Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de sudura WIG

Swat Cat

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Swat Cat

13

• em2006

9

• aeromania

6

• dandumit

2

Top autori în acest subiect

aia e tabla de otel?ce grosime?dupa ce se mai da putin mana,vei obtine niste suduri super.ai grija sa fie mereu ascutita tija de wolfram,ca vei avea arcul mult mai stabil. :aplauze daca folosesti un invertor pentru sudura normala(am vazut GLOBUSUL ala ),leaga masa la borna + si torta TIG la - .

Link spre comentariu

am aflat pe pilea mea ce insemna sa pui invers adica + pe pistol...... nu intelegeam ce gresessc :))tabla aia e de 2 mm fier dar problema e ca am cumparat baghete de inox.....acum caut din nou baghete dar de otel

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

o electro valva unde pot sa gasesc ca sa dau drumu automat la argon?? ma dispera sa ma tot duc la butelie+ amorsare HF....in ce consta? pe la ce frecventa trebuie sa oscileze....

Link spre comentariu

La ce tensiune iti trebuie electrovalva? Pe circuitul de comanda va trebui sa pui si un filtru; in firele care vin la butonul pe care o sa-l pui pe pistolet se induc tensiuni inalte de la cablul de sudare al pistoletului. Rejectie e necesara si pe forta (circ sudare), pentru a evita patrunderea impulsurilor in invertor si trimiterea acestora numai spre capul de sudare.

Link spre comentariu

12v vreau.... pe ebay am gasit ceva in jur de 1milciruitu de comanda o sa fie simplu ... si izolarea galvanica cu releema gandesc ca amorsarea HF nu e doar frecventa cred ca e si tensiunea.... gen buck boost

Link spre comentariu

amorsarea HF se face cu ajutorul unui traf pe ferita cu 2 coloane(cum erau cele de linii din TV-uri),pe care sunt bobinate vreo 10 spire pe fiecare coloana,apoi inseriate.asta e secundaru trafului,care este inseriat pe cablul tortei(borna calda).primarul trafului este o spira dintr-un cablu cu izolatie siliconica,care duce la modulul de HF.oscilatiile pe HF se produc cu un circuit destul de simplu,asemanator cu circuitul de amorsare pentru o lampa blitz...(primarul trafului de hf este inseriat cu un tiristor care descarca periodic un condensator)

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Exista pistolete pentru TIG construite special pentru sudura fara amorsarea arcului cu inalta frecventa....au un mic robinet montat in partea de sus a pistoletului,care comanda fluxul de gaz.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări