Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect TV LG

gigi56

Postări Recomandate

Buna ziua ,

Acest TV LG cu tub plat este un Model : 21FS 4RLX - ZV , cu sasiul CW 62 B chassis ,si are urmatoarele componete principale :

- sursa STRW 6754

- multfunctional TDA12020PQ/N1FOO

- memoriea 24C16A

- B- vertical TDA 4863AJ

- sunet TDA 7297SA

- mod video TDA 6107AJF/N1

- final linii C 6090

- trafo linii BSC 25 - N1537

La apasarea butonul de la retea ledul se aprinde rosu,iar cand dau comanda de functionare ledul isi schimba indesitatea cum ar pleca linile pentru cateva secunde si apoi ledul se stinge . Am dat final linii jos si am montat un bec si am masurat tensiune pentru cateva secunde pe bara B1 si sunt 114 v si apoi scade pana la 85 v, TV - ul nu functioneaza. Am verificat final linii este sanatos ,dar am gasit defect

Q 405 / 11N40C si nu am originalu cu ca alt tranzistor se inlocueste originalu ?? si va rog foarte frumos sa postati si schema la acest model de TV pentru verificari componente si masurari tensiune.

Va multumesc frumos de intelegere

Link spre comentariu

este mosfet sigur,pe schema sunt multe greseli.

acel tranzistor din ew este trecut ca tranz bipolar pe schema.

si notatia pinilor tda4863 este inversa si multe altele.

defectul este in ew daca acel tranz este defect.masurati toate componentele din acea zona mai ales conzii de sute pe pico.

Link spre comentariu

- bine domnule bobo, voi verifica cu atentie componetele care s-a spus de dvs, dar cu ce alt tanzistor inlocuesc pa cel original mentionat ??

Editat de gigi56
Link spre comentariu

original fqp11n40c .

11a 400v canal n.

orice cu acesti parametri sau superiori si rds asemanator.

eu as incerca ceva din gama stp...sau stw..

deja ti sa spus aici foarte concret.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări