Swat Cat Postat Decembrie 4, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2008 deci pana la urma s-au legat....am luat si argon si gata m-am apucat de treaba Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 aia e tabla de otel?ce grosime?dupa ce se mai da putin mana,vei obtine niste suduri super.ai grija sa fie mereu ascutita tija de wolfram,ca vei avea arcul mult mai stabil. daca folosesti un invertor pentru sudura normala(am vazut GLOBUSUL ala ),leaga masa la borna + si torta TIG la - . Link spre comentariu
Swat Cat Postat Decembrie 5, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2008 am aflat pe pilea mea ce insemna sa pui invers adica + pe pistol...... nu intelegeam ce gresessc )tabla aia e de 2 mm fier dar problema e ca am cumparat baghete de inox.....acum caut din nou baghete dar de otel Link spre comentariu
Swat Cat Postat Ianuarie 28, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2009 o electro valva unde pot sa gasesc ca sa dau drumu automat la argon?? ma dispera sa ma tot duc la butelie+ amorsare HF....in ce consta? pe la ce frecventa trebuie sa oscileze.... Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 29, 2009 Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 La ce tensiune iti trebuie electrovalva? Pe circuitul de comanda va trebui sa pui si un filtru; in firele care vin la butonul pe care o sa-l pui pe pistolet se induc tensiuni inalte de la cablul de sudare al pistoletului. Rejectie e necesara si pe forta (circ sudare), pentru a evita patrunderea impulsurilor in invertor si trimiterea acestora numai spre capul de sudare. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Ianuarie 29, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2009 12v vreau.... pe ebay am gasit ceva in jur de 1milciruitu de comanda o sa fie simplu ... si izolarea galvanica cu releema gandesc ca amorsarea HF nu e doar frecventa cred ca e si tensiunea.... gen buck boost Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Ianuarie 31, 2009 Partajează Postat Ianuarie 31, 2009 amorsarea HF se face cu ajutorul unui traf pe ferita cu 2 coloane(cum erau cele de linii din TV-uri),pe care sunt bobinate vreo 10 spire pe fiecare coloana,apoi inseriate.asta e secundaru trafului,care este inseriat pe cablul tortei(borna calda).primarul trafului este o spira dintr-un cablu cu izolatie siliconica,care duce la modulul de HF.oscilatiile pe HF se produc cu un circuit destul de simplu,asemanator cu circuitul de amorsare pentru o lampa blitz...(primarul trafului de hf este inseriat cu un tiristor care descarca periodic un condensator) Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Exista pistolete pentru TIG construite special pentru sudura fara amorsarea arcului cu inalta frecventa....au un mic robinet montat in partea de sus a pistoletului,care comanda fluxul de gaz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum