Conductor de 2,5mm patrati pe alimentare e suficient (adica aprox. d=1,12*(radical S)=1,8 mm STAS). NUMAI BINE Link spre comentariu
matzah Postat Iunie 16, 2007 Partajează Postat Iunie 16, 2007 De unde ai luat aluminiu pentru carcasa. Vreau si eu sa fac una la fel. Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Iunie 16, 2007 Partajează Postat Iunie 16, 2007 matzah, in Galati gasesti la COMAT SA si, nu imi mai aduc amite exact denumirea firmei, este un depozit material de constructii, cateodata nu prea au, dar este pe B-dul G. Cosbuc intre 6 Martie si str.Tecuci. NUMAI BINE Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 16, 2007 Partajează Postat Iunie 16, 2007 De unde ai luat aluminiu pentru carcasa. Vreau si eu sa fac una la fel.de la mine .... am avut coli de vanzare dar acum nu mai am Link spre comentariu
matzah Postat Iunie 16, 2007 Partajează Postat Iunie 16, 2007 Scuze de offtopic, dar pe ce grosime sunt acele foi de aluminiu. Pentru ca tare nu-mi pot astampara curiozitatea de a intreba... cu ce o sa le indoi eu pe astea la 90 grade si cu ce le voi taia drept. Am un flex si un fierastrau pendular, nu stiu in care sa am mai multa incredere. Link spre comentariu
Vizitator I0nutC Postat Iunie 17, 2007 Partajează Postat Iunie 17, 2007 Grosimea tablei este de 2mm, le-am tait cu un soricel cu lama penttru metal si le-am indoit la un upcant... nu poti sa o faci manual sau in menghina sa dai cu ciocanul ca o sa iasa rau :toimonster: Am mai pus o poza cu carcasa vopsita si cu cateva componente pe ea: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum